A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Українська академія педіатричних спеціальностей підтримує рекомендації щеплення від COVID-19 підлітків із серйозними супутніми хворобами

Дата: 07.09.2021 08:40
Кількість переглядів: 342

Українська академія педіатричних спеціальностей підтримує рекомендації  щеплення від COVID-19 підлітків із серйозними супутніми хворобами

 

 

Українська Академія Педіатричних Спеціальностей підтримує рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики та рішення Міністерства охорони здоров'я України, яким рекомендовано щепити вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech дітей віком від 12 років, які мають високі ризики важкого перебігу та ускладнень після COVID-19 через супутні хвороби.

Таких висновків Академія дійшла, проаналізувавши наявні наукові дані, інструкції, рішення регуляторних органів інших країн, зокрема позиції колег з Європейської академії педіатрії щодо переваг вакцинації дітей та підлітків від COVID-19.

Разом з тим Українська академія педіатричних спеціальностей вважає, що першочергово щеплення мають отримати люди з груп ризику важкого перебігу, розвитку ускладнень та смерті від COVID-19. Ці групи визначені в Дорожній карті з вакцинації від COVID-19, зокрема це літні люди та люди з хронічними захворюваннями.

За умови щеплення проти коронавірусної інфекції всіх охочих з груп ризику, Українська академія педіатричних спеціальностей вважає, що необхідно буде переглянути наявні на той момент докази й дані щодо переваг вакцинації дітей, готова проаналізувати їх та надати МОЗ.

Академія також зазначає, що регуляторні органи ЄС дозволили до використання вакцину від компанії Moderna для дітей віком від 12 до 17 років. Також в Китаї схвалено використання вакцини CoronaVac від компанії Sinovac для дітей віком від 3 років.

Українська академія педіатричних спеціальностей також підкреслює, що вкрай важливо не припиняти планові щеплення дітей проти інших інфекційних захворювань відповідно до календаря щеплень.

#COVID19 #вакцинація

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь