A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

У центральній садибі Миргородського району розпочав свою роботу переміщений заклад вищої освіти «Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка"

Дата: 01.08.2022 10:09
Кількість переглядів: 288

Меморандум про співпрацю між університетом та Миргородською міською ради був підписаний 9 червня. Відповідно до документу, у Миргороді буде здійснюватися набір абітурієнтів на кілька факультетів: навчально-науковий інститут фізики, математики та інформаційних технологій (ІФМІТ), інститут економіки та бізнесу (ІЕБ), факультет природничих наук(ФПН), Рубіжанський фаховий коледж та Брянківський фаховий коледж.

 

 

Заклад освіти здійснюватиме підготовку фахівців з низки спеціальностей, зокрема аграрного сектору, які є актуальними для Миргородщини.  Для розвитку району з високим рівнем аграрного виробництва особливе значення матимуть спеціальності факультету природничих наук, як суто сільськогосподарська спеціальність «Агрономія», так і спеціальність «Науки про Землю», за якою готують фахівців у сфері землевпорядкування та спеціальність «Садово-паркове господарство» з підготовки фахівців з ландшафтного дизайну та зеленого благоустрою міст та селищ. Нового спрямування набуває і підготовка фахівців-екологів. Враховуючі підвищення попиту на фахівців біологів та хіміків, популярними стали й ці природничі спеціальності, а також вчительські спеціальності за природничо-математичним спрямуванням – підготовка вчителів біології та основ здоров’я, хімії, географії та математики.

 

 

Здійснюється також підготовка за рівнями вищої освіти бакалавра та магістра. Вступ на бакалаврат (на базі 11 класів) на місця державного замовлення, денної та заочної форм навчання, можливий за умов складання НМТ при отриманні балу не менше 125 (або надання результатів ЗНО 2019-2021 рр.). Завдяки державній підтримці цих спеціальностей, на них завжди надається значна кількість бюджетних місць. Для тих хто має бажання навчатись на контрактній основі, у цьому році є можливість вступу за цими спеціальностями на підставі мотиваційного листа, складеного абітурієнтом. Маючи диплом молодшого бакалавру, або молодшого спеціаліста, або фахового молодшого бакалавра за будь-якою спеціальністю абітурієнти можуть вступати відразу на другий або на третій курс бакалаврату.

 

 

Прийом заяв до університету на бакалаврат розпочнеться 29 липня і завершиться 8 серпня, для тих хто вступає на бюджет без результатів НМТ (ЗНО 2019-2021) та 23 липня для тих хто вступає за результатами НМТ (ЗНО 2019-2021) або на конракт. Важливо підкреслити, що цього річ вступ на магістратуру за спеціальностями факультету на бюджетну форму навчання здійснюється за результатами фахового іспиту в університеті, а на контрактну – тільки на підставі мотиваційного листа абітурієнта.

 

 

Заяви до вступу на магістратуру на бюджет та контракт приймаються з 16 серпня по 15 вересня. Особлива увага приділяється вступникам із тимчасово окупованих та особливо небезпечних територій, для яких розроблено спрощену процедуру вступу. За спеціальністю «Агрономія» є можливість продовження навчання в аспірантурі. Структурні підрозділи університету пропонують навчання за своїми спеціальностями не тільки молоді цьогорічного випуску, але й тим хто має певний рівень освіти та хотів би його підвищити. Для них з’являється унікальна можливість здійснити свою мету безпосередньо за місцем свого проживання.

 

 

Консультаційний пункт Луганського національного університету імені Тараса Шевченка працює за адресою: м. Миргород, вул. Гоголя, 90, приміщення Миргородської гімназії ім. Т.Г. Шевченка (1 поверх); консультації зі спеціальностей які мають додаткову державну підтримку: 0509459231050956415805076710660669778027 (Вайбер, Ватсап, Телеграм).»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь