A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №23 (157 [226]) 

Дата: 04.06.2020 09:47
Кількість переглядів: 642

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №23 (157 [226])                        04.06.2020             

     Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

   28 травня відбулось засідання виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради.

   Перед початком засідання члени виконкому заслухали інформацію директора Великобагачанського ринку Галини Трусько стосовно відновлення роботи ринку в селищі. Вона зазначила, що була проведена значна робота щодо дотримання протиепідемічних вимог, розроблених Міністерством охорони здоров’я, і після ряду перевірок комісією було дозволено відновити роботу ринку.

   Було заслухано інформацію про хід виконання Програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Великобагачанської ОТГ, з якою присутніх ознайомив заступник начальника Великобагачанського відділення поліції Андрій Аджубей. Він повідомив, що загалом впродовж чотирьох місяців 2020 року до відділення поліції надійшло 1042 заяв та повідомлень про скоєння правопорушень та інші дії.

   Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко підбив підсумки опалювального сезону 2019-2020 років та доповів про заходи щодо підготовки об’єктів соціальної сфери та дорожнього господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Також він доповів про хід виконання Програми «Питна вода» по Великобагачанській селищній раді на 2018-2021 роки. Так, нещодавно в старостинських округах громади були проведені комісійні перевірки джерел водопостачання з питань дотримання вимог санітарного законодавства, яку очолили представники Великобагачанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Під час перевірок було встановлено ряд недоліків, що можуть призвести до погіршення санітарно-епідеміологічної обстановки в умовах спалаху коронавірусної інфекції та виникненню інфекційних захворювань, пов’язаних з водним шляхом передачі. Держпродспоживслужбою були надані пропозиції щодо покращення стану питного водопостачання, роботу з яких потрібно провести до 30 червня.

   Також виконком прийняв рішення про визначення 28 травня 2020 року датою початку прийому заяв про зарахування дітей до 1–го класу в заклади загальної середньої освіти у 2020 – 2021 навчальному році, а 01 липня 2020 року - останнім днем подачі заяв про зарахування дітей до 1–го класу у 2020 – 2021 навчальному році. Додатково начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко повідомила, що проводиться робота з підготовки до відкриття закладів дошкільної освіти.

   Начальник відділу соціального захисту населення Світлана Голокоз проінформувала про надання соціальних послуг Територіальним центром соціального обслуговування виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради на безоплатній основі. Територіальний центр надає такі соціальні послуги: у відділенні надання соціальних послуг в умовах денного перебування (надання протягом дня особам з інвалідністю, громадянам похилого віку, у яких немає медичних протипоказань для перебування в колективі, соціальних послуг денного догляду, соціальної адаптації, соціальної реабілітації, має такі кабінети: фізіотерапевтичний, масажний, кабінет спелеотерапії, тренажерну залу; відділення натуральної та грошової допомоги надає наступні послуги: прання білизни та одягу; прасування; ремонт одягу (дрібний); пошиття одягу; перукарські послуги; ремонт взуття; рубання (розпилювання) дров; косіння трави біля будинку/паркану; дрібні ремонтні роботи; забезпечення гуманітарною допомогою; прокат засобів реабілітації.

   Члени виконкому затвердили звіт про роботу в.о. старости Степанівського старостинського округу Ніни Большачкової, ознайомились з ходом підготовки місць масового відпочинку до купального сезону 2020 року, надали дозвіл, що стосується майнових прав неповнолітньої дитини, затвердили протокольні рішення та інші питання.

***

   29 травня дистанційно пролунав останній дзвоник для школярів закладів освіти Великобагачанської ОТГ. Для дітей, їх батьків та вчителів було підготовлене вітання від селищного голови Юрія Саковського та начальника відділу освіти, молоді та спорту Оксани Яценко, яке продемонстрували на сторінці селищної ради в Facebook.

***

   31 травня у Великій Багачці традиційно мало б відбутися обласне свято кобзарського мистецтва «Взяв би я бандуру». З нагоди свята, яке через карантинні обмеження не відбулось, селищний голова Юрій Саковський та завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура поклали квіти на могили та до меморіальних дошок Ф.Д. Кушнерика та Н.М. Марченко.

   У цей день біля пам’ятника Т.Г. Шевченку відзначили випускний учні Великобагачанської дитячої музичної школи Ф.Д. Кушнерика. Зі святом дітей привітали селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, директор музичної школи Олена Романенко. Свідоцтва про закінчення школи та статуетки були вручені: Лілії Сінійчук, Даші Живолуп, Марії Кононенко, Світлані Недоїдок, Сергію Джурці, Юліані Кроітору, Владиславі Кроітору, Станіславу Войцуну. Подяками виконавчого комітету селищної ради нагородили Лілію Сінійчук, Дашу Живолуп, Марію Кононенко, Світлану Недоїдок та Сергія Джурку.

***

   Нещодавно Великобагачанській громаді були передані 902 книги від Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, Національної бібліотеки України для дітей, Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна». Ще 224 книги для наших бібліотек виділила за спеціальною програмою Полтавська Обласна Універсальна Наукова бібліотека імені І. П. Котляревського. Це яскраві видання на будь-який смак для читачів різних вікових груп: художня література, наукова, довідкова, дитяча. Всі книги пройшли обробку та комплектацію у Великобагачанській центральній районній бібліотеці, після чого були готові до передачі в сільські бібліотеки-філії громади.

   2 червня під керівництвом завідувача сектору культури та туризму Наталії Проскури книги були доставлені в Мар'янівську, Радивонівську, Багачанську Першу, Степанівську, Довгалівську, Якимівську та Балюківську сільські бібліотеки-філії. Дякуємо за допомогу з перевезенням книг жителю селища Велика Багачка Василю Івановичу Проскурі. Запрошуємо читачів ознайомитись з новими книгами!

 

***

   З нагоди Дня захисту дітей, що святкується 1 червня, на сторінці селищної ради у мережі Facebook було проведено фотоконкурс «Громада щасливих дітей», у якому взяли участь 70 дітлахів. За результатами голосування переможницею конкурсу стала 7-річна Саша Швець, жителька селища Велика Багачка. Селищний голова Юрій Саковський вручив дівчинці головний приз – набір солодощів та Диплом. Також кожен учасник нагороджений солодкими подарунками та Дипломами. Дякуємо дітям та батькам за участь у конкурсі!

   Юні читачі сільських бібліотек-філій Великобагачанської ОТГ взяли участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого фотомалюнка ''Мрійник року'', який проводився Національною бібліотекою України для дітей до Дня захисту дітей: Костенко Катя (Радивонівська сбф), Овчаренко Іван (Якимівська сбф), Євпат Максим та Євпат Ярослав (Довгалівська сбф), Білоус Даша (Мар'янівська сбф), Дергай Ангеліна (Багачанська Перша сбф), Подлобков Артем (Бутоводолинська сбф), Власенко Артем (Балюківська сбф), Новосад Настя (Степанівська сбф).

***

   2 червня у Великобагачанській ОТГ відбулась робоча зустріч ліквідаторів-чорнобильців, на якій були присутні: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу соціального захисту населення Світлана Голокоз, в.о. старости Олександр Лобур, голова "Полтавського обласного об'єднання громадських організацій інвалідів-ветеранів Чорнобиля" Лариса Погребняк, представники Лубенської міської та Великобагачанської селищної організацій чорнобильців, представники управління соціального захисту населення Великобагачанської РДА. Під час зустрічі обговорили нагальні проблеми і потреби чорнобильців-ліквідаторів та обмінялися досвідом.

***

   29 травня відбулась сходка жителів села Балюки, на якій були присутні в.о старости Олександр Лобур та депутат селищної ради Світлана Тронько. Жителі обговорили питання стосовно поривів водогону в селі, встановлення лічильників на воду та розподільних кранів. За зверненням жителів селищна рада надала ескаватор для виконання роботи із встановлення розподільного крану на вулиці Козацькій.

НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

   1 червня був проведений черговий інструктаж з техніки безпеки для працівників відділу благоустрою, на якому були присутні: селищний голова Юрій Саковський, заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, начальник відділу благоустрою Леонід Маслов, директор КП «Великобагачанський житлосервіс» Микола Холод. Із загальними вимогами та вимогами безпеки під час роботи працівників відділу ознайомив інженер з охорони праці Юрій Турченко. Також було обговорено інші питання, що стосуються роботи відділу.

   2 червня була проведена робота з підгортання сміттєзвалища, що знаходиться поблизу селища Велика Багачка.

  У Великій Багачці встановлені додаткові контейнери для роздільного збору сміття на вулиці Каштановій (поблизу колишнього хлібозаводу) та на вулиці Європейській (поблизу «Маркетопту»).

   Працівники відділу благоустрою Віктор Сергієць та Сергій Джугань під керівництвом в.о. старости Якимівського старостинського округу Олександра Лобура спорудили будівлю для зберігання інвентарю на Балюківському кладовищі.

   Дякуємо генеральному директору ТОВ «Білагро» Юрію Володимировичу Кордубанові за надану техніку для викошування стадіону в селі Якимове.

   Дякуємо члену виконкому Миколі Петровичу Максименкові за організацію фарбування зупинки в селі Семенівці та обкошування обочиним дороги Семенівка - Степанівка.

***

   Працівники Великобагачанського РС ГУ ДСНС України в Полтавській області та Великобагачанської Місцевої пожежної охорони проводять капітальний ремонт пожежного автомобіля для Місцевої пожежної команди в селі Радивонівці під керівництвом начальника сектору Сергія Гайворонського.

***

   За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у травні 2020 року у Великобагачанській ОТГ зареєстровано: 3 народження, 21 смерть, 4 укладення шлюбів.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

       Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

        Ми у соціальній мережіfacebook.com/velyka.bagachka.rada                          

Фото без опису                    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь