A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

До уваги роботодавців району!

Дата: 13.01.2021 11:34
Кількість переглядів: 466

 До  уваги  роботодавців району!       

 

  Відділ забезпечення наповнення бюджету   Головного управління Пенсійного фонду України в  Полтавської області повідомляє, що відповідно до Закону України від  15.12.2020 року №1082-ІХ “ “ Про Державний бюджет України на 2021 рік ” з 1 січня 2021 року збільшено розмір мінімальної заробітної плати до 6000 грн. на місяць (у погодинному розмірі — 36,11 грн). У зв'язку з цим розмір мінімального страхового внеску становитиме: 1320 грн  (6000 грн. Х  22%) за місяць.

     Згідно діючого законодавства, мінімальна заробітна плата - це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна плата являється  державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності й господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників за будь- якою формою оплати праці.

      Отже розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної зарплати.

      

     Підвищення мінімальної заробітної плати вплине на розмір бази нарахування єдиного внеску. Якщо сума фактично нарахованих основному працівнику (крім інвалідів) виплат (заробітна плата, лікарняні, та інше), на які нараховується ЄСВ, менше мінімального рівня, то ЄСВ нараховується і  сплачується в сумі 1320 грн.

      Нагадуємо, що в таблиці 6 додатку 4 звіту про нарахування ЄСВ,  суми доплати до мінімального страхового внеску відображають з кодом типу нарахувань 13” (сума різниці між розміром мінімальної заробітної плати та фактично нарахованою заробітною платою за звітний місяць).

       У разі укладання трудового договору про роботу на умовах неповного робочого часу,  мінімальна заробітна плата виплачується пропорційно до виконаної норми праці, але доплата до мінімального розміру  ЄСВ ( 1320 грн.) проводиться обов'язково.

    

         Шановні роботодавці! Сплачуйте єдиний соціальний внесок своєчасно та в повному обсязі, не позбавляйте найманих працівників страхового стажу та майбутньої пенсії.       

 

 

        Головний спеціаліст                                                    В.ШЕВЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь