A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Змінився механізм виплати пільг на житлово-комунальні послуги

Дата: 17.02.2023 12:55
Кількість переглядів: 145

На підставі урядового рішення з 1 січня 2023 року зазнав змін механізм виплати пільг на житлово-комунальні послуги. Відтепер пільги надаватимуть виключно у грошовій готівковій формі. Зміни ґрунтуються перш за все на принципі екстериторіальності, який діє в органах Пенсійного фонду України. Завдяки цьому одержати пільги можна в будь-якій точці країни, що дуже важливо для людей, які під час війни вимушено змінили місце проживання.

         Пільговики, які до грудня 2022 року отримували кошти у готівковій формі, а також ті громадяни, які звернулися за наданням пільг у грудні 2022 року, можуть не хвилюватися, адже для них все залишилося незмінним. Пенсійний фонд України буде перераховувати кошти на рахунки таких одержувачів, відкриті в уповноважених банках, або через відділення АТ “Укрпошта”, - тобто, залежно від раніше обраного одержувачем способу виплати пільги.

         Що з 01.01.2023 змінилося для пільговиків, які раніше користувалися безготівковою формою одержання коштів? Зміни залежать від категорії одержувачів, зокрема:

         1. Пенсіонери будуть одержувати пільги в уповноважених банках або через відділення АТ “Укрпошта”, куди надходить пенсія.

         2. Громадянам, що не є пенсіонерами, кошти на виплату пільг перераховуватимуть на поточні рахунки, які Пенсійний фонд України відкриє в АТ “Ощадбанк” (так звана «Швидка копійка»).

         Про відкриття зазначеного банківського рахунку органи Пенсійного фонду поінформують пільговика. А він, у свою чергу, повинен особисто звернутися до АТ “Ощадбанк” для укладення відповідного договору щодо одержання коштів.

         Якщо пільговик захоче змінити спосіб отримання коштів, він повинен звернутись із відповідною заявою до територіального органу Пенсійного фонду України. Це можна зробити таким чином:

     - особисто звернутися до будь-якого сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України (перелік сервісних центрів можна знайти за посиланням);

         - через установу уповноваженого банку чи виплатний об’єкт Полтавської дирекції АТ «Укрпошта»;

         - через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

         Довідково: на Полтавщині нині 24 тисячі громадян, які до 1 січня 2023  року отримували пільги на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій безготівковій формі.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь