A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №24 (158 [227]) 

Дата: 11.06.2020 09:40
Кількість переглядів: 762

Наша ГРОМАДА         

     Інформаційний бюлетень №24 (158 [227])                        11.06.2020                

         Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

   5 червня у Великобагачанській селищній раді відбулось позачергове засідання комісії з питань захисту прав дитини під головуванням селищного голови Юрія Саковського. Комісія розглянула 2 термінові питання щодо вирішення подальшої долі дітей. Так, з батьком малолітньої дитини, що проживає в селі Багачка Перша, було проведено роз’яснювальну роботу, під час якої комісія попередила про відповідальність за неналежне виконання обов’язків з виховання малолітнього сина. По другому питанню прийняли рішення підняти клопотання про позбавлення батьківських прав сім’ї, що проживає в селі Радивонівці і неналежним чином виховує 3 малолітніх дітей.

   9 червня начальник служби у справах дітей Надія Онупко провела профілактичну роботу з 2 матерями, жительками селища Велика Багачка, які виховують малолітніх дітей. Під час бесіди матерям було вказано на що потрібно звернути увагу при вихованні дітей, які недоліки потрібно усунути, а також попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків ( ст.ст.150, 155, 164, 170, 180 Сімейного кодексу України).

***

    4 червня Великобагачанську ОТГ відвідали журналісти обласної громадсько-політичної газети «Зоря Полтавщини». У Великій Багачці вони поспілкувались стосовно питань культури із завідувачем сектору культури та туризму виконавчого комітету селищної ради Наталією Проскурою, побували на підприємстві Михайла Михайловича Ігнатенка, а також відвідали санаторій "Псьол", де поговорили з Юрієм Миколайовичем та Миколою Тимофійовичем Гребельниками.

   Також відвідали Радивонівку, де ознайомились з рядом соціальних питань. Зокрема оглянули будівництво приміщення для Місцевої пожежної команди, яке проходить під керівництвом начальника Великобагачанського РВ ГУ ДСНС України в Полтавській області Сергія Васильовича Гайворонського. Відвідали відремонтований заклад дошкільної освіти і поговорили з директором Ліною Іванівною Сулименко, побували в нещодавно розширеній сільській бібліотеці-філії, де їх зустріла бібліотекар Ганна Іванівна Чепуренко. Також не оминули увагою питання роботи відділення «Укрпошти» і взяли інтерв'ю в Героя України Івана Махтейовича Балюка. Враження від візиту читайте незабаром у випусках газети «Зоря Полтавщини».

   5 червня відбулась сходка жителів села Мала Решетилівка, на якій були присутні: селищний голова Юрій Саковський, начальник загального відділу Олег Онищенко, депутат селищної ради Тамара Удод, помічник лісничого Великобагачанського лісництва Володимир Зленко та мешканці села. Було підняте питання стосовно недотримання санітарних та протипожежних норм між лісовими насадженнями та житловими спорудами. Під час обговорення вирішили звернутись до Харківського Державного проєктно-вишукувального інституту агромеліораціїі лісового господарства   «Харківдіпроагроліс» з проханням привести відстані між лісовим масивом та присадибною ділянкою до відповідних норм.

***

    4 червня відбулась нарада працівників культури Великобагачанської ОТГ під головуванням селищного голови Юрія Саковського за участю завідувача сектору культури та туризму Наталії Проскури. Перед початком наради присутні вшанували пам’ять Віри Миколаївни Проскури, бібліотекаря Байрацької сільської бібліотеки-філії, яка нещодавно загинула в ДТП. Для присутніх було проведено інструктаж з охорони праці та техніки безпеки.

   На нараді обговорили інформацію щодо послаблення карантинних обмежень в бібліотечних та клубних закладах та підняли питання щодо конкурсної діяльності. Так, бібліотечні заклади запланували взяти участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого фотомалюнка «Мрійник року», обласному конкурсі серед працівників бібліотек, що обслуговують користувачів-дітей «Емблема/талісман моєї бібліотеки», Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули». Директори клубних закладів громади обговорили участь аматорських колективів у огляді-конкурсі «Народні джерела Полтавщини» та обласному конкурсі-рейтингу «Ритми життя культпрацівника».

   Щорічно у День Святої Трійці відзначається День села Якимового. Цього року святкування мало б відбутись 7 червня, але через пандемію та карантинні обмеження захід відмінили. Натомість для якимівців було організоване дистанційне вітання зі святом, яке можна переглянути на сторінці селищної ради в Facebook. Жителів села привітали: селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старости Олександр Лобур, депутати селищної ради Сергій Овчаренко та Владислав Тронько, директор ЗЗСО Наталія Пицяк, ієрей Храму Різдва Богородиці Віталій Фазан. Пісенне вітання підготували аматорські колективи сільського будинку культури під керівництвом директора Тамари Тронько.

   В кінці травня 2020 року на базі комунального закладу Пісочинської школи мистецтв «АРТ НОВА» (Харківська область), за підтримки відділу освіти молоді і спорту Пісочинської селищної ради, проекту «Інтернет-Білет», продюсерського центру кросовер-оркестру «PRIME ORCHESTRA», культурного проекту «МАРМУР» відбувся І Міжнародний дистанційний конкурс «Мистецтво без обмежень» для учнів та студентів мистецьких навчальних закладів. У цьому конкурсі взяли участь 1408 конкурсантів з 7 країн.

   Великобагачанську дитячу музичну школу ім. Ф.Д. Кушнерика представляли учні класів: фортепіано, сольного співу та бандури, які досягли високих результатів. У номінації «Вокальне мистецтво», у ІІ віковій категорії Диплом ІІ ступеня отримала Солод Надія, учениця 5 класу бандури (викладач Олена Романенко); у ІІІ віковій категорії Диплом І ступеня виборола Живолуп Юлія, учениця 7 класу бандури (викладач Олена Романенко); Дипломом ІІ ступеня нагороджені учениці 4 класу бандури Тимар Вероніка та Шемет Валерія (викладач Юлія Криндач.), Дипломи ІІІ ступеня отримали Ковальчук Максим, учень 4 класу бандури (викладач Юлія Криндач), та учениця 5 класу сольного співу Закладна Анастасія (викладач Тетяна Іщук, концертмейстер Марина Серьожкіна). Сертифікатами учасника нагороджені учениці класу бандури Бабенко Радислава, учениця 3 класу, та Бабенко Богдана, учениця 4 класу (викладач Олена Романенко). У IV віковій категорії Дипломи ІІІ ступеня отримали учениці класу бандури Живолуп Даша, учениця 8 класу, та Чишко Анастасія, учениця 7 класу (викладач Олена Романенко). У номінації «Інструментальне мистецтво», у  ІІ віковій категорії Диплом І ступеня виборола Солод Надія, учениця 5 класу бандури (викладач Олена Романенко), Сертифікатами учасника нагороджені учениці 3 класу фортепіано Герасименко Даша та Коритіна Валентина (викладач Віра Гирка); у ІІІ віковій категорії Диплом ІІ ступеня отримала Живолуп Юлія, учениця 7 класу бандури (викладач Олена Романенко), Дипломом ІІІ ступеня нагороджена учениця 5 класу бандури Криндач Катерина (викладач Юлія Криндач), Сертифікат учасника отримав учень 6 класу фортепіано Джурка Сергій (викладач Віра Гирка); у IV віковій категорії Диплом І ступеня виборола учениця 8 класу бандури Живолуп Даша (викладач Олена Романенко); Сертифікат учасника отримала учениця 6 класу фортепіано Коломбет Анастасія (викладач Віра Гирка). Подяками конкурсу за високу педагогічну майстерність, популяризацію мистецтва та вагомий вклад у розвиток творчого потенціалу обдарованої молоді нагороджені викладачі школи.

НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

   У Стефанівщині встановлений контейнер для ПЕТ-пляшок.

   Працівнику відділу благоустрою з місцем роботи в селі Балюки був закуплений та переданий новий тример.

   У Якимовому був підготовлений стадіон до початку футбольного сезону.  

   Дякуємо жительці селища Велика Багачка Клавдії Василівні Дзябенко за надані саджанці квітів, які були висаджені на клумбі перед центральним входом на стадіон «Колос». Також дякуємо за черговий раз надану розсаду квіткових рослин Наталії Григорівні Олексієнко (магазин «Сонечко»).

   Дякуємо депутату селищної ради Олегу Олексійовичу Онищенку за організацію викошування трави на кладовищі в селі Затон, а також за організацію ремонту дороги на  своєму виборчому окрузі.

   Дякуємо жителю селища Велика Багачка Володимиру Миколайовичу Мазуру за вилучення власною технікою деревини з річки Псьол (біля підвісного мосту).

   10 червня у селищі Велика Багачка та в селах Бутова Долина, Затон працювали бригади вуличного освітлення. Дякуємо за організацію харчування для працівників Валентині Федорівні Якименко.

***

   В рамках проєкту «Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19», що реалізується Міжнародним благодійним фондом «Карітас України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», Великобагачанська ОТГ отримала благодійну допомогу   Загалом було отримано: медичні маски (440 шт.), костюми біологічного захисту/комбінезони (30 шт.), захисні окуляри (8 шт.), респіратори (16 шт.), рукавички оглядові нестерильні (400 пар), термометр безконтактний (1 шт.), дезінфікуючі засоби (8 л).

   Набори засобів індивідуального захисту та дезінфікуючі засоби були передані у КНП «Великобагачанська ЦРЛ» та КНП «Великобагачанський РЦ ПМСД», працівникам екстреної медичної допомоги, територіального центру соціального обслуговування, поліції, рятувальникам, відділу «ЦНАП» виконавчого комітету селищної ради, ветеранській організації, а також у старостинські округи громади.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

       Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

        Ми у соціальній мережіfacebook.com/velyka.bagachka.rada             

Фото без опису                                 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь