Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформує Миргородське районне управління Держпродспоживслужби: Безпечне літо!

Дата: 16.06.2023 14:18
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

 Питання організації відпочинку та оздоровлення дітей є невід’ємною складовою держави.                                                                               Протягом останніх років зберігається тенденція погіршення стану здоров’я дітей, зумовлена негативними факторами соціально-економічного, екологічного і психоемоційного характеру.

   Вплив постійно діючих факторів ризику, незадовільна екологічна ситуація, перенавантаження дітей, в першу чергу в шкільному віці призводять до значного зниження імунітету і розвитку у дітей хронічних захворювань.

  Поліпшення стану здоров'я дітей, відновлення їх життєвих сил, зайнятість у канікулярний період, запобігання бездоглядності, створення можливості продовжити виховний процес та розвиток творчих здібностей дітей забезпечує організоване оздоровлення та відпочинок.

  І хоча кількість дитячих таборів в Україні у зв’язку із російською агресією та окупацією частини її територій суттєво зменшилася, наші діти все ж мають можливість відпочити і оздоровитися.

  Так, в літній період 2023 року на території Миргородського району функціонує 26 закладів відпочинку (таборів з денним перебуванням), де має змогу  відпочити 1663 дітей. Тривалість відпочинку 14 днів. Для дітей в таборах організоване 2-х разове харчування. Харчування повноцінне, збалансоване, відповідає віковим потребам дітей згідно з нормами фізіологічних потреб.

День в таборі – це окрема історія із життя, яку неможливо забути. І так щосезону. Один день не схожий на інший, заходи змінюють один одного з дивовижною інтенсивністю, тому нудьгувати не доводиться нікому. Відкриваючи двері табору, дитина з самого ранку  потрапляє в атмосферу пригод і задоволення. Протягом дня діти проводять дослідницьку діяльність, беруть участь в інтерактивах, знімають та професійно монтують власні відеосюжети, розробляють та втілюють в життя нові проєкти, а також щодня вчаться нового.

Девіз таборів– нестандартний підхід до дозвілля. Будь-яку буденну справу вони роблять цікавою для дитини. День в таборі розписаний похвилинно, для того, щоб відволікти дитину від «сидіння в гаджетах». Діяльність табору поєднується з активними розвагами, екскурсіями, майстер-класами та ін.. Немає нічого кращого, ніж провести час у  таборі та отримати справжні незабутні емоції.

З метою організації якісного та безпечного відпочинку, а також недопущення інфекційної захворюваності  проведено 52 комісійні обстеження даних закладів спільно з представниками органів місцевого самоврядування та Держпродспоживслужби району.

В ході роботи таборів з денним перебуванням  виявлені порушення вимог законодавства на 5 обєктах нагляду, власникам закладів надано пропозиції щодо покращення стану роботи.

Відпочинок дітей влітку також пов’язаний з перебуванням поблизу відкритих водойм. Тож, з метою попередження дитячого травматизму під час літніх канікул, особливу увагу звертаємо на правила поведінки дітей біля водоймищ .

 Щоб відпочинок біля води не обернувся трагедією для всієї сім’ї, слід пояснити дитині, до яких наслідків можуть привести нехтування порадами дорослих і власна неуважність.

У першу чергу дітей слід попередити, що:

  • купатися у водоймах закритого типу, де немає облаштованих пляжів і рятувальників, заборонено;

 

  • наближатися близько до води і заходити в неї можна тільки під наглядом дорослих;
  • у тих місцях, де поблизу знаходиться вивіска про заборону купання, купатися не варто, так як це може призвести до сумних наслідків;
  • у малознайомих місцях пірнати також суворо забороняється, так як це може призвести до травм та летальних випадків.

 

У період літнього відпочинку особливу увагу необхідно приділяти питанням збереження життя та здоров’я дітей, попередженню дитячого травматизму, нещасних випадків.

У дітей шкільного віку травми можуть бути найрізноманітнішими. У побуті це можуть бути опіки,  падіння з велосипеда, з парканів, дахів, дерев, дорожньо-транспортні пригоди.   

Велике прохання до батьків! Життя та здоров’я дитини у ваших руках! Щодня нагадуючи дитині елементарні правила безпеки, ви застерігаєте їх від можливих  нещасних випадків та травм.

 

Миргородське районне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь