Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Звернення до населення, керівників підприємств, установ, організацій та закладів усіх форм власності!

Дата: 18.07.2022 09:40
Кількість переглядів: 417

 

Фото без опису

 

Шановні жителі Великобагачанської територіальної громади!

 

Амброзія полинолиста – це один з найнебезпечніших в Україні карантинних бур’янів – алергенів.

Амброзію полинолисту з повним правом можна назвати екологічно небезпечним бур’яном, адже квітковий пилок амброзії шкідливий для людини. В період цвітіння, а це з половини липня і до жовтня, серед населення спостерігається алергійне захворювання – амброзійний поліноз (осіння сінна лихоманка). Кожна рослина амброзії виділяє  мільярди пилкових насінин, котрі підіймаючись з повітрям, переносяться вітром  на велику відстань  (майже 5 км) і, потрапивши в органи дихання людей, в очі, ніс, бронхи, викликає слизотечу, погіршує зір, головні болі, у найбільш чутливих -  приступи астми.

         Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» громадяни зобов’язані утримувати в належному стані  об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності  або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту, прилеглу до цих об’єктів територію. Тобто, боротьба з бур’янами, у тому числі, амброзією полинолистою, - обов’язок кожного громадянина. У зв’язку з цим, протягом вегетаційного періоду амброзії полинолистої, необхідно вживати необхідних заході для забезпечення фітосанітарного благополуччя на території громади, контролювати стан та не допускати поширення карантинного бур’яну на прибудинкових, прилеглих, наданих у власність, користування  або в оренду земельних ділянках на відстані не менше 3 метрів.

         Виконавчий комітет Великобагачанської селищної ради закликає  всіх землекористувачів до плідної співпраці по знищенню амброзії на засмічених ділянках. Ми впевнені, що лише спільними зусиллями зможемо призупинити розповсюдження злісного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої. Не можна стояти осторонь.

Боротьба з амброзією – справа кожного! Адже знищення амброзії збереже і фізичне здоров’я людей і чистоту довкілля!!!        Знищуйте амброзію полинолисту – небезпечний карантинний бур’ян!!!!

 

Виконавчий комітет Великобагачанської селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь