Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформує Головне управління ПФУ в Полтавській області: У 2023 році розмір мінімальної заробітної плати не зміниться

Дата: 16.01.2023 15:43
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

 

      З 1 січня 2023 року, відповідно до Закону України від 3 листопада 2022 року №2710 — IX “Про державний бюджет України на 2023 рік” мінімальна заробітна плата залишається незмінною, тобто на рівні 6700 грн. (у місячному розмірі) та 40,46 грн. (у погодинному розмірі).

Цей показник набув чинності 1 жовтня 2022 року і через складну економічну ситуацію, що сталася в державі та завданих війною збитків, додаткового підвищення мінімальної зарплати у 2023 році не передбачається.

Мінімальний розмір єдиного соціального внеску з 1 січня 2023 року також збережено на рівні 1474 грн. (22% від розміру мінімальної заробітної плати).

Розмір зарплати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.

Якщо нарахована заробітна плата працівника, який виконав місячну норму праці, є нижчою за законодавчо встановлений розмір “мінімалки”, роботодавець проводить доплату до рівня мінімальної заробітної плати.

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь — якою системою оплати праці.

 

 

                                                                          Головне управління ПФУ в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь