A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

До уваги мешканців Полтавщини: Скоро діятиме тимчасова заборона на вилов щуки!

Дата: 27.02.2024 22:32
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Заборону вводять на більше як місяць (з 1️⃣5️⃣ лютого по 3️⃣1️⃣ березня 2024 року включно).

🦈Вперше в Україні окрема заборона на вилов щуки з'явилася взимку минулого року.

❎Згідно з Правилами любительського рибальства, з 15 лютого по 31 березня 2024 року включно встановлюється заборона на вилов щуки звичайної в Полтавській області.

Ця заборона встановлена з метою забезпечення охорони щуки звичайної під час її міграції та відтворення, збільшення її запасів на водоймах  Полтавської області.

🎣Разом з тим, з метою недопущення порушень вимог чинного законодавства та завдання шкоди рибному господарству, наказом Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області, забезпечити посилення охорони щуки звичайної під час її міграції та відтворення та контроль за випуском у живому вигляді щуки звичайної у разі потрапляння її до уловів та під час здійснення любительського  рибальства.

🔘Вилов цієї риби під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства відповідно до ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 468 грн. 

Щука - одна з небагатьох риб українських водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5 °C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів.

🔘Відповідно до інформації наданої Інститутом рибного господарства НААН, станом на кінець січня 2024 року температурний режим рибогосподарських водних об’єктів характеризується показниками, які відповідають середньобагаторічному рівню, температура води складала 2-4 °C, що є передумовою виникнення нерестової активності щуки.

⚠️Додатково:

Полтавський рибоохоронний патруль нагадує про те, що на рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Полтаської області:

➕з першого листопада 2023 року до початку нерестового періоду у 2024 році встановлено обмеження вилову водних біоресурсів у межах зимувальних ям, перелік яких затверджений наказом Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області від 25.10.2023 № 258;

➕з першого грудня 2023 року по 30 червня 2024 року затверджено період линьки річкових раків і виношування ними ікри, в який забороняється їх вилов у рибогосподарських водних об’єктах, згідно з наказом Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області від 24.11.2023 № 326.

#Заборона_на_вилов_ЩУКИ_2024

#Заборона_на_вилов_ЩУКИ_2024


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь