A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Полтавщина – в п’ятірці лідерів за Індексом цифрової трансформації

Дата: 27.03.2023 16:32
Кількість переглядів: 226

Індекс цифрової трансформації регіонів України розробила команда регіональної цифровізації Мінцифри. Індекс – це один з інструментів для вимірювання процесів інформатизації та цифровізації у 24 регіонах країни. Аналіз дозволяє визначити ефективність органів влади у напрямі цифровізації, а також побачити потреби у цифровій трансформації.

Про це розповів заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Ігор Панченко.

Мета Індексу – створити базу для дослідження рівня цифрової трансформації в обласних державних адміністраціях. Результати дозволять владі, аналітикам, розробникам та іншим зацікавленим сторонам оптимізувати процеси діджиталізації в області. 

«Результати проведеного дослідження 2022 року демонструють, що Індекс у межах України становить 0.651 бала з 1 можливого. На Полтавщині – 0,814», – зазначив Ігор Панченко.

Загалом Індекс охоплює 8 основних блоків у сфері цифрової трансформації: інституційна спроможність ОВА, доступ до інтернету, розвиток ЦНАПів, режим «без паперів», цифрова освіта, візитівка області, проникнення базових електронних послуг, галузева цифрова трансформація.

«За результатами дослідження, Полтавська область – у трійці лідерів за значенням субіндексу розвитку ЦНАПів – 0,905 бала. Займає лідерську позицію з впровадження режиму «без паперів» – 0,967 бала. Також ми одні з найкращих із залучення громадян до платформи Дія.Цифрова освіта. Значення субіндексу становить 0.880 бала з 1 можливого», – розповів Ігор Панченко.

Переглянути детальне дослідження можна за посиланням: https://bit.ly/3ly24TR.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь