Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Небезпека нелегального працевлаштування

Дата: 27.09.2023 15:29
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

У нинішніх умовах актуальною є тема боротьби з виплатою зарплати “в конверті”. Всі роботодавці при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства.

Погоджуючись працювати нелегально, наймані працівники не завжди розуміють, що позбавляють себе конституційного захисту сьогодні й можливості отримання пенсії у майбутньому. Негативними наслідками неофіційного працевлаштування є те, що працівник не захищений від раптового звільнення, він не має соціального пакету, тобто лікарняні, відпустки не оплачуються. Оскільки із зарплати не будуть відраховуватись внески, то трудовий стаж за період неофіційного працевлаштування не буде зарахований. 

Кожному працюючому громадянину необхідно, хоча б раз на рік, перевіряти розмір своєї заробітної плати та відрахувань єдиного соціального внеску, які декларує роботодавець до Пенсійного фонду України, щоб мати впевненість у одержанні справедливо заробленої пенсії. І робити це потрібно не тоді, коли вже досягнуто пенсійного віку, а в період здійснення своєї трудової діяльності.

Зручна форма самоконтролю своїх соціальних прав — це реєстрація на Веб — порталі Пенсійного фонду України з періодичним переглядом інформації. За допомогою сучасних електронних сервісів можна контролювати свою зарплату та майбутню пенсію, перевіряти факт сплати внесків своїм роботодавцем. 

                                                                         

                                                                          Головне управління ПФУ в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь