Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

ЗМІНИ ПОРЯДКУ СЕРТИФІКАЦІЇ НАСІННЯ ТА САДИВНОГО МАТЕРІАЛУ!

Дата: 02.08.2021 14:04
Кількість переглядів: 965

Фото без опису

З 1 липня 2021 року набули чинності зміни до «Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал та форм сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал» (далі – Порядок), затверджені Постановою № 1187 від 02.12.2020 «Про внесення змін до Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал».

Зміни покликані привести Порядок у відповідність до міжнародних вимог та ліквідовує розбіжності, які існували в Порядку та деяких державних стандартах.

Основні зміни:

  • скасовано норми подання завірених перекладів документів на імпортоване насіння або садивний матеріал.
  • збільшено термін дії Сертифікатів, що засвідчують посівні якості насіння: на насіння овочевих культур – 12 місяців, а упакованого в герметичну тару – 24 місяці; насіння соняшнику – 8 місяців; на насіння картоплі, затарене в мішки, в ящичні піддони та насипом – 30 днів.
  • визначено відсоток насіння, яке підлягає ділянковому (ґрунтовому) сортовому та лабораторному сортовому контролю. Для добазового та базового насіння контроль здійснюється в обсязі 100 відсотків, починаючи з генерації розсадників розмноження другого року. Для сертифікованого насіння сортів рослин та гібридів першого покоління контроль здійснюється у межах від 5 до 10 відсотків і залежить від культури. Крім того, орган сертифікації може збільшувати обсяг контролю для сертифікованого насіння вище за 10 відсотків у випадку, якщо існує ризик невідповідності сортовим якостям, про що інформує суб’єкта господарювання.
  • код партії насіння складатиметься з п’яти символів – вилучено символ номера району.

 провідний інспектор відділу    контролю у сфері     насінництва та та  розсадництва  Управління      фітосанітарної безпеки 

     ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області                               Нечитайло А. І.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь