A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Легалізація доходів — джерело наповнення місцевих бюджетів

Дата: 10.06.2021 09:25
Кількість переглядів: 1060

Фото без опису

Легалізація доходів — джерело наповнення місцевих бюджетів

 

     Людина так створена, що завжди мріє про майбутнє, готується до нього, сподівається на краще.  Це стосується як духовної, фізичної так і матеріальної сторін нашого життя. Щодо останньої то багато хто нині відчуває велике  напруження, невпевненість у завтрашньому дні. У такий час завжди знайдуться ті хто готовий у цій невпевненості заробити свій капітал незважаючи на інших людей. Є чимало таких суб’єктів підприємництва, які не хочуть працювати в правовому полі. Продовжують фіксуватись випадки коли  фізичні особи-суб'єкти підприємницької діяльності, керівники підприємств різних форм власності, що використовують найману працю, приймають на роботу працівника без належного оформлення трудових відносин та виплачують заробітну плату в “конвертах”  або ж мінімізують ці виплати. Особливо часто такі випадки фіксуються в галузі торгівлі, будівництва та транспорту.

       На сьогодні легалізація  виплати заробітної плати, цивілізоване оформлення трудових відносин між працедавцями та найманими працівниками  - це завдання загальнонаціонального масштабу, адже від рівня заробітної плати найманих працівників прямо залежить надходження податку з доходів фізичних осіб, який є одним з основних джерел наповнення бюджету місцевих громад. Відповідно від  величини грошових надходжень місцевого бюджету залежить відповідне утримання місцевої інфраструктури, а саме: фінансування медичних установ, закладів освіти та культури, виплати заробітної плати , пенсій, забезпечення благоустрою жителів громади та інше. 

      Заробітна плата в “конвертах” позбавляє людину соціальної захищеності, це одержання пристойної пенсії  в старості, позбавлення оплати тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, виплати допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи, пенсій по інвалідності  та інших виплат передбачених законодавством.   Крім того нелегальна робота — це відсутність захисту від незаконного звільнення, гарантій на безпечні та  здорові умови праці, гарантованого права на відпочинок . Тож всі ми повинні розуміти, що офіційні трудові відносини та легальна заробітна плата  це фінансова стабільність місцевих громад, гарантований соціальний захист громадян сьогодні та право на майбутню пенсію завтра.    

 

 

     Головний спеціаліст відділу

     забезпечення наповнення бюджету

     ГУ Пенсійного фонду України

     в Полтавській області                                                      Віталій ШЕВЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь