A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №26 (160 [229])       

Дата: 25.06.2020 14:18
Кількість переглядів: 758

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №26 (160 [229])                        25.06.2020             

     Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

   19 червня відбулось засідання 50 сесії Великобагачанської селищної ради 7 скликання.
Було прийнято ряд рішень про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території Великобагачанської селищної ради на 2021 рік, про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Великобагачанської селищної ради на 2021 рік, про встановлення розміру ставок єдиного податку на території Великобагачанської селищної ради на 2021 рік та затвердження Положення про єдиний податок, про затвердження ставки та Положення про туристичний збір на території Великобагачанської селищної ради на 2021 рік, про затвердження Положення про порядок нарахування та сплати транспортного податку, як складової податку на майно, на території Великобагачанської селищної ради на 2021 рік. Участь у роботі сесії взяв голова Ради підприємців Великобагачанської ОТГ Олег Малько.

   Було виділено субвенцію районному бюджету для КНП «Великобагачанська ЦРЛ» для придбання сумок-холодильників (2 шт.) для транспортування біологічного матеріалу осіб з підозрою на Covid-19 та планового обстеження громадян на Covid-19 методом ПЛР та ІФА. Депутати підтримали рішення про надання одноразової матеріальної допомоги громадянам Великобагачанської ОТГ на лікування онкозахворювань. Також розглянули більше 130 питань земельних відносин. З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитись на офіційному сайті селищної ради. Перед засіданням сесії була проведена робота постійних депутатських комісій.

***

   19 червня, була проведена комісія щодо відновлення роботи санаторію «Псьол», у складі якої працювали: заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Чернецька та заступник начальника управління-начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Великобагачанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Микола Вишинський, головний лікар КНП «Великобагачанський ПМСД» Валентина Хан, головний інспектор Великобагачанського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області Микола Латишев.

   Разом з директором санаторію Юрієм Гребельником було оглянуто територію та приміщення закладу, виявлено незначні недоліки, які до часу відкриття будуть ліквідовані. В результаті перевірки комісія прийняла рішення дозволити відновити роботу санаторію «Псьол» з 22 червня за умови дотримання санітарних та протиепідемічних норм.

***

   23 червня відбулось засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням селищного голови Юрія Саковського.

   На засіданні обговорили продовження карантину та протиепідемічних заходів на території Великобагачанської об’єднаної територіальної задля запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

  У цей день заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великобагачанського РУ ГУ  Держпродспоживслужби в Полтавській області Наталія Чернецька та дільничний офіцер поліції сектору превенції Великобагачанського ВП Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області Олег Бульвін черговий раз провели роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарської діяльності щодо дотримання умов карантину.

***

   Щороку 18 червня в Україні відзначають День дільничного офіцера поліції. Селищний голова Юрій Саковський привітав з професійним святом дільничних офіцерів поліції сектору превенції Великобагачанського відділення поліції Миргородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області та побажав їм міцного здоров’я, мирного неба в нашій країні, щоб кожен їх день був наповнений задоволенням від праці та повагою жителів дільниць. Подяками виконавчого комітету та подарунками нагороджені дільничні офіцери поліції: Яна Сергіївна Заліська, Олександр Олександрович Хавер, Анжеліка Анатоліївна Геревіч, Олег Миколайович Бульвін.

   День медичного працівника — професійне свято працівників галузі охорони здоров'я України, що відзначається щорічно у третю неділю червня. Напередодні свята, 19 червня, перед початком роботи сесії Великобагачанської селищної ради, селищний голова Юрій Саковський привітав з професійним святом медиків, подякував їм за професійність, побажав здоров’я, благополуччя, тепла від вдячних пацієнтів та вручив Подяки виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради та цінні подарунки: Коваленко Інні Сергіївні, медичній сестрі ТОВ «Санаторій «Псьол»; Лисенко Ользі Ярославівні, медичній сестрі ТОВ «Санаторій «Псьол»; Калюжній Ользі Василівні, сестрі медичній відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування територіального центру соціального обслуговування; Захаренко Ользі Миколаївні, завідувачу фельдшерсько – акушерського пункту с. Бутова Долина; Каралашу Миколі Павловичу, водію Великобагачанської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини; Балюк Наталії Петрівні, завідувачу фельдшерсько–акушерського пункту с. Мар'янівка; Тронько Світлані Володимирівні, фельдшеру підстанції екстреної медичної допомоги Великобагачанського району.

   Секретар селищної ради та виконкому Людмила Срібна взяла участь у вітанні медичних працівників у центральній районній лікарні, де вручила Подяки виконавчого комітету селищної ради та цінні подарунки Лукашу Валерію Миколайовичу, завідувачу клініко-діагностичної лабораторії КНП «Великобагачанська ЦРЛ» та Бринь Світлані Олексіївні, лаборанту клініко-діагностичної лабораторії КНП «Великобагачанська ЦРЛ».

***

   24 червня у Багачанському Першому старостинському окрузі відбулось виїзне засідання комісії з питань захисту прав дитини під головуванням селищного голови Юрія Саковського. На порядку денному було 2 питання про захист майнових та житлових прав дітей та 6 питань про недостатнє та неналежне виконання батьківських обовязків відносно 13 малолітніх дітей.

***

   22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Цього дня у Великобагачанській ОТГ вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за волю та мирне небо для нащадків, покладанням квітів до пам’ятних знаків жертвам війни без організації масових заходів. Участь у памятних заходах взяли керівники громади, начальники відділів виконавчого комітету селищної ради, виконуючі обов’язки старост та працівники старостинських округів, голови ветеранських організацій, директори закладів освіти та культури, сільські бібліотекарі, депутати селищної ради, представники Великобагачанської районної організації Товариства сприяння оборони України та районного музею. Дякуємо керівнику Великобагачанської ДГП Глобинського УЕГС Євгену Олександровичу Маковецькому за організацію ввімкнення Вічного вогню у Меморіалі Слави.

***

   За зверненням жителів вулиць Тітова, 1 Травня та Набережної у Великій Багачці щодо вирішення проблеми із різким підняттям рівня грунтових вод, внаслідок чого відбулось підтоплення погребів, вигрібних ям, 16 червня селищний голова Юрій Саковський зустрівся з керівником Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області Олександром Тарахкалом, повідомив йому про дану проблему та звернувся з проханням урегулювати питання щодо рівня води в річці Псел.

   18 червня комісія у складі депутата селищної ради Сергія Ярошенка та заступників начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області Наталії Кавіцької та Олександра Монастирського відвідала близько 15 дворів на вулицях Тітова, 1 Травня та Набережної, де було оглянуто вигрібні ями та погреби. Також перевірили каналізацію 4-поверхового будинку, побували на підвісному мосту, який практично «лежить» на воді. Комісія зафіксувала наслідки, спричинені різким підняттям рівня води, та направила рекомендації міжвідомчій комісії щодо врегулювання цього питання.

***

   На звернення депутата селищної ради Михайла Біленького було частково проведено ямковий ремонт вулиць округу №3. Роботу виконали працівники філії «Великобагачанський райавтодор» (керівник Олександр Черевко).

   Дякуємо жителям селища Велика Багачка Лідії Іванівні Гайворонській та Олексію Іллічу Луценкові за надану розсаду квітів.

   Дякуємо Владиславу Миколайовичу Чобітьку за надані дошки для облаштування пісочниці біля будинку №69 на вулиці Європейській у Великій Багачці.

   Дякуємо жительці села Балюки Надії Дмитрівні Коритіній за висадження квітів біля Балюківського СК.

   Дякуємо члену виконавчого комітету Борису Олександровичу Хорольському за дискування зони відпочинку біля санаторію «Псьол».

***

   В рамках проєкту «Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19», що реалізується Міжнародним благодійним фондом «Карітас України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», Великобагачанська ОТГ черговий раз отримала благодійну допомогу, а саме: 300 захисних масок.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

       Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

        Ми у соціальній мережіfacebook.com/velyka.bagachka.rada              Фото без опису                        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь