A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської селищної ради ОТГ

Дата: 01.12.2017 19:02
Кількість переглядів: 741

   

 

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 27 (96)

Великобагачанської об’єднаної територіальної громади (ОТГ)

30.11.2017

24 листопада по запрошенню голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Анатолійовича Головка відбулось зібрання голів об’єднаних територіальних громад Полтавської області. Великобагачанську громаду представляв селищний голова Юрій Саковський. На нараді розглядались питання формування бюджету на 2018 рік, а також була заслухана інформація директорів профільних департаментів. Валерія Головка було обрано координатором роботи об’єднаних територіальних громад Полтавської області. По завершенню зустрічі селищний голова Юрій Саковський звернувся до голови облдержадміністрації Валерія Головка з проханням допомогти у прискоренні передачі майна освітніх закладів від районної ради до об’єднаної громади. Селищний голова назвав дії райдержадміністрації саботажем. Голова облдержадміністрації пообіцяв сприяти вирішенню цього питання.

   23 - 24 листопада Радою Європи був проведений ІІ етап семінару «Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування». Захід відвідала спеціаліст І категорії по роботі з персоналом Великобагачанської селищної ради Аліна Бехтер. На семінарі обговорювались такі теми: посадова інструкція службовця місцевого самоврядування, визначення завдань професійної діяльності в цілях оцінювання, ключові показники службової діяльності. Виконувались практичні вправи і були показані презентації. Менеджер програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» Андрій Гук вручив Аліні Бехтер сертифікат про те, що вона прослухала пілотний курс семінарів-тренінгів на вищезазначену тему.  Також для відділу кадрів Великобагачанської селищної ради була передана відповідна література.

   24 листопада працівники селищної ради (заступники селищного голови Анатолій Каленіченко та Віктор Беркало, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, завідувач сектору економічного розвитку та інвестицій Сергій Семенюта) взяли участь у поминальній ході до пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, що рушила від будівлі районної державної адміністрації до місця поховання  жертв Голодомору. Учасники ходи вшанували пам’ять померлих у ті страшні роки хвилиною мовчання та поклали колоски до могили.

   25 листопада по всій Україні традиційно проводилась акція «Запали свічку». Із настанням темряви потрібно було запалити і поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників. До акції долучились усі установи громади, серед них  селищна рада, старостати, школи.

   25-26 листопада пройшли районні предметні олімпіади з хімії, географії, фізики, німецької мови та VIII Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Т.Г. Шевченка. Результати олімпіади з хімії: І місце посів учень 10 класу Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Богдан Крахмілець (учитель О.В. Яценко), ІІІ місце посіла учениця 8 класу Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Діана Пасько (учитель О.В. Чабан). Результати олімпіади з географії: ІІІ місце посів учень 8 класу Радивонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Владислав Білик (учитель Т.І. Ліхтей), ІІІ місце посів учень 9 класу Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ілля Вільховий (учитель Н.М. Радченко). Результати олімпіади з фізики: І місце посів учень 10 класу Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Богдан Крахмілець (учитель О.В. Кізь), ІІІ місце посіла учениця 7 класу Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Єва Гавриленко (учитель С.А. Семененко) та учениця 11 класу Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ліна Нечай (учитель С.А. Семененко). На олімпіаді з німецької мови учні 9 класу Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кирило Рощенко та Ігор Джугань зайняли ІІ та ІІІ місця відповідно (учитель Л.В. Федорченко). Результати VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г. Шевченка: І місце посіла учениця 8 класу Радивонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Катерина Близнюк (учитель Л.М. Ткаченко); ІІ місце посіла учениця 5 класу  Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Софія Семергей (учитель І.М. Каленіченко); ІІІ місце посіли учні Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів: учениця 6 класу Катерина Тесленко (учитель І.М. Каленіченко), учениця 7 класу Дарина Семергей  (учитель Л.М.Мошинська),учениця 8 класу Владислава Сень (учитель І.М. Каленіченко), учениця 11 класу Дар’я Пицяк (учитель Л.О. Скороденко).

   28 листопада секретар селищної ради Людмила Срібна та представники старостинських округів взяли участь у  семінарі-навчанні по звіту «6-сільрада», що проходив у Відділі статистики у місті Миргороді.

   29 листопада у Радивонівці відбулась зустріч по обговоренню стратегії розвитку громади. На зустрічі були присутні селищний голова Юрій Саковський, заступник селищного голови Віктор Беркало, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, завідувач сектору економічного розвитку та інвестицій Сергій Семенюта, в.о. старости Лідія Філіпенко, член виконкому Іван Махтейович Балюк, голова ветеранської організації Іван Ананійович Балюк та представники Радивонівського старостинського округу. Обговорювались питання плану соціально-економічного розвитку на 2018 рік.

Дякуємо Сергію Даниловичу Балюку, голові фермерського господарства «Господар», за розчищення порослі на обочині дороги Бутова Долина – Кир’яни.

   За ініціативи Світлани Вікторівни Сідак ( керівник ПП «Світлана К») та  підтримки селищної ради відбулась зустріч заступника селищного голови Анатолія Каленіченка, директора районного центру зайнятості Федора Верховініна з жителями селища Велика Багачка, які мають професію кравців. Мета зустрічі – створення робочих місць на базі ПП «Світлана К» з місцем розташування у селищі Велика Багачка. Підприємству було запропоноване можливе приміщення для його розташування. Людей, що бажають працевлаштуватись у даному підприємстві і мають відповідну професію просимо повідомити за телефоном 9-14-52.

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 16 по 30 листопада у нашій громаді зареєстровано 2 народження, 1 укладання шлюбу, 6 смертей.

 

   Розпочалась робота по ремонту дамби у селі Радивонівка, що веде до села Іванівка. Дякуємо орендарю ставка Григорію Яковичу Музиченку за надані кошти та допомогу в обпилюванні гілок дерев над дамбою. Дякуємо Герою України Івану Махтейовичу Балюку за виділення транспорту для розгортання землі і впорядкування дамби. Роботи проходять під керівництвом в.о. старости Лідії Філіпенко.

   На кошти Ради Європи для Великобагачанської ОТГ було закуплено попереджувальні світлофори жовтого кольору. На сьогоднішній день світлофори встановлені у місцях найбільшого скупчення дітей у селах Степанівці, Багачці Першій та Радивонівці.

   У селищі Велика Багачка установлено контейнер №10 для збору ПЕТ пляшок по вулиці Каштановій, у районі магазину «Веселка», та контейнер №11 по вулиці Набережна, у районі пам’ятного знаку бійцям ВДВ.

   У селі Радивонівка посипано дорогу щебенем по вулиці Чкалова, а у селі Мар’янівка – по вулиці Пушкіна.

   Установлено дорожні знаки у місцях скупчення дітей в селі Бутова Долина, Довгалівка та Байрак. Знаки, як ми повідомляли раніше, були закуплені на кошти Ради Європи.

   Почастішали випадки нападу собак на людей. Просимо господарів, які мають собак, утримувати їх належним чином, щоб убезпечити від неприємних інцидентів як себе, так і інших людей.

Оголошення. У рамках святкування Дня місцевого самоврядування 2 грудня у приміщенні Великобагачанської ДЮСШ відбудеться відкритий турнір об’єднаної територіальної громади з шахів та шашок. Початок о 9.00. Запрошуємо всіх бажаючих! Переможців очікують призи.

Офіційні, неофіційні свята і памятні дати в Україні:

1 грудня — День працівників прокуратури України; Всесвітній день боротьби зі СНІД; День Служби зовнішньої розвідки України. 2 грудня — Міжнародний день боротьби за скасування рабства.  3 грудня — Міжнародний день інвалідів;;Міжнародний день боротьби з пестицидами. 5 грудня — День працівників статистики України; Міжнародний день волонтера. 6 грудня — День Збройних Сил України. 7 грудня — День місцевого самоврядування; Міжнародний день цивільної авіації.

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ОТГ               шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь