A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень №62

Дата: 11.04.2017 17:05
Кількість переглядів: 752

                                                                                   РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                                                    Інформаційний бюлетень № 14 (62)

                                                                                        6.04.2017                                                         

 

За ініціативи жителя Великої Багачки Григорія Терещенка та за підтримки селищної ради навколо Козацького Каменя на південній околиці Великої Багачки висаджені 10 молодих дубів.

 

В «Рідному селищі» №60 (11) нами повідомлялося про ліквідацію стихійного звалища на вулиці Гірській в районі кладовища та про спроби невстановлених громадян знову перетворити цю місцевість на звалище. Стараннями дільничного інспектора поліції Олександра Падусенка, за сприяння депутата селищної ради Наталії Проскури і голови районної ветеранської організації Івана Дудника особа, причетна до спроб влаштувати несанкціоноване звалище, встановлена. Нею виявився житель одного з поряд розташованих будинків, громадянин Х. Йому надісланий припис з вимогою усунути вчинене правопорушення. В разі невиконання припису правопорушника чекає притягнення до адміністративної відповідальності.

 

За рахунок коштів субвенції із селищного бюджету виконаний ремонт каналізаційної мережі приміщення районного територіального центру надання соціальних послуг.

 

4 квітня відбулася 25-а, позачергова сесія селищної ради сьомого скликання. Необхідність її скликання була зумовлена виділенням коштів на діяльність територіальної та дільничних виборчих комісій. Загалом на виборчий процес планується використати близько 340 тис. грн. Крім того, сесія розглянула ряд бюджетних, земельних та інших питань, які потребували негайного прийняття рішень.

 

30 березня у Великій Багачці та Радивонівці побувала з візитом генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко. На великобагачанській землі її вітали селищний голова Юрій Саковський і радник селищного голови Анатолій Карпов. Алла Гордієнко презентувала районній бібліотечній системі підбірку книжок, брала участь у складі журі конкурсу «Кращий читач», разом із Героєм України Іваном Балюком висадила дерево.

 

У зв’язку з початком періоду весняного прибирання територій значно збільшилося навантаження на центральне селищне сміттєзвалище. У зв’язку із цим протягом звітного періоду виконане чергове його підгортання.

 

В рамках досягнутої раніше і згадуваної в попередніх числах «РС» угоди з керівництвом розташованого у Горішніх Плавнях гірничо-збагачувального комбінату до Великої Багачки прибули близько 1100 тонн чорного гравію для виконання дорожньо-ремонтних робіт. Із застосуванням цих матеріалів уже, зокрема, виконані відсипка та планування дорожнього покриття на вулиці Каштановій біля колишніх колгоспних гаражів, на вулиці Набережній (Стігло) та в Бутовій Долині поряд із 16-квартирними будинками.

 

1 квітня, з нагоди Дня сміху, в районному центрі народної творчості відбувся творчий вечір команди КВН Великобагачанської загальноосвітньої школи під керівництвом члена виконкому селищної ради Оксани Яценко. Концерт відбувся за присутності та гарячої підтримки великої кількості глядачів. Перший у Великій Багачці захід такого роду відбувся за підтримки селищної ради та селищного голови Юрія Саковського.

 

Працівники автозаправної станції підприємства «Татнефт» провели прибирання прилеглої до їхнього об’єкта території. Дякуємо!

 

30 квітня у Шишаках підводилися підсумки обласного літературного конкурсу «Наш Гоголь», присвяченого роковинам з дня народження письменника. Дипломантом конкурсу із врученням цінного подарунку стала учениця Великобагачанської загальноосвітньої школи Світлана-Юліана Карпова.

 

Завдяки старанням приватного підприємця Олександра Яцюка селищній раді передані 10 тумб для квітів, які встановлені на розі вулиць Шевченка та Європейської (неподалік колишньої заготконтори).

Встановлені додаткові атракціони на дитячому майданчику в сквері «Ювілейний» — гойдалка, карусель та ігровий комплекс «Гномик».

 

Дякуємо депутатові селищної ради Сергію Ситнику за організоване і проведене прибирання лісосмуги на кладовищі села Байрак. Дякуємо члену виконкому селищної ради Володимиру Журавлю за прибирання території навколо Байрацького відділення поштового зв’язку.

 

Стараннями працівників відділу благоустрою селищної ради виконані роботи на пам’ятному знакові загиблим воїнам в Затоні. Дякуємо жителю Великої Багачки Василю Проскурі за сприяння у виконанні цих робіт.

 

Підведені підсумки дитячого конкурсу живописних і графічних робіт «Космічні фантазії», проведеного з ініціативи селищної ради та Героя України, першого українського астронавта Леоніда Каденюка. Журі в складі провідних майстрів образотворчого мистецтва нашого краю — Сергія Ярошенка, Олександра Убийвовка, Валентина Коваленка — виначило переможців і призерів. У молодшій віковій групі (учні 4—5 класів) перше місце присуджене Тетяні Яременко (твір «Космічний мегаполіс»), друге — Івану Овчаренку. У старшій віковій групі (учні 6—7 класів) журі визначило переможців і призерів наступним чином.

Номінація «Графіка»: 1. Ярослав Ярошенко («Далекі світи») 2. Аліса Білецька («Сонячна система»).

Номінація «Живопис»: 1. Анастасія Чишко («Загадкові космічні простори»); Єва Орчакова 2. Єлизавета Гошовська («Там у Космосі»); Олександр Кір’ян («Яскравий Космос»). 3. В’ячеслав Чернишов («Далекі світи»); Маргарита Пузій («Комета»). Заохочувальні призи: «За повноту розкриття теми та ідеї в конкурсній роботі» — Єлизавета Тронь («Політ в Космос»); Владислав Проскура («Ракета між планетами»); Владислава Іваненко («Земля серед планет»); «За творчу фантазію та оригінальність мислення» — Софія Чишко («Фантастичний Космос»); Дмитро Шепель («Старт»); Денис Саленко («Космічні фантазії»); Дарина Проскура («Безмежні простори Космосу»). Призи переможцям та учасникам будуть вручені в урочистій обстановці найближчим часом.

 

Змонтовані та уведені в експлуатацію нові лінії вуличного освітлення в Затоні (4 ліхтарі) та на вулиці Набережній у Великій Багачці (10 ліхтарів). Крім того, встановлені додаткові ліхтарі на вже існуючих мережах: 3 — на вулиці Шевченка та 2 — на вулиці Гоголя у Великій Багачці.

 

У визначений законодавством термін закінчився карантин з приводу спалаху африканської чуми свиней у Великій Багачці. У зв’язку з цим селищна рада щиро дякує керівництву та працівникам установ, організацій, суб’єктів господарювання, причетних до матеріального забезпечення ветеринарно-поліцейських карантинних заходів: Віктору Шалаєнку, Світлані Яровій, Тамарі Туннік, Наталії Єкімченковій, Сергію Андріященку, Леоніду Гавловському, Сергію Ярошенку, Віктору Бутенку, Олександру Регеді, Андрію Филипасю, Юрію Гребельнику, Олександру Коломійцю, Олександру Горгуцу, Володимиру Шестерікову, Валентині Якименко, Олексію Романченку, Катерині Пасько, Олегу Мальку, Олександру Коліньку та іншим.

 

Офіційні та неофіційні свята і пам’ятні дати наступного тижня:

7 квітня — Благовіщення; Всесвітній день здоров’я.

9 квітня — Вербна (Пальмова) неділя.

11 квітня — Міжнародний день звільнення в’язнів фашистських концтаборів.

12 квітня — Міжнародний день авіації та космонавтики, День працівників ракетно-космічної галузі України.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 20 березня по 5 квітня 2017 року відділом зареєстровані 5 народжень і 7 смертей. Шлюби та розлучення не реєструвалися.

 

У Великій Багачці відкрилася перша місцева агенція з оцінки землі та нерухомості, податки від діяльності якої надходитимуть до селищного бюджету. Координати агенції: телефони 050-478-12-57, 050-474-67-89. E-mail: uoksani@mail.ru.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

  шеф-редактор Анатолій КАРПОВ              

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь