A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Звіт

Дата: 21.12.2017 16:00
Кількість переглядів: 897

Звіт Великобагачанського селищного голови Юрія Саковського за 2017 рік

 

    Усім здобуткам минулого року ми маємо  завдячувати, перш за все,  роботі та наполегливості  жителів  Великобагачанської територіальної громади, працівникам виконавчого апарату селищної ради та старостинських округів, комунальним службам, платникам  податку  до селищного  бюджету, підприємцям, громадським організаціям  та   активним  громадянам, яким не байдужа доля  нашої громади.

   У  своїй  діяльності   Великобагачанська   селищна рада  керується  Законом України «Про місцеве  самоврядування  в Україні», «Про звернення  громадян», Конституцією України  та іншими  законодавчими актами.

   У 2016 році шляхом об’єднання Великобагачанської селищної, Багачанської Першої, Якимівської, Степанівської, Радивонівської сільських рад утворена Великобагачанська об’єднана територіальна громада. 30 квітня 2017 року відбулися перші вибори депутатів селищної ради і селищного голови Великобагачанської об’єднаної територіальної громади.

   За звітний період було проведено 10 засідань виконкому та 10 сесій. Було проведено 10 засідань комісії з питань бюджету, фінансів, планування інвестицій та соціально-економічного розвитку, 22 комісії з питань земельних відносин, перспективного розвитку та охорони навколишнього середовища, 3 комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності, 2 комісії з питань комунальної власності, інфраструктури, підприємництва, приватизації, будівництва та архітектури та житлово-комунальної власності, 3 комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізкультури, спорту та соціальної політики.

 

Фінанси

    Протягом звітного періоду надходження селищного бюджету становлять 10068,4 тис.грн.   Це дало можливість фінансувати як видатки, передбачені місцевим бюджетом, так і надавати субвенції на об’єкти і заклади, що фінансуються з бюджетів інших рівнів, а також вживати заходів, спрямованих на забезпечення соціального захисту мешканців громади.

   На благоустрій використані 7266,7  тис. грн. Ці кошти пішли на придбання господарського інвентаря  та запасних частин до техніки, заробітну плату для персоналу (до речі, збільшеного), відділу благоустрою, встановлення дорожніх знаків, дитячих майданчиків тощо. 2358,0 тис.грн. – використано  на придбання машини дорожньої. 107,7 тисяч використані на капітальний ремонт вуличного освітлення у Великій Багачці, с. Затоні, 199,0 тис.грн. – на придбання ігрових майданчиків.

  Якщо розглядати витрати селищного бюджету в аспекті утримання закладів освіти, медицини та культури, за вказаний час  (тобто надання субвенцій) на утримання  закладів  культури – 164,5 тис. грн..,   на школи, дошкільні та позашкільні навчальні заклади — 1266,2 тис. грн., заклади медичного обслуговування — 460,8 тис. грн. , на управління праці – 85,6 тис.грн.,  ТРК «Світ» - 30,0 тис.грн., державний архів – 28,0 тис.грн. За ці кошти придбавалися підручники і медичне обладнання, виконувалися ремонти і перевезення учнів шкільними автобусами, забезпечувалося харчування учнів у навчальний період та протягом літнього відпочинку. Зауважу, що в багатьох випадках ці витрати мав би нести державний бюджет та Великобагачанський районний бюджет.

   Радивонівським старостатом було виділено субвенцію в сумі 619.7 тис грн. для Радивонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, для комунального закладу «Великобагачанський центр ПМСД» 48.8 тис.грн., для Великобагачанської ЦРЛ виділено 49.1 тис. грн., на поточний ремонт доріг комунальної власності виділено 199.9 тис. грн., на ямковий ремонт дороги загального значення (по співфінансуванню) виділено 327.8 тис. грн.  для установлення зупинки у селі Мар’янівка виділено 21 тис.грн. На закупівлю костюмів для ансамблю «Чисті роси» та музичної апаратури виділено 30.5 тис.грн. На святкуваня Дня села у Радивонівці та Мар’янівці виділено 16.1 тис.грн.

 

   Багачансько Першим старостатом використано на благоустрій 605432 тис. грн. На умовах співфінансування придбані дитячі майданчики на суму 154500 тис.грн., на ремонт вуличного освітлення виділено 25 тис.грн., на поточний ремонт пам’ятників виділено 6 тис.грн., на заклади освіти, в тому числі позашкільні, виділено 211324 тис.грн., на заклади медичного обслуговування – 99500 тис.грн. На поточний ремонт доріг загального користування на умовах співфінансування виділено 300 тис.грн., на ремонт доріг комунального значення – 170 тис.грн. Територіальному центру соціального обслуговування виділено 12586 тис.грн.  Для Великобагачанської ЦРЛ виділено 63600 тис.грн., для ПМСД – 10300 тис.грн., для ФАПу у селі Семенівка – 7900 (поточні видатки) та 10600 (капітальні видатки), для Багачанської першої амбулаторії виділено 71300 тис.грн.

 

   Степанівським старостатом було надано субвенцію на Степанівську школу та садок  у розмірі 172629 ти.грн., на ПМСД – 29300 тис. грн.,  на ФАП – 50 тис.грн. (+10 тис. грн. вставка котла та 20 тис.грн. електропостачання),на Степанівський СБК – 70 тис.грн. , на дороги – 340 тис.грн. (у тому числі з районного бюджету 140 тис.грн.), на пожежну охорону – 5 тис. грн.., на ЦРЛ 36000 тис.грн.

 

  З бюджету Якимівського старостинського округу надано субвенцію в сумі 191306,00: відділ освіти, молоді та спорту - всього на суму 141134,00 грн, лікарня на суму 28000,00, трудовий архів -6000,00, відділ субсидій -2000,00, для відшкодування послуг зв’язку -1065,00 , на утримання пожежної частини -10000,00, бібліотеки (передплата преси) -3107,00 грн.

 

 

Інфраструктура

   Проведено вуличне освітлення у селищі Велика Багачка по вулиці Набережна та в селах Затон, ремонт вуличного освітлення виконано в селах Багачка Перша, Пушкареве, Семенівка, Широке. Установлені опори та світильники між селищем Велика Багачка та селом Бутова  Долина. Виготовлена проектно-кошторисна документація вуличного освітлення 5КТП села Якимове та села Балюки. Встановлено 45 світлодіодних ліхтарів на кошти старостату.

    Проведено грейдерування доріг та засипку щебенем на Босах, у селах Затон, Мала Решетилівка, Байрак, Якимове, Багачка Перша, Радивонівка, Мар’янівка,  Балюки  та по  вулицях селища Велика Багачка. Проведено підсипання дороги щебенем до кладовища у селах Широке та Багачка Перша. У Великій Багачці зроблено присипку тротуарних доріжок щебенем по вулицях Шевченка, Каштановій, у сквері Ювілейний. Облаштовано перехід для пішоходів, заасфальтовано пішохідну доріжку по вул. Каштановій в районі будинку №27.

   Виконано поточний та ямковий ремонт доріг загального користування на умовах співфінансування з обласного бюджету Семенівка-Пушкареве та дороги комунального значення у селі Семенівка по вулиці Центральній.

   Зроблено поточний ремонт доріг комунальної власності по вулицях у Радивонівці. Проведено ямковий ремонт доріг у Балюках. Частково зроблено ремонт дороги по вулиці Лугова в селі Якимове.

   По вулиці Каштановій та Шевченка у Великій Багачці облаштовано  місця для стоянки транспорту, а також установлено перила та автомобільний міст. Облаштовано під’їзний карман для шкільного автобуса в селі Багачка Перша  біля школи. У селі Мар’янівка встановлено зупинку для шкільного автобуса.

   Установлено 13 котейнерів для збору ПЕТ пляшок та 2 контейнери для збору батарейок  на території селища Велика Багачка.

   За кошти Ради Європи були закуплені та встановлені дорожні знаки і попереджуючі  мигаючі світлофори у місцях найбільшого скупчення дітей в селах Радивонівка, Багачка Перша, Степанівка, селищі Велика Багачка.

   Продовжуються роботи по реконструкції водогінної системи у Великій Багачці. Виділено кошти та виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво водогону по вулицях Молодіжна, Івана Шепеля, Шкільна. По вулиці Шевченка відновлено та проведено капітальний ремонт зливової каналізації.

      У селі Багачка Перша встановлено лавочки на базарній площі біля пошти.  На кладовищах у Багачці Першій, Широкому та Пушкаревому встановлено паркани.

   У селі Степанівка був впорядкований сільський стадіон. На Стефанівщинському кладовищі зроблено під’їзд до центрального входу і посипано його щебенем. Зроблено капітальний ремонт ФАПу в селі Степанівка.

   Зроблено капітальний ремонт фасаду СБК у селі Якимове,  ремонт  пам’ятника загиблим воїнам та частково ремонт пам’ятника в селі Балюки. Придбано дров’яні котли для Якимівського СБК та Балюківського СК.

 

Соціальна сфера

   Відбулося відкриття Малорешетилівського сільського клубу, затверджено його Статут та введено посаду  завідувача.

   Закуплені та встановлені дитячі та спортивні майданчики в населених пунктах Великобагачанської ОТГ.

   Виготовлені і встановлені 4 меморіальні плити біля меморіального комплексу в смт В.Багачка .

   Біля стадіону «Колос» у Великій Багачці встановлені ворота і огорожа.

   На кладовищі у Радивонівці встановлено ікону, роботи провели небайдужі жителі села.

   Багачансько Першим старостатом придбані сценічні костюми для ансамблю «Любава» та музична апаратура. У школу придбано тенісний стіл, набори шахів та шашок.

   За кошти Якимівського старостинського округу придбано сценічні костюми (дорослі та дитячі), комплект музичної апаратури та ноутбук для Якимівського СБК.

   За спонсорські кошти поставлено обеліск загиблим воїнам  ВВВ на кладовищі в с.Балюки. На території Якимівського СБК почищено колодязь та встановлено дерев’яний зруб. За спонсорські кошти в селі Балюки встановлена дерев’яна альтанка.

   Сектором культури та туризму Великобагачанської селищної ради було організоване і проведене свято до Дня місцевого самоврядування.

 

Земельні питання

   За поточний період 2017 року Великобагачанською селищною радою  було прийнято рішення щодо викупу земельних ділянок несільськогосподарського призначення на території Великобагачанської селищної ради : дві ділянки, які перебувають в оренді ПП «Насіння», одна - в оренді ТОВ «Полтава-Капітал», одна - в оренді громадянина Вороненка В.М.

   Готується документація із землеустрою для продажу земельних ділянок  та прав на них несільськогосподарського призначення на земельних торгах (аукціоні), а саме:

-  для продажу права оренди на  земельну ділянку площею 0,0025 га для будівництва і обслуговування будівель торгівлі селищі Велика Багачка вулиця Каштанова;

 - для продажу у власність земельної ділянки площею 0,0090 га для будівництва і обслуговування будівель торгівлі, розташована в селищі Велика Багачка вулиця Каштанова. На вказану земельну ділянку черговою сесією Великобагачанської селищної ради готується проект рішення про призначення торгів на 30.01.2018 року.

     9 березня 2017 року в приміщенні Великобагачанської селищної ради було проведено земельні торги. На торги окремими лотами було подано  дві земельні ділянки:

     - площею 0,0124 га  для будівництва і обслуговування будівель торгівлі селищі Велика Багачка вулиця Каштанова у власність : переможець торгів громадянин Малько Олег Іванович;

     -  площею 0,0325  га  для будівництва і обслуговування будівель торгівлі селищі Велика Багачка вулиця Каштанова , продаж права оренди строком на 20 років: переможець торгів громадянин Яцюк Олександр Олексійович.

     Крім того,  станом на 22.12. 2017 року відділом було прийнято 406 заяв фізичних осіб (громадян) , на які було підготовлено проекти рішень та розглянуто на сесіях Великобагачанської селищної ради.

    Близько 20 -ти питань по земельних відносинах ще потребують розгляду на черговій сесії селищної ради.

    Станом на 22.12.2017 року було проведено 22  засідання комісії з питань земельних відносин, перспективного розвитку та охорони навколишнього природного середовища.

 

    Загальна кількість адміністративних послуг, які було надано відділом надання адміністративних послуг, у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень   -  1961 шт.,+970шт., загалом – 2931шт.

       Загальна кількість адміністративних послуг, які було надано  у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб на

 території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (Великобагачанської селищної ради)  435  шт.

   Загальна сума коштів, які сплачено за адміністративний збір у сферах  державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень,надання відомостей з ДЗК та   реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (Великобагачанської селищної ради)  та зараховано до місцевого бюджету становить 211594,74 грн. + 75000 гр. віддалене робоче місце(Радивонівська сільська рада).

   Прогнозований дохід виконано на 113.5 %.

 

    Відділом освіти, молоді та спорту проведено інвентаризацію майна освітніх і дошкільних навчальних закладів. Вивчається питання перереєстрації закладів освіти, яка буде проходити з 01.01.2017 року.

Вивчено питання і частково розраховано харчування у дитячих садках і школах.

Вивчаються питання відкриття дитячих садків у селах Байрак та Радивонівка, питання підведення води до господарського приміщення Радивонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (включене у план соціально - економічного розвитку).

   Шкільні заклади громади взяли участь у конкурсі «Самоврядування очима дітей» та у відеоуроці, присвяченому Дню місцевого самоврядування.

   Проведено конкурс «Ялинковий хоровод-2017» серед дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

   З метою пропаганди здорового способу життя та залучення дітей до спорту, проведено зустрічі із трикратними чемпіонами світу і Європи по веслуванню на човнах «Дракон» з учнями Великобагачанської, Якимівської та Радивонівської шкіл.

   Відвідано сім дітей-сиріт та інвалідів з метою вітання їх з днем святого Миколая.

   Учнів та вчителів громади нагороджено за високі досягнення в районних предметних олімпіадах.

   Розроблено програми «Опікуємось освітою на 2018-2020 роки» та «Розвиток фізичної культури і спорту на 2018-2020 роки».

 

   Сектором економічного розвитку та інвестицій за звітний період було складено «План соціально – економічного розвитку Великобагачанської ОТГ на 2018 рік».

   Великобагачанська ОТГ стала    переможцем Програми Ради Європи та отримала кошти на створення Стратегії розвитку ОТГ на 10 років.

   Був реалізований міні -  проект «Безпечний рух», в результаті якого було придбано та частково  встановлено  на кошти (165 тис. грн..) Ради Європи 18 попереджувальних мигаючих світлофорів та 80 дорожніх знаків «Обмеження швидкості 30», «Обережно діти». За звітний період в Секторі також була проведена робота по Державним закупівлям он-лайн, а саме були оголошені відкриті торги на придбання  Природного газу  на 2018 рік, паливно-мастильних матеріалів та легкового  автомобіля для селищної ради.

 

    Відділом кадрів були підготовлені матеріали на засідання конкурсної комісії виконавчого комітету  селищної ради, була оформлена необхідна документація. За період, що аналізується, проведено 3 засідання конкурсної комісії виконавчого комітету селищної ради. У конкурсі на заміщення вакантних посад взяли участь 3 особи.

   Готувались документи до осіб для проходження спеціальної перевірки відповідно до закону «Про очищення влади». Відділ кадрів постійно  розробляє розпорядження стосовно кадрових питань.

      Постійно на контролі перебуває питання підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування. Було направлено на навчання для підвищення кваліфікації : Гладку Т.М., (начальника відділу містобудування та земельних відносин),        Зленко М.М., (начальника фінансового відділу для підвищення кваліфікації),   Бехтер А.В. (спеціаліста І категорії по роботі з персоналом), Семенюту С.Г.  (завідувача сектору економічного розвитку та інвестицій).

  Одним із основних напрямків роботи з кадрами є застосування до працівників заходів заохочення. Протягом періоду жовтень – грудень нагороджено працівників: Грамотою Полтавської обласної державної адміністрації з нагоди Дня місцевого самоврядування, Почесною грамотою обласної ради з нагоди Дня місцевого самоврядування,Грамотою Великобагачанської районної ради з нагоди Дня місцевого самоврядування, Грамотою Великобагачанської районної державної адміністрації з нагоди Дня місцевого самоврядування,  Подякою Великобагачанської селищної ради з нагоди Дня місцевого самоврядування.

  

   У період з 4 жовтня по 22 грудня прес-центром випущено 10 інформаційних бюлетенів «Наша громада. Бюлетені систематично розповсюджуються по селищу Велика Багачка та по старостатах.

   На веб-сайті Великобагачанської селищної ради висвітлюється  діяльність селищної ради ОТГ та  різноманітна інформація: поточні новини, оголошення, документація,  рішення сесій та поіменні голосування депутатів. 

   У листопаді пройшла зустріч із журналістами з газети «Зоря Полтавщини» , у грудні – з тележурналістами із телерадіокомпанії «Лтава». 

 

   За період діяльності юрисконсульта здійснено укладення договорів з установами, підприємствами та організаціями ( купівлі – продажу, послуги, перевезення, субвенції – більше 30), представлення та захист інтересів Великобагачанської селищної ради в суді ( безпосередня участь у 2-ох судах).

 

   Хотілось би висловити подяку виконавчому комітету, депутатам селищної ради, керівникам підприємств, установ та організацій, громадським організаціям, всім жителям нашої громади, хто підтримував і допомагав селищній раді у виконанні заходів по соціально-економічному розвитку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь