A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень №60

Дата: 30.03.2017 16:07
Кількість переглядів: 822

                                                                                 РІДНЕ СЕЛИЩЕ

               

                                                                             Інформаційний бюлетень

                                                                               №12 (60) 22.03.2017

У зв’язку з наближенням Дня Перемоги та необхідністю виконання ремонтно-профілактичних робіт на території Меморіалу Солдатської Слави виникла потреба в тимчасовому вимкненні Вічного вогню. Після завершення необхідних робіт Вічний вогонь буде відновлений. Прохаємо жителів та гостей Великої Багачки з розумінням поставитися до даного вимушеного кроку.

 

Завершене встановлення покажчиків головних вулиць, найважливіших елементів життєзабезпечення селища та напрямів руху до найближчих міст. Загалом виставлено 8 об’єктів у ключових, найбільш багатолюдних місцях Великої Багачки та на основних в’їздах до селища.

 

Встановлена нова, підвищеної зручності для користувачів, дошка оголошень біля приміщення районної служби зайнятості.

 

Для потреб відділу благоустрою завезені 40 тонн гранвідсіву для виконання відповідних робіт на території громади в теплу пору року.

 

Дякуємо жителю Великої Багачки Юрію Борблику за наданий селищній раді реманент для виконання робіт з благоустрою вулиць і територій.

Дякуємо жителю Великої Багачки Миколі Михайлику за передані Великобагачанській селищній раді меблі.

 

14 березня у Малій Решетилівці відбулася сходка жителів села — за участі селищного голови Юрія Саковського, депутата селищної ради Станіслава Сидоренка, радника селищного голови Анатолія Карпова, начальника районного відділення поліції Олександра Свердана, громадського активіста Миколи Дрона. На зібранні говорилося про найбільш актуальні питання місцевого життя: забезпечення правопорядку, прибирання територій та утилізацію сміття, продовження розвитку мережі місцевого освітлення тощо. Всі висловлені пропозиції взяті керівництвом органу місцевого самоврядування до уваги та до пошуку можливостей втілення їх у життя. Після закінчення сходки була проведена профілактична робота з наявними у селі порушниками громадського порядку.

 

14 березня, в Полтаві, в театрі імені Гоголя відбулися урочистості з нагоди Дня волонтера. В присвяченій події концертній програмі брали участь представники художньої самодіяльності Великобагачанської громади: квінтет «Булава» та соліст-вокаліст Сергій Макаренко.

 

В приміщенні селищної ради відбувся тренінг-семінар з техніки безпеки для працівників житлово-комунальної галузі за участі селищного голови Юрія Саковського, його заступника Анатолія Каленіченка, начальника КП «Великобагачанський житлосервіс» Євгенія П’ятака. На семінарі фахівець з охорони праці Сергій Гирька довів до присутніх інформацію про особливості роботи під час прибирання сміття, виконання ремонтів доріг, обрізки дерев тощо.

 

До прибирань прилеглих та закріплених територій долучилися працівники кафе «Січ», ресторану «Перлина», магазинів «Канцтовариш», «Гастрономчик», «Будматеріали на Європейській», перукарні «Шанс», відділення ПАТ «Полтава-банк», торговельної марки «Багачанка». Дякуємо!

 

Передані ще кілька елементів конструкцій дитячих майданчиків для встановлення мешканцями громади. Цього тижня вони з’явилися в кварталі біля центральної котельні та у Байраці. Дякуємо причетним до облаштування дитячих майданчиків депутатам селищної ради Валентині Пицяк, Андрію Морозу, Сергію Ситнику, директору Байрацької загальноосвітньої школи Володимиру Чумаку, жительці Великої Багачки Ірині Животовській, батькам дітей, що брали участь в будівельних роботах.

 

Протягом звітного періоду у Великій Багачці встановлена додаткова урна для сміття неподалік приміщення віділення податкової інспекції та знак «Стоянка автомобілів» (для інвалідів) біля адміністративної будівлі районної ради.

 

Зловмисниками пошкоджений щит управління мережею вуличного освітлення на території стадіону «Колос». Правоохоронні органи проводять перевірку з метою встановлення осіб винуватців. Відновлення освітлення на даній території відбудеться найближчим часом.

 

17 березня мав місце підпал центрального сміттєзвалища Великої Багачки. Стараннями працівника відділу благоустрою селищної ради Івана Сердюка та співробітників районного сектору ГУ ДСНС Василя Кривенка, Валерія Винниченка, Олексія Левченка пожежа була оперативно локалізована і ліквідована.

 

16 березня в приміщенні районного центру народної творчості відбулися урочистості з нагоди професійного свята працівників житлово-комунальної  галузі. Учасників святкування вітали селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу благоустрою селищної ради Владислав Третяк, директор КП «Великобагачанський житлосервіс» Євгеній П’ятак. Кожен з працівників житлово-комунального господарства селища отримав відзнаку. Привітали з професійним святом своїх працівників керівники підрозділів підприємств «Миргородводоканал» та «Миргородтеплоенерго» В’ячеслав Шостя і Василь Ільїн. Святкова концертна програма була організована і проведена стараннями депутата селищної ради Наталії Проскури.

 

Шановні мешканці Великої Багачки! Минулого року за ініціативи депутата селищної ради Наталії Проскури та голови районної ветеранської організації, стараннями селищної ради та небайдужих громадян було ліквідоване несанкціоноване сміттєзвалище, що розташовувалося на польовій дорозі, прилеглій до вулиці Гірської, неподалік цвинтаря. Проте нинішнього року знову спостерігаються спроби розміщення на тому місці побутового сміття. Комунальне підприємство «Великобагачанський житлосервіс» готове надавати послуги з утилізації побутових відходів з названих територій. Звертаємося до жителів вулиці Гірської, розташованих поряд вулиць і провулків: скористайтеся послугами комунальних служб селища, не засмічуйте розташованих поряд з вами територій! Звертаємося до всіх мешканців Великої Багачки, котрим не байдужий стан благоустрію — протидійте спробам засмічення території селища, повідомляйте про відомі вам випадки протизаконних дій. Потурбуймося про чистоту свого дому разом!

 

Офіційні, неофіційні свята та пам’ятні дати наступного тижня.

25 березня — Міжнародний день пам’яті жертв рабства та работоргівлі; Міжнародний день солідарності з безвісти зниклими.

27 березня — Всесвітній день театру.

 

За інформацією районного відділу Державної служби реєстрації актів цивільного стану, з 3 по 20 березня відділом зареєстровані 4 народження і 9 смертей. Шлюби та розлучення не реєструвалися.

 

Хай вам щастить!

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

шеф-редактор Анатолій КАРПОВ

 

                                                                                      

                                                                  

                                                                                                          

                                                                                                            

 

   

                                                      

 

 

                                                                                             

                                                                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь