A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №20 (154 [223])  

Дата: 14.05.2020 13:51
Кількість переглядів: 768

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №20 (154 [223])                        14.05.2020             

   Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

 

   12 травня відбулось засідання позачергової 48 сесії Великобагачанської селищної ради

   Перед початком засідання до слова була запрошена головний лікар КНП «Великобагачанський РЦ ПМСД» Валентина Хан, яка проінформувала присутніх про перебіг боротьби з можливим поширенням коронавірусної інфекції.

   Станом на 12.05.2020 захворюваність на коронавірусну інфекцію у Великобагачанському районі відсутня. 2 пацієнти з району знаходяться на лікуванні в інфекційному відділенні Миргородської ЦРЛ з підозрою, яка поки що не підтверджена. Протягом періоду карантину самоізоляцію пройшли 102 особи, 12 зараз перебувають на самоізоляції (3 громадян з Великобагачанської ОТГ). За словами головного лікаря, загалом кількість захворювань на ГРВІ знизилась. Послаблення карантинних заходів у лікувальних закладах немає.

  Начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко доповіла про те, як в ЗЗСО проходить дистанційне навчання в умовах карантину. Навчальний рік закінчиться 29 травня, до цього часу вчителі виставлять оцінки, які діти отримали за навчальний рік. Святкування останнього дзвінка та випускних вечорів відмінено. Учні 4 та 9 класів не здаватимуть ДПА, проведення ЗНО планується з 25 червня по 17 липня. Питання щодо проведення сезону оздоровлення залишається відкритим. Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко коротко проінформував присутніх про послаблення з 11 травня карантину згідно з постановою уряду. На сесії було виділено субвенцію районному бюджету для надання фінансової підтримки КНП «Великобагачанський РЦ ПМСД» в сумі 45 тис. грн.  На засіданні було розглянуто ряд питань земельних відносин та інші. З прийнятими рішеннями можна ознайомитись на офіційному сайті селищної ради.

***

   7 травня, напередодні Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у громаді розпочались вітання ветеранів. Так, голова селищної ветеранської організації Надія Журавель, член ради ветеранської організації Валентина Лещенко, начальник відділу соціального захисту населення Світлана Голокоз привітали ветеранів з прийдешніми святами, вручили їм продуктові кошики, вітальні листівки та інформаційні бюлетені «Наша громада». Допоміг доставити набори водій Територіального центру соціального обслуговування Віктор Бринь. Завдяки спонсорській допомозі наборами до свят забезпечені 63 ветерани громади. Дякуємо за благодійно надані продуктові набори та хліб члену виконкому, ПП Михайлу Михайловичу Ігнатенкові та керівнику хлібопекарні «Майстер смаку» Ігорю Васильовичу Патяці. Також у цей день заступник начальника Великобагачанського відділення поліції ГУНП в Полтавській області Андрій Аджубей привітав з прийдешніми святами ветерана МВС, жителя селища Велика Багачка Петра Макаровича Шаблю і також вручив йому продуктовий набір, наданий Михайлом Михайловичем Ігнатенком.

***

   До Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на території всієї громади відбулось покладання квітів до могил та памятних знаків загиблим воїнам. Так, селищний голова Юрій Саковський та секретар селищної ради Людмила Срібна поклали квіти в Затоні, де до них долучилась депутат селищної ради Тамара Удод, а також в Байраці разом з депутатом селищної ради Володимиром Журавлем та директором ЗЗСО Володимиром Чумаком та в Малій Решетилівці разом з завідувачем СК Станіславом Сидоренком. Заступник селищного голови Віктор Беркало та в.о. старости Якимівського старостинського округу Олександр Лобур поклали квіти до могил та памятних знаків у Якимовому, де до них долучилась голова ветеранської організації Лідія Бехтер, та в Балюках.  Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко та в.о. старости Багачанського Першого старостинського округу Лідія Гордусенко покладали квіти в Багачці Першій та у Семенівці, де також були депутат селищної ради Олександр Великий, голова ветеранської організації Олександра Лисак, директор СБК Валентина Вовк. У Степанівці на покладанні квітів були присутні: начальник відділу соціального захисту населення Світлана Голокоз, в.о. старости Степанівського старостинського округу Ніна Большачкова, голова ветеранської організації Людмила Литвин, заступник директора ПП «Комунар» Сергій Костенко. У Довгалівці квіти поклали начальник відділу соціального захисту населення Світлана Голокоз  та депутат селищної ради Антоніна Живолуп. У Радивонівці участь у покладанні квітів взяли: начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, в.о. старости Радивонівського старостинського округу Лідія Філіпенко, Герой України Іван Махтейович Балюк, депутати селищної ради Антон Яркий та Оксана Івченко, голова ветеранської організації Тетяна Срібна, почесний голова ветеранської організації Іван Ананійович Балюк, сімейний лікар В’ячеслав Кравченко. У Бутовій Долині квіти поклали юрисконсульт селищної ради Дмитро Бут, депутат селищної ради Олександр Макаренко, директор СБК Тетяна Макаренко. У Великій Багачці відбулось покладання квітів на братські могили, участь у яких взяли: завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, депутат селищної ради Віктор Бутенко, директор районного краєзнавчого музею Катерина Щербина, голова районної організації ТСО України Анатолій Бандур та його заступник Сергій Щербина, представниця військкомату Катерина Пилипенко. Також відбулось покладання квітів до Меморіалу Слави, у яких взяли участь селищний голова Юрій Саковський, секретар селищної ради Людмила Срібна, голова ветеранської організації Надія Журавель, а також представники установ та організацій селища. Педагогічний колектив ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ст.» (директор Лариса Марченко) виготовив гірлянду для покладання до Вічного вогню.

   Знаком народної пошани «75 років Перемоги над нацизмом» від ВГО «Країна» були нагороджені: жителька села Балюки Марія Гнатівна Писаренко, жителька села Якимове Варвара Захарівна Михайлик, жителька села Довгалівки Ганна Максимівна Проскура, жителі селища Велика Багачка: Ніна Іллівна Яремко, Павло Олексійович Свічкар, Анатолій Семенович Нагога, Ганна Гнатівна Симоненко.

   До Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пресслужбою селищної ради був підготовлений відеоролик, у якому жителі громади поділились власними спогадами та спогадами про рідних, які пройшли пекло Другої світової війни. Відео можна переглянути на сторінці Facebook «Великобагачанська селищна рада». Дякуємо за участь у відеоролику жителям Великої Багачки Анатолію Семеновичу Нагозі та Ганні Гнатівні Симоненко, жителю села Якимове Петру Дмитровичу Лукашу, жительці села Стефанівщини Антоніні Антонівні Нестеренко, жительці села Пушкареве Анастасії Іванівні Холод, жителю села Радивонівки Івану Ананійовичу Балюкові. Дякуємо за допомогу з організацією відеоінтерв’ю голові ГО «Великобагачанська ветеранська організація» Надії Григорівні Журавель та головам ветеранських організацій у старостинських округах: Лідії Яківні Бехтер, Людмилі Олексіївні Литвин, Олександрі Олексіївні Лисак, Тетяні Миколаївні Срібній.

   8 травня селищний голова Юрій Саковський та завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура поклали квіти до могил загиблих воїнів АТО Руслана Тронька та Дениса Часового, а їх матерів привітали з Днем матері, що святкується в другу неділю травня, і вручили їм квіти та подарунки.

***

   25 квітня у місті Київ пройшов І Міжнародний дистанційний фестиваль-конкурс мистецтв SOLOVIOV ART, в рамках арт-проекту SOLOVIOV ART, який відкриває нові можливості для всіх творчих колективів і окремих виконавців, незалежно від віку і місця проживання. Великобагачанську дитячу музичну школу ім. Ф.Д. Кушнерика представляли учні класу бандури. Так, у номінації «Народні інструменти» у віковій категорії «Середня І» Криндач Катерина, учениця 5 класу (викладач Юлія Криндач), нагороджена Дипломом Лауреата І премії та Відзнакою за проникливість і щирість виконання. У номінації «Народний вокал» у віковій категорії «Середня І» Солод Надія, учениця 5 класу (викладач Олена Романенко), нагороджена Дипломом Лауреата ІІ премії; у віковій категорії «Середня ІІ» Живолуп Юлія, учениця 7 класу (викладач Олена Романенко), нагороджена Дипломом Лауреата ІІ премії; у віковій категорії «Юнацька І» Сінійчук Лілія, учениця 6 класу (викладач Олена Романенко), нагороджена Дипломом Лауреата І премії; у віковій категорії «Змішана» дует бандуристок «Блонд» у складі Живолуп Даші, учениці 8 класу, і Сінійчук Лілії, учениці 6 класу (викладач Олена Романенко), нагороджений Дипломом Лауреата І премії. У номінації «Академічний вокал» у віковій категорії «Середня ІІ» Недоїдок Світлана, учениця 6 класу (викладач Юлія Криндач), нагороджена Дипломом Лауреата ІІ премії; у віковій категорії «Юнацька І» Чишко Анастасія, учениця 7 класу (викладач Олена Романенко), нагороджена Дипломом Лауреата ІІІ премії. У номінації «Академічний вокал» у віковій категорії «Юнацька І»  Чишко Софія, учениця 7 класу (викладач Олена Романенко), нагороджена Дипломом Лауреата ІІ премії; Живолуп Даша, учениця 8 класу (викладач Олена Романенко), нагороджена Дипломом Лауреата І премії. Окрім дипломів, всі учасники отримали статуетки конкурсу, а володарі І премій - ще й диск з автографом організатора конкурсу Андрія Соловйова.

***

   13 травня відбулось відновлення роботи після ремонту сільських бібліотек-філій у Мар’янівці та Радивонівці. З початком роботи бібліотекарів Світлану Кулинич та Ганну Чепуренко привітали селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старости Лідія Філіпенко, депутат селищної ради Олександр Балюк. У бібліотеки були передані нові стільці.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. 11 травня були проведені роботи з ліквідації сміттєзвалища на площі колишнього аеродрому с/г авіації, який розташований перед поворотом у село Якимове на дорозі Велика Багачка - Красногорівка. Дякуємо депутату селищної ради, директору СТОВ "Серпанок" Сергію Павловичу Овчаренкові, керівнику ПП "ВМ-Транссервіс" Володимиру Миколайовичу Рясному, жителю селища Велика Багачка Михайлу Олександровичу Лобачу за організацію роботи, надану техніку і залучення своїх працівників для прибирання сміттєзвалища. Сподіваємось, що громадяни цивілізовано оцінять результати проведеної роботи і надалі не будуть викидати сміття у непризначеному для цього місці.

   Внаслідок сильної зливи, що відбулась минулого тижня, у селі Балюки було вкрито мулом дорогу на вулиці Пасічній. Дякуємо депутату селищної ради Антоніні Павлівні Живолуп за надану техніку для розчищення мулу! Роботу виконали працівники відділу благоустрою Віктор Сергієць та Сергій Джугань під керівництвом в.о. старости Олександра Лобура.

  8 травня було проведено роботу з ліквідації пориву водогону в селі Якимове на провулку Сонячному.
Роботу виконали жителі села: Руслан Поляков, Олександр Писаренко, Микола Омельянович. Також до роботи залучили працівника відділу благоустрою та техніку селищної ради.

   На території всієї громади проводяться роботи з викошування трави, висадження квітів, прополювання клумб.

***

   12 травня було виявлено, що біля дитячої музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика було викрадено 6 кущів ялівцю, які надані спонсором.  Між іншим, вартість 1 куща становить 150 грн. Шановні жителі громади! Якщо ви стали свідком подібних вчинків, прохаємо повідомляти в селищну раду або в поліцію.

***

   Дякуємо ФОП Сергію Сергійовичу Фесенюку за надану спонсорську допомогу на придбання мотоцикла для художнього керівника Якимівського СБК, у якого гостро стоїть проблема з добиранням до місця роботи.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

     Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                                      Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

    Ми у соціальній мережіfacebook.com/velyka.bagachka.rada      

Фото без опису                                               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь