Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №21 (155 [224]) 

Дата: 21.05.2020 13:56
Кількість переглядів: 658

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №21 (155 [224])                        21.05.2020                

   Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

 

 

   18 травня під головуванням селищного голови Юрія Саковського відбулось засідання комісії з питань ТЕБ та НС селищної ради по запобіганню розповсюдження коронавірусної інфекції. Головний лікар КНП «Великобагачанська центральна районна лікарня» Леонід Гавловський та головний лікар КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентина Хан проінформували про заходи, що проводяться в лікувальних закладах під час карантину. Також перед присутніми виступили начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великобагачанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Наталія Чернецька, начальник Великобагачанського районного сектору ГУ ДСНС України в Полтавській області Сергій Гайворонський, заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, юрисконсульт Дмитро Бут. Було вирішено продовжити виконання всіх протиепідемічних заходів на території ОТГ.

   З початку послаблення карантинних обмежень працівники Великобагачанського відділення поліції ГУНП в Полтавській області спільно з заступником селищного голови Анатолієм Каленіченком та Наталією Чернецькою перевірили об'єкти торгівлі та перукарні у селищі Велика Багачка щодо дотримання ними протиепідемічних заходів в період карантину, а також провели інформаційно-роз'яснювальну роботу.

***

   Рішенням виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради №73 від 29.04.2020 року створена Координаційна рада у справах дітей, яка є консультативно-дорадчим органом для координації діяльності зацікавлених служб у вирішенні питань соціального і правового захисту дітей, профілактики правопорушень та організації роботи щодо запобігання бездоглядності неповнолітніх.

   18 травня відбулося перше організаційне засідання Координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради під головуванням секретаря селищної ради Людмили Срібної. В роботі ради взяв участь селищний голова Юрій Саковський.

   Учасники засідання розглянули питання про затвердження плану роботи Координаційної ради у справах дітей при виконавчому комітету Великобагачанської селищної ради на 2020 рік; про стан злочинності, правопорядку, бездоглядності та інших негативних проявів серед дітей на території Великобагачанської селищної ради (з інформацією виступив начальник сектору Великобагачанського відділення Миргородського відділу ГУ НП України в Полтавській області Олександр Падусенко); про умови проживання, виховання дітей, які повернулися з інтернатних закладів у зв’язку з карантинними заходами (з інформацією виступила начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради Надія Онупко). За підсумками засідання Координаційної ради були прийняті відповідні рішення з усіх питань, що спрямовані на забезпечення соціального захисту дітей.  

   Також цього дня під головуванням селищного голови Юрія Саковського відбулась комісія з питань захисту прав дитини, на якій розглянули питання захисту майнових та житлових прав дітей.

***

   З нагоди Міжнародного дня музеїв, що відзначається 18 травня,  селищний голова Юрій Саковський передав директору Великобагачанського районного краєзнавчого музею Катерині Щербині музейний експонат РПГ-18 «Муха». 

   20 травня відзначається День банківських працівників. Селищний голова Юрій Саковський привітав з професійним святом працівників банківських установ Великої Багачки, подякував їм за високий професійний рівень, наполегливу працю та побажав успіху в подальшій роботі. Він вручив Подяки виконавчого комітету селищної ради керуючій Великобагачанського відділення Полтавського Головного Регіонального Управління АТКБ "Приватбанк" Ользі Василівні Вороненко, керуючій Великобагачанського відділення АТ "Полтава-банк" Тетяні Миколаївні Почеп, головному економісту Великобагачанського відділення АТ "Райффайзен Банк Аваль" Марині Вікторівні Ільїній, старшим контролерам-касирам ТВБВ №10016/037 філії Полтавського обласного управління АТ "Ощадбанк" Ніні Григорівні Деркач та Надії Миколаївні Войтенко.

***

   З 7 по 23 квітня на базі Дитячої школи мистецтв №5 м. Львова відбувся Міжнародний онлайн конкурс юних піаністів «Львів Каваї Карантин 2020». Захід об'єднав понад 800 учасників, 24 області та 18 країн, що є демонстрацією, як музика долає усі перешкоди.

   Великобагачанську дитячу музичну школу ім.Ф.Д. Кушнерика на конкурсі представили учениці 3-го класу фортепіано Герасименко Даша, Коритіна Валентина та учні 6-го класу фортепіано філіалу ДМШ на базі Скибівщинського сільського клубу Коломбет Анастасія та Джурка Сергій. Всі конкурсанти отримали сертифікати учасника. За підсумками конкурсу у 2-й віковій категорії Коритіна Валентина посіла 2 місце, Герасименко Даша — 3 місце, у 3-й віковій категорії Коломбет Анастасія стала дипломантом. Підготовку та участь в конкурсі забезпечила викладач по класу фортепіано Гирка В.А.

 

 

 

       У Радивонівську сільську бібліотеку-філію був переданий вільний комплект комп'ютерного обладнання.

 

Увага! Відновила цілодобову роботу аптека-філія Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм", яка знаходиться на першому поверсі центральної районної лікарні.

 

   15 травня було проведено комісію щодо відновлення роботи ринку у Великій Багачці.  Участь у роботі комісії взяли: селищний голова Юрій Саковський, заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, начальник Великобагачанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Анатолій Юрчук та начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Чернецька, начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Вишинський; заступник голови правління Великобагачанського райспоживтовариства Валентина Вакуленко; заступник начальника Великобагачанського відділення поліції Андрій Аджубей та дільничний офіцер поліції Олег Бульвін.

   Комісія поспілкувалась з директором ринку Галиною Трусько та перевірила умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки. Так, за правилами, які розробили МОЗ та Мінекономіки, працівники, продавці й відвідувачі ринку повинні бути у захисній масці або респіраторі й мають проходити температурний скринінг; на кожному вході (в’їзді) на ринок повинні стояти антисептики; на 10 квадратних метрах повинен бути один покупець, не більше; контактні поверхні треба дезінфікувати кожні три години; в кінці робочого дня мають відбутися прибирання та дезінфекція; не повинно бути стихійної торгівлі на території ринку; між продавцями відстань має становити не менше 3 м, а між ними і покупцями повинні встановити захисні екрани.

   Перевіривши дотримання санітарних умов та вказавши на зауваження, які у той день були ліквідовані, комісія вирішила дозволити відновити роботу ринку у Великій Багачці. Ринок працюватиме щосуботи з 6.00 до 10.00.

   Нагадаємо, що виконавчий комітет селищної ради дозволив роботу ринку в умовах карантинних обмежень в Україні на черговому засіданні, що відбулось 29 квітня.

***

   19 травня на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року була проведена перевірка з питання дотримання вимог санітарного законодавства на обстеження систем водопостачання у селах Радивонівці, Перекопівці, Мар’янівці, Семенівці, Багачці Першій, Степанівці, Довгалівці, Якимовому та Балюках, яку провели заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, завідувач сектору містобудування та архітектури Олександр Микитенко, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великобагачанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Наталія Чернецька та лікар загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Віра Костенко.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. На звернення селищної ради до НГВУ «Полтаванафтогаз» про надання благодійної допомоги, була проведена робота з підгортання сміттєзвалища біля Великої Багачки потужним бульдозером.

   Дякуємо депутату селищної ради, директору СТОВ "Серпанок" Сергію Павловичу Овчаренкові, керівнику ПП "ВМ-Транссервіс" Володимиру Миколайовичу Рясному за організацію ліквідації сміттєзвалища в селі Якимовому (територія колишнього хімічного складу).

   У Балюках завершується робота з реконструкції будівлі для зберігання інвентарю на кладовищі.

   Завдяки спонсорській допомозі було замінено ліхтар на вулиці Гірській у Великій Багачці.

   Дякуємо депутату селищної ради Антоніні Павлівні Живолуп за сприяння в проведенні роботи з підсипання гравієм доріг на вулицях Ювілейній, 1 Травня та провулку 1 Травня в селі Довгалівці. Гравій та техніку надала селищна рада.

   Дякуємо працівнику відділу благоустрою виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради Володимиру Григоровичу Журавлю за надані саджанці чорнобривців.

   Дякуємо ПП Наталії Григорівні Олексієнко за неодноразове надання розсади квітів.

   Дякуємо депутату селищної ради Віктору Михайловичу Бутенкові та жителю селища Анатолію Михайловичу Кіяшку за виготовлення малої архітектурної форми – глобуса, який з допомогою працівників відділу благоустрою встановили на перехресті вулиць Шевченка та Каштанової зі сторони страхової компанії «Оранта». Дякуємо керівнику компанії «Оранта» Миколі Івановичу Вишару за сприяння в роботі.

***

   У ніч з 17 на 18 травня у веранді житлового будинку жительки с. Якимове Т. виникла пожежа. Завдяки оперативним діям рятувальників Великобагачанського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області (начальник Сергій Гайворонський), жінку вдалось врятувати, а пожежу ліквідувати.

   Дякуємо працівникам Великобагачанського відділення поліції (начальник Євгеній Сліпченко) за встановлення особи громадянина Х., який нещодавно викрав трубу на ставку в Кірянах, яка є в комунальній власності селищної ради.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

       Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

        Ми у соціальній мережіfacebook.com/velyka.bagachka.rada          

Фото без опису                               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь