A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

З 1 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ ЗАПРАЦЮЮТЬ НОВІ ПРАВИЛА ДОПОМОГИ ВПО

Дата: 28.02.2024 16:36
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

  З 1 березня 2024 року запрацюють нові правила допомоги ВПО які передбачені Постановою Кабінету Міністрів України від 26.01.2024 № 94 «Деякі питання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій осіб».

  Виплати будуть продовжені:

– на 6 місяців для ВПО з числа пенсіонерів;

– для громадян, які мають інвалідність 1 або 2 групи;

-для дітей з інвалідністю;

-для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

-для працездатних громадян, які стали на облік в Центр зайнятості або працевлаштувались.

  Деякі категорії ВПО зможуть претендувати на продовження виплат з 1 березня після подачі нової заяви. Умовою для отримання допомоги є матеріальний стан сім’ї: розмір доходу на особу не має перевищувати 9 444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, що втратили працездатність).

  Право на продовження допомоги надалі матимуть наступні категорії громадян, які вже в лютому можуть звернутися з заявами на подовження виплат:

– родини ВПО з дітьми до 14 років, які проживають в зоні активних чи можливих бойових дій;

– родини з дітьми до 14 років, які проживають в умовно безпечних регіонах України, але в цих населених пунктах немає можливості віддати дитину до дитячих садочків, а навчання в школі відбувається в форматі онлайн;

– родини, де один з членів сім’ї доглядає за особою з інвалідністю I групи, або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, або тяжко хворою дитиною (за окремим переліком);

– малолітні діти, які прибули без супроводу батьків;

– вагітні жінки (починаючи з 30 тижня вагітності).

  Умовою для отримання допомоги в сім’ях, де є працездатні особи, – працевлаштування таких осіб або реєстрація ФОП чи отримання допомоги на здобуття економічної самостійності чи отримання ваучера на навчання, та наявність у складі сім’ї дітей віком до 14 років.

  Допомогу також зможе отримувати родина, в якій непрацююча працездатна особа на дату звернення зареєструвалась в центрі зайнятості як безробітна або як така, що шукає роботу, але ще не працевлаштувалась, та сім’ї з дітьми, які навчаються в школі чи вищому навчальному закладі. Водночас, якщо після призначення допомоги на додаткові 6 місяців працездатний непрацюючий член родини, який не займається доглядом за дітьми чи особами з інвалідністю, не сприятиме своїй зайнятості (наприклад, зніметься з обліку в Центрі зайнятості), виплату допомоги буде припинено.

  ВПО, які отримували допомогу та відмовилися від неї, або зняті з обліку внутрішньо переміщених осіб через те, що вони повернулись до покинутого місця проживання,  але знову були змушені з нього виїхати, також зможуть знову звернутись за призначенням допомоги на проживання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь