Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №22 (156 [225]) 

Дата: 28.05.2020 13:59
Кількість переглядів: 988

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №22 (156 [225])                        28.05.2020                

     Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

   27 травня відбулось засідання 49 сесії Великобагачанської селищної ради сьомого скликання.

   Перед початком роботи сесії до слова запросили головних лікарів КНП «Великобагачанський РЦ ПМСД» Валентину Хан та КНП «Великобагачанська ЦРЛ» Леоніда Гавловського, які проінформували про ситуацію з коронавірусною інфекцією. Головні лікарі повідомили, що нині ситуація в районі стабільна, хворих на Covid-19 не виявлено. Також перед присутніми виступив начальник СРПП № 2 Великобагачанського відділення поліції Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області Віталій Гаркавенко, який розповів про те, що поліцейські систематично проводять роз'яснювальну роботу з населенням щодо дотримання умов карантину.

   На порядок денний сесії було винесено 80 питань. Депутати підтримали рішення про виділення субвенції районному бюджету для КНП «Великобагачанський ПМСД» у сумі 45 тис. грн на заробітну плату для працівників ФАПів, розміщених на території ОТГ. Було прийнято рішення про виділення субвенції обласному бюджету для співфінансування придбання шкільного автобуса (в сумі 555 тис. грн). Також проголосували за надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, розглянули питання земельних відносин та депутатські звернення. З усіма рішеннями можна ознайомитись на сайті селищної ради.

***

   Вітаємо учня ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Максима Заколотнєва та вчителя української мови та літератури Інну Миколаївну Каленіченко з перемогою в 4-му (підсумковому) етапі ХІХ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості в номінації «Історія України і державотворення» (робота: «Представник кобзарського племені Федір Данилович Кушнерик. Мудрість і душа народу»). Бажаємо нових творчих здобутків!

   Вітаємо керівника гуртка БТДтЮ Ярославу Василівну Нечай, яка посіла ІІІ місце в ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка художньо-естетичного напряму позашкільної освіти» (вокальний профіль). Конкурс проходив дистанційно. Бажаємо нових перемог!

   З 8 по 10 травня 2020 року у місті Львові відбувся Всеукраїнський дистанційний конкурс «Таланти України 2020» з метою популяризації української сучасної пісні та поезії, підвищення виконавської майстерності, підтримки талановитих виконавців, стимулювання творчої діяльності та самореалізації в умовах карантину. Конкурс проводився за наступними номінаціями: «Вокал» і «Читці». Переможців визначало професійне журі.

   Великобагачанську дитячу музичну школу ім. Ф.Д. Кушнерика представляли учні класу бандури. У номінації «Вокал» у віковій категорії В (8-10 років) Дипломом Лауреата ІІ премії нагороджена Солод Надія, учениця 5 класу (викладач Олена Романенко); у віковій категорії С (11-13 років) Диплом Лауреата ІІ премії отримала Живолуп Юлія, учениця 7 класу (викладач Олена Романенко); Дипломами Лауреата ІІІ премії нагороджені учениці 4 класу Тимар Вероніка та Шемет Валерія (викладач Криндач Ю.П.). У віковій категорії D (14-17 років) Диплом Лауреата І премії отримала учениця 8 класу Живолуп Даша (викладач Олена Романенко); Диплом Лауреата ІІ премії виборола учениця 6 класу Недоїдок Світлана (викладач Криндач Ю.П.); Дипломом Лауреата ІІІ премії нагороджена учениця 7 класу Чишко Анастасія (викладач Олена Романенко). Подяками конкурсу за високий рівень професійної діяльності та підготовку Лауреатів нагороджені викладачі. А Лауреати, окрім дипломів, отримали статуетки з логотипом Всеукраїнського дистанційного конкурсу «Таланти України 2020».

   16 травня 2020 року в місті Києві в рамках творчого проекту "Назустріч мрії" відбувся дистанційний Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв "Сяйво ПервоЦвітів". У номінації "Інструментальне мистецтво" у ІІ віковій категорії (10-12 років) взяла участь учениця 5-го класу бандури Великобагачанської ДМШ ім. Ф. Д. Кушнерика Криндач Катерина (викладач Криндач Ю.П.), за що нагороджена Дипломом І ступеня та медаллю конкурсу, а викладач отримала подяку за високий професіоналізм, підтримку та співпрацю в популяризації, відродженні, збереженні та розвитку національної культури серед підростаючого покоління.

***

   25 травня відбулась нарада директорів закладів освіти ОТГ під керівництвом селищного голови Юрія Саковського та начальника відділу освіти, молоді та спорту Оксани Яценко. Перед початком наради до слова були запрошені заступник головного лікаря КНП «Великобагачанський РЦ ПМСД» Ірина Якименко, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Чернецька та Віра Костенко, лікар із загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великобагачанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, які розповіли про ситуацію з коронавірусом та вимогами до відкриття дитячих садків в умовах карантину.. Начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради Надія Онупко проінформувала про проведену роботу з сімями, де діти повернулись з інтернатних закладів, а також про попередження правопорушень та злочинів у літній період.

   На нараді підбили підсумки завершення 2019-2020 навчального року, а також підняли тему стосовно відновлення роботи закладів дошкільної освіти. Так, було вирішено опитати батьків щодо потреби у відкритті ЗДО, а також продовжити роботу із забезпечення закладів протиепідеміологічними, дезінфікуючими та захисними засобами, які вимагає МОЗ. Також обговорили питання літніх відпусток педагогічних працівників, проведення ремонтів в закладах освіти. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко наголосила на важливості проведення онлайн- чи дистанційних інструктажів щодо збереження життя і здоров’я дітей під час літніх канікул.

***

   Незважаючи на карантин, не припиняється робота по забезпеченню захисту прав та інтересів дітей.

   Відтак,  для зручності жителів, які звертаються по розгляду заяв про надання дозволу на вчинення правочину, що стосуються неповнолітніх,  про стан виконання батьківських обов’язків батьками щодо своїх неповнолітніх дітей, про проведення роботи із сім’ями, в які на період карантину було повернуто дітей із інтернатних закладів, з ініціативи селищного голови, голови  комісії з питань захисту прав дитини Юрія Саковського, при підтримці членів комісії, відтепер у силу надходження заяв, засідання будуть виїзними на територіях старостинських округів.

   Так, 26 травня з  метою соціального захисту дітей та врегулювання окремих проблемних питань проведено виїзне  засідання  на території Радивонівського  старостинського округу, на якому було розглянуто 5 питань, зокрема про надання дозволу на вчинення правочину, що стосується майнових прав неповнолітньої дитини та про стан виконання батьківських обов’язків батьками щодо малолітніх дітей, про стан виконання батьківських обов’язків батьками, діти яких повернулися з  інтернатних закладів.

   Питання детально вивчені працівниками служби у справах дітей, обговорені з присутніми членами комісії, які брали активну участь у поданні пропозицій для прийняття відповідних рішень. По кожному питанню окремо прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей, які взяті на контроль селищним головою  до їх повного виконання. Після засідання комісії з питань захисту прав дитини були відвідані за місцем проживання  2 сім’ї, які негативно впливають на виховання своїх малолітніх дітей. Проведено бесіди з батьками та дітьми. Складено акти обстеження умов проживання дітей.  В одну із сімей довелось залучити лікарів для надання медичної допомоги.  На одного батька складено протокол про адміністративне правопорушення.

***

   Продовжується підготовка до масового літнього відпочинку. 21 травня працівники Полтавської рятувально-водолазної служби здійснили обстеження підводної частини дна акваторії річки Псел у Великій Багачці та ставків у Радивонівці і Багачці Першій, де знаходяться зони масового відпочинку людей.
Рятувальники обстежили 2300 кв. метрів дна річки Псел, 300 кв. метрів дна ставка у Радивонівці та 200 кв. метрів дна ставка в Багачці Першій, вилучивши з води сторонні предмети, які можуть травмувати людей.

   Слідкували за роботою водолазів заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, в.о. старости Радивонівського старостинського округу Лідія Філіпенко, в.о. старости Багачанського Першого старостинського округу Лідія Гордусенко. В зв’язку з карантинними обмеженнями зони відпочинку будуть відкриті відповідно до урядових постанов.

***

   Працівники закладів освіти систематично проводять дезінфекцію дитячих та спортивних майданчиків, що знаходяться на територіях закладів освіти та їх населених пунктів. Працівники відділу благоустрою дезінфікують майданчики, що розміщені в селищі Велика Багачка, а також автобусні зупинки.

НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

   У зоні відпочинку, що знаходиться перед центральним входом в санаторій "Псьол", працівники відділу благоустрою встановили 3 сонцезахисні яскраво розписані "грибочки".

   На вулиці 40-річчя Перемоги було засипано щебенем проблемну ділянку дороги.

   На вулиці Шевченка, у районі будинку №49, проводиться робота з поглиблення траншеї для водовідведення.

   У Радивонівці продовжується ремонт службової квартири, придбаної для сімейного лікаря.

   На території громади працівники відділу благоустрою продовжують роботи з викошування трави та бур’яну на вулицях, вздовж проїжджих частин, на кладовищах.

   Дякуємо керуючому відділком ПП «Комунар» Миколі Петровичу Максименку за організацію підсипання труби на дорозі в селі Семенівці.

   Дякуємо ФОП Олександру Олексійовичу Яцюку за озеленення території, прилеглої до магазину «Камелот», що знаходиться на вулиці Європейській у Великій Багачці.

***

   Розпочався поточний ремонт дороги Довгалівка - /М-03/, який виконує ПрАТ "Миргородський агрошляхбуд" на замовлення та за кошти балансоутримувача ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області».
   25 травня селищний голова Юрій Саковський та заступник селищного голови Анатолій Каленіченко зустрілись з представниками Агенства місцевих доріг і підрядниками та визначили місцерозташування конкретних ділянок, де буде ремонтуватися дана дорога. Обсяг фінансування ремонтних робіт складає більше 800 тис. грн.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

       Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

        Ми у соціальній мережіfacebook.com/velyka.bagachka.rada                

Фото без опису                              


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь