Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Служба у справах дітей інформує: алгоритм усиновлення дітей, які втратили батьків.

Дата: 04.04.2022 13:55
Кількість переглядів: 371

Фото без опису

Шановні жителі громади та тимчасово переміщені громадяни!

 

  В зв’язку з тим, що в  різних  джерелах  часто поширюється неправдива інформація про те, що  під час воєнного стану  кожен бажаючий громадянин може усиновити дитину, яка втратила батьків.

  Служба у справах дітей виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради  повідомляє, що на сьогоднішній день, під час воєнного стану, спрощеної системи усиновлення дитини не існує і ні в якому разі це не повинно статись. Дітей не можна просто так "взяти", "забрати", "роздати", "розібрати"! Зазвичай, ті хто хоче усиновити дитину мають пройти певний шлях, починаючи від підготовки  пакету документів і до знайомства з дитиною. На цьому шляху є і постановка на спеціальний облік, і проходження певних курсів. 

   Усиновлення будь-якої дитини відбувається за порядком, визначеним законодавством України відповідно до Сімейного кодексу України та  постанови Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 р. № 905 (із змінами), якою затверджено Порядок провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей.

  Я щиро дякую Вам, що Ви не байдужі до долі дітей, які дійсно в такий тяжкий для всієї України час залишилися з різних причин   без батьків.  Ми повинні зберегти наших дітей, щоб вони не потрапили  в небезпеку, а  батьки, які воюють сьогодні на фронті, захищаючи нас від ворога, змогли повернутися після війни до рідної домівки, де  їх  з нетерпінням чекають діти.

  У разі виникнення питань звертайтесь до служби у справах дітей Великобагачанської селищної ради – смт. Велика Багачка,  вул. Шевченка, 73, ІІ поверх, каб.15.

Начальник  служби у справах дітей       Надія ОНУПКО 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь