A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 31

Дата: 08.09.2016 16:13
Кількість переглядів: 849

                  РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                   Інформаційний бюлетень №31

 

Пропонуємо вашій увазі чергові новини від Великобагачанської селищної ради

25 серпня відбулося засідання сесії Радивонівської сільської ради, до участі в якому був запрошений Великобагачанський селищний голова Юрій Саковський.  На сесії обговорювалося звернення Великобагачанської селишної ради до сільських та селищних рад району щодо створення об’єднаної територіальної громади навколо Великої Багачки. Ю. Б. Саковський розповів про своє бачення даного питання, дав відповіді на запитання представників депутатського корпусу та закликав колег до конструктивної співпраці.

У селах Пушкареве, Семенівка, Багачка Перша та Широке, що належать до Багачанської Першої сільської ради відбулися сходки жителів з обговоренням можливих варіантів адміністративно-територіальної реформи та створення об’єднаних територіальних громад. На них висловлювалися різні, часом протилежні думки щодо можливого входження даних населених пунктів до майбутніх об’єднаних територіальних громад. Перед учасниками зібрань виступив Великобагачанський селищний голова Юрій Саковський, який поінформував про можливі перспективи створення об’єднаних громад та відповів на запитання громадян. На переконання Ю. Б. Саковського, будь-яке об’єднання повинне відбуватися на паритетних засадах, з урахуванням інтересів мешканців кожного села.

Протягом 26—28 серпня у Великій Багачці на базі санаторію “Псьол” відбувався всеукраїнський байкерський фестиваль “Бархатный MotoSeaZone-2016”. Численних учасників, які зібралися з різних міст та регіонів України вітали на нашій землі Великобагачанський селищний голова Юрій Саковський та депутат селищної ради Віктор Бутенко. Вони вручили президенту фестивалю Ашоту Арушанову запашний коровай та прапорці Великої Багачки. За ініціативи В. М. Бутенка 27 серпня відбувався спільний мотопробіг вулицями селища колони гостей-байкерів та понад 30 прихильників мототехніки з Великої Багачки та ряду інших населених пунктів району. Дякуємо члену виконавчого комітету селищної ради Михайлу Ігнатенку за участь підготовці та проведенні зустрічі з байкерами.

 

27 серпня відбувся черговий тур першості району з футболу. В ньому зустрічалася команди Великобагачанської дитячо-юнацької спортивної школи та ФК “Радивонівка”. Гра завершилася внічию з рахунком 2:2. До речі, команду ДЮСШ готував до гри новий наставник Володимир Мармальов.

Селищна рада висловлює подяку керівництву центральної районної лікарні за організацію скошування бур’янів на закріпленій території.

28 серпня відбулося свято Дня Малої Решетилівки. Селищний голова привітав місцевих жителів та гостей села, а також відзвітував про роботу депутатського корпусу і виконавчого комітету селищної ради за період з листопада 2015 року. Зокрема, йшлося про:

— домовленість щодо організації  регулярного виїзного прийому спеціалістами Центру первинної медико-санітарної допомоги жителів села, починаючи з середини вересня нинішнього року;

— виділення рішенням сесії селищної ради 5 тис. грн. для ремонту колишнього приміщення ФАПу, а саме — заміни електромережі;

— виділення рішенням сесії селищної ради 50 тис. грн. для співфінансування поточного ремонту дороги Велика Багачка — Мала Решетилівка;

— будівництво автобусної зупинки та перспективи регулярного автобусного сполучення села з райцентром;

— можливості монтажу системи вуличного освітлення у Малій Решетилівці.

Продовжуються роботи з монтажу вуличного освітлення у Великій Багачці. Приєднані до загальної мережі селища світильники на вулиці Сонячній та провулку Шевченка, встановлені додаткові світильники на вулицях Шевченка, Марусенка, Черкаса, виконані повірка та ремонт кількох лічильників.

1 вересня керівництво селищної ради та підпорядкованих їй служб вітали учнів, педагогів, батьків з Днем Знань та початком навчального року: селищний голова Юрій Саковський — у Великій Багачці; секретар селищної ради Людмила Срібна — в Бутовій Долині; начальник відділу надання адміністративних послуг, депутат селищної ради Сергій Андріященко — в Довгалівці; керівник підприємства “Житлосервіс” Євген П’ятак — в Байраці. Депутати та виконавчий комітет селищної ради приділяють значну увагу підтримці і розвитку освіти на території громади. На харчування дітей молодших класів та пільгових категорій, на придбання підручників, на підвезення дітей шкільними автобусами, на інші потреби галузі в нинішньому році із бюджету селища виділена субвенція в розмірі 315 тис. грн.

Дякуємо працівникам підрозділу ДСНС у Великобагачанському районі за розчистку зелених насаджень на вулиці Набережній (від дільниці водного господарства до завершення), що дасть змогу залучити грейдер та провести поточний ремонт проїжджої частини.

Виконаний ямковий ремонт дорожного покриття на вулиці Козацькій (колишня Пролетарська), продовжене підгортання центрального сміттєзвалища.

Триває ліквідація наслідків дій вандалів, що завдали ушкоджень скульптурам на Меморіалі Слави. Завдяки старанням підприємця Олександра Бехтера та його працівників пошкоджені скульптури в основному відновлені. Співробітники підрозділу Національної поліції продовжують пошук зловмисників.

За інформацією відділу Державної реєстрації  актів цивільного стану, протягом тижня фактів народжень та укладення шлюбів на території селищної ради не реєструвалось, зарєєстровані 4 факти смерті.

 

  Стежте за наступними випусками!

Прес – служба Великобагачанської селищної ради         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь