A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №25 (159 [228]) 

Дата: 18.06.2020 14:14
Кількість переглядів: 613

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №25 (159 [228])                        18.06.2020                

    Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

     11 червня в Києві дистанційно відбулось засідання круглого столу, де підбили підсумки реалізації проєкту "Децентралізація та реформа культурних послуг". Нагадаємо, що Великобагачанська ОТГ є однією з 4 громад України, які потрапили в даний проєкт.

   На засіданні нашу громаду представила завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура. Спікерами були: Світлана Фоменко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції, Ярослав Петраков, генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства культури та інформаційної політики України, Павло Остапенко, голова ГО «Товариство дослідників України», Анатолій Мельничук, заступник голови ГО «Товариство дослідників України», експерт-аналітик Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад, Олена Богдан, голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, Дарина Пирогова, соціологиня проєкту «Децентралізація та реформа культурних послуг», Наталія Дорошенко, координатор робочих груп Ради донорів із питань децентралізації в Україні.

  Під час засідання відбулась презентація збірника "Кращі шоукейси та практики", до якої увійшли «успішні проєкти, які об’єднали громади навколо спільних культурних цінностей, що допомагають зберігати культурну спадщину та дозволяють пишатися своєю громадою». До збірки, що підготовлена в рамках проєкту «Децентралізація та реформа культурних послуг», який реалізовується ГО «Товариство дослідників України», у партнерстві з Міністерство культури та інформаційної політики України, за фінансової підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC), потрапив проєкт відкриття у нашій громаді Малорешетилівського СК.

***

  12 червня відбулась робоча зустріч селищного голови Юрія Саковського з менеджером територіальним Полтавської дирекції АТ «Укрпошта» Ларисою Демченко. Вони відвідали поштові відділення в Радивонівці, Багачці Першій, Степанівці, Якимовому, Балюках, де поспілкувались з працівниками, оглянули робочі умови та обговорили різні питання, що стосуються надання практичної допомоги поштовим відділенням на території Великобагачанської ОТГ.

***

  15 червня начальник служби у справах дітей Надія Онупко спільно із начальником відділу освіти, молоді та спорту Оксаною Яценко та юрисконсультом  Дмитром Бутом на території Багачанського Першого старостинського округу  провели зустрічі і бесіди із 5 сім’ями, в яких проживають та виховуються 12 дітей, батьки яких неналежно виконують батьківські обов’язки відносно малолітніх дітей.

   З батьками проведена профілактично-роз’яснювальна робота, їх попереджено про правову відповідальність, згідно чинного законодавства, а також наголошено на обов’язок батьків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх осіб, та роз’яснено ст.184 Кодексу України про адміністративні порушення, яка тягне за собою відповідне покарання.

   Таким чином, згідно із законом, батьки не можуть розглядати виховання дітей як справу, якою вони можуть займатися чи не займатися. Це їхній громадянський і державний обов’язок, за який вони несуть відповідальність.

***

   16 червня у Великобагачанському районному військовому комісаріаті відбулася урочиста відправка 9 призовників Великобагачанщини на строкову військову службу до Збройних Сил України. Серед них – 3 жителі Великобагачанської ОТГ: Ігор Джурка (смт Велика Багачка), Андрій Писаренко (с. Степанівка), Антон Трухов (с. Радивонівка).

   З важливою подією хлопців привітали селищний голова Юрій Саковський, працівник військового обліку виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради Любов Бієнко, в.о. старости Степанівського старостинського округу Ніна Большачкова. Вони вручили нашим призовникам цінні подарунки, захисні маски та всім побажали з гідністю та відповідальністю пройти службу. В той день майбутні військові відправились до Полтавського обласного призовного пункту.

***

   Під час підготовки до чергової 50 сесії Великобагачанської селищної ради 16 червня відбулось засідання комісії з питань земельних відносин, перспективного розвитку та охорони навколишнього середовища під головуванням депутата селищної ради Володимира Журавля.

***

   16 червня заступник селищного голови Анатолій Каленіченко та керівник гуртка Великобагачанського БТДтЮ Сергій Конь встановили в зонах відпочинку на березі річки Псьол попереджувальні знаки «Будьте обережні на воді», а також знаки «Купатись заборонено», аби попередити трагічні випадки. 2 таблички були передані у Радивонівський та Багачанський Перший старостинські округи, де також облаштовані зони масового відпочинку людей.

  Дякуємо за власноруч виготовлені таблички директору Великобагачанського БТДтЮ Сергію Ярошенкові, керівнику гуртків Сергію Коню, учителю трудового навчання ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" Сергію Годованику.  

   На воді в Полтавській області в 2019 році загинули 52 дорослі людини та 4 дитини, з них 38 – у купальний сезон. На жаль, нещасні випадки вже трапились і цього року.

   Шановні жителі! Памятайте про правила поведінки під час відпочинку на водних об’єктах. Бажаємо безпечного купального сезону!

***

   Усі 74 дев’ятикласники закладів освіти Великобагачанської ОТГ отримали свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, а 2 учнів (Єва Гавриленко та Дмитро Коваленко) отримали свідоцтва з відзнакою. Вітаємо!

   Увага! В разі втрати документів про закінчення закладів освіти, без яких неможливо вступити до вищих навчальних закладів, для їх відновлення потрібно звернутись у відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради.

    15 червня 65 випускників навчальних закладів громади взяли участь у пробному ЗНО з української мови, а 16 червня – з інших предметів.

   Відділ освіти, молоді та спорту замовив підручники для учнів 2, 5, 7, 9-х класів.

   Всі директори закладів освіти та вчителі пенсійного віку переходять на строковий трудовий договір з 1 липня 2020 року згідно із законом України "Про повну загальну середню освіту".

   На територіях закладів освіти проводиться прибирання, викошування трави, обрізання гілок дерев.

  

НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

   У Великій Багачці відремонтовано сходи на підвісному мосту біля санаторію «Псьол».

   У Мар’янівській бібліотеці-філії було встановлено спеціальне обладнання і проведено підключення інтернету.

  У Радивонівці було організовано вивезення побутового сміття, дякуючи дирекції ПАФ «Україна». Вивезення сміття проходитиме щоп’ятниці згідно з установленим та повідомленим жителям графіком.

  Продовжується капітальний ремонт пожежного автомобіля для Радивонівської Місцевої пожежної команди. Дякуємо газоелектрозварювальнику Великобагачанської ДГП Глобинського УЕГС (керівник Євген Маковецький) Луценкові Івану Дмитровичу за проведення зварювальних робіт по ремонту цистерни до пожежного автомобіля.

  Дякуємо депутату селищної ради Антоніні Павлівні Живолуп за надану техніку для поливання квітів на клумбах в селищі Велика Багачка. Роботу з поливання квітів виконувала працівник відділу благоустрою Світлана Писаренко.

   Дякуємо директору ПП «Комунар» Олександру Васильовичу Джуганю за організацію та надану техніку для викошування вигонів у селах Степанівці та Стефанівщині.

   Дякуємо керуючому відділком ПП «Комунар» Миколі Петровичу Максименку за організацію засипання щебенем ями на вулиці Молодіжній у селі Семенівці.

 

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

       Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

        Ми у соціальній мережіfacebook.com/velyka.bagachka.rada                                     

Фото без опису           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь