A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень №59

Дата: 30.03.2017 16:05
Кількість переглядів: 1029

                                                                                   РІДНЕ СЕЛИЩЕ

               

                                                                             Інформаційний бюлетень

                                                                                 №11 (59) 15.03.2017

Шановні працівники житлово-комунального господарства Великобагачанщини! Щиро вітаю вас із професійним святом, бажаю міцного здоров’я, матеріального благополуччя, щастя вам та вашим родинам. Нещодавно спільними стараннями ми пережили дуже непросту зиму, протягом якої намагалися робити все можливе, щоб нашим землякам було комфортніше на вулицях селища. З початком теплої пори року розпочинається новий, не менш відповідальний період — прибирання територій, ремонти доріг та об’єктів інфраструктури. Нинішнього року ми маємо підстави сподіватися на суттєве покращення матеріальної бази житлово-комунальної сфери. Вірю, що спільними стараннями ми зможемо зробити наш край чистішим, кращим, зручнішим для проживання. Зі святом!

Щиро ваш, селищний голова Юрій Саковський

                                       

Селищний голова Юрій Саковський привітав зі святом 8 березня жінок села Довгалівка. Разом з вітаннями жительки села отримали подарунок у вигляді концертного виступу аматорів народного хору Бутоводолинського сільського будинку культури та святкового короваю від селищного голови.

Селищний голова Юрій Саковський привітав працівниць центральної районної лікарні з Міжнародним жіночим днем. Він вручив подяку селищної ради, квіти і цінний подарунок медичній сестрі Аллі Іванівні Мірошниченко.

Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко привітав з 8 березня жіночу частину трудового колективу КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги». Подякою селищної ради і цінним подарунком з нагоди свята була нагороджена завідувачка Бутоводолинського ФАП Ольга Миколаївна Захаренко.

В приміщенні районного методичного центру народної творчості відбулися урочистості  з нагоди свята 8 березня. Селищний голова Юрій Саковський привітав присутніх в залі жінок і вручив ряд відзнак та цінних подарунків. Подяки селищної ради отримали ветеран праці Людмила Миколаївна Тронько і волонтер селищної ветеранської організації Ольга Леонтіївна Ватраль. Медаллю міжнародної громадської організації «Спілка генералів органів внутрішніх справ» нагороджена Алла Вікторівна Житченко — старший інспектор районного відділення поліції.

 

9 березня у Великій Багачці на вулиці Каштановій відбулися урочистості з нагоди 203-ї річниці народження Т. Г.Шевченка. В присвяченому події мітингу брав участь трудовий колектив селищної ради, а селищний голова Юрій Саковський поклав квіти до підніжжя пам’ятника поету.

 

Стараннями працівників віділу благоустрою селищної ради в кількох ключових місцях Великої Багачки: на вулицях Шевченка, Каштановій, Європейській встановлені покажчики головних об’єктів інфраструктури селища та найважливіших напрямів руху.

 

Завершився ремонт підвісного пішохідного моста через Псьол у Великій Багачці. Тепер об’єкт готовий до використання протягом туристичного сезону. З приємністю згадуємо осіб, причетних до його відновлення: Василя Харченка, Михайла Харченка, Ігоря Мещерякова, Наталію Бибик, Олександра Кухаренка, Вадима Тищенка, депутата селищної ради Сергія Ярошенка, керівництво санаторію «Псьол» (Юрій Гребельник), працівників відділу благоустрою селищної ради: Івана Кіяшка, Станіслава Сергійця, Олександра Бульвіна, Василя Казюку, Миколу Пилиповича. Дякуємо керівнику дільниці газового господарства Євгену Маковецькому за наданий для виконання робіт генератор.

 

Продовжується весняна кампанія з благоустрою і прибирання вулиць та прилеглих територій. Цього тижня до прибирання долучилися працівники селищної ради, відділень «Укртелекому» та «Укрпошти», магазинів «Дюмані», «Ваш дім», «Взуття», «Арсенал», «Кулінічі», аптеки «Полтавафарм», кредитної спілки «Багачанська». Особлива подяка підрозділам поліції (начальник Олександр Свердан) та ДСНС (начальник Сергій Гайворонський), які займалися прибиранням не тільки прилеглої, а й закріпленої території. Користуючись нагодою, звертаємося до жителів громади, працівників підприємств організацій, установ! Під час прибирання ваших та закріплених територій уникайте, по мірі можливості, спалювання зібраного сміття. Крім того, що в такий спосіб ви загрожуєте здоров’ю співгромадян, ще й наражаєтесь на застосування адміністративних санкцій за порушення екологічного законодавства.

 

9 березня в приміщенні селищної ради відбувся земельних аукціон щодо двох ділянок в центральній частині Великої Багачки. Одна із земельних ділянок виставлялася для продажу, в іншому випадку продавалося право її оренди. На результатами аукціону селищний бюджет поповнився майже 300 тис. грн. при стартовій ціні лотів у кілька разів меншій.

 

Приватний підприємець Ігор Шарлай та ліцитатор «Регіонального інвестиційного центру аукціонів» Іван Ірза передали селищній раді по 5 залізобетонних тумб-квітників. Частина з них вже встановлена на майданчику перед магазином «Гастрономчик» на розі вулиць Шевченка та Гірської.

 

Встановлені 2 додаткові урни для сміття на вулиці Каштановій в районі магазину «Європа» та дитячого садка «Дзвіночок».

 

Мешканцям будинків №№ 59, 61, 65 по вулиці Європейській у Великій Багачці передані кілька дитячих атракціонів, які були дуже оперативно встановлені на подвір’ях названих будинків.

 

Селищний голова Юрій Саковський зустрівся з головою обласної організації громадського об’єднання «Союз.Чорнобиль.Україна» Віктором Шкурпелою. Сторони обговорили питання покращення медичного забезпечення і соціального захисту  учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а також розвиток ГО «Союз.Чорнобиль.Україна» на території селищної ради.

 

Дякуємо суб’єктам господарювання і жителям Великої Багачки, які надали допомоги у проведенні ветеринарно-карантинних заходів з приводу африканської чуми свиней: Віктору Шалаєнку, Світлані Яровій, Тамарі Туннік, Наталії Єкімченковій, депутату селищної ради Сергію Андріященку.

 

Офіційні, неофіційні свята та пам’ятні дати наступного тижня:

18 березня — День працівника податкової та митної справи України.

19 березня — День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення України; Міжнародний день клієнта.

20 березня — День Землі; Міжнародний день щастя; Міжнародний день астрології.

21 березня — Всесвітній день поезії; Міжнародний день лялькаря; Міжнародний день лісів; Міжнародний день за боротьби за ліквідацію расової дискримінації; Всесвітній день соціальної роботи; Міжнародний день людини із синдромом Дауна.

22 березня — Всесвітній день водних ресурсів; Міжнародний день таксиста.

23 березня — Всесвітній день метеорології.

24 березня — Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ  РАДИ     шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                   

 

                                                                                                          

                                                                                                            

 

   

                                                      

 

 

                                                                                             

                                                                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь