A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №19 (153 [222])    

Дата: 08.05.2020 09:55
Кількість переглядів: 582

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №19 (153 [222])                        07.05.2020                

     Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

 

Шановні великобагачанці!

   Прийміть щирі вітання з Днем пам’яті та примирення і Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці свята символізують духовну стійкість та нескореність українського народу, викликають у кожного почуття безмежної гордості за наш народ, світлу радість та гіркий сум водночас.

   Дякуємо Вам, дорогі ветерани, за те, що сьогодні наша громада живе, працює і розвивається.

   Від щирого серця бажаємо кожному ветеранові здоров'я та довголіття. Нехай у ваших домівках завжди панують мир і спокій, щастя й благополуччя.

   Великобагачанський селищний голова                                                           Юрій Саковський

   Голова ГО «Великобагачанська ветеранська організація»                           Надія Журавель

   30 квітня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради.   Перед початком засідання до слова були запрошені головні лікарі КНП «Великобагачанський районний центр ПМСД» Валентина Хан та КНП «Великобагачанська ЦРЛ» Леонід Гавловський, які проінформували присутніх про ситуацію з коронавірусом, роботу лікарняних закладів у період карантину. Так, станом на 30 квітня жодного випадку інфікування на коронавірусну інфекцію в районі не виявлено. Із-за кордону прибули 84 особи, 67 уже пройшли 14-денну самоізоляцію (всі здорові), 17 перебувають на самоізоляції зараз (3 особи - з Великобагачанської ОТГ). Загалом було зроблено 14 експрес- та 4 ПЛР-тести на коронавірус, які виявились негативними. Лікарняні заклади забезпечені захистами індивідуального захисту на найближчі 10 днів (далі засоби будуть докупляти) та працюють з дотриманням всіх вимог чинного законодавства.

   Леонід Гавловський зазначив, що у зв’язку з призупиненням руху громадського транспорту у 26-ти медиків виникла проблема з добиранням на роботу. За словами головного лікаря, з усіма громадами району, окрім Гоголівської, було врегульоване питання підвезення медиків до місця роботи.

   Також до слова був запрошений Сергій Гайворонський, начальник Великобагачанського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області. Він повідомив, що 12 працівників підрозділу брали участь в операції з гасіння пожежі в зоні відчуження. Нині всі працівники повернулись додому, проходять обстеження та кілька днів будуть перебувати під наглядом лікарів. Сергій Гайворонський зазначив, що у районі ситуація з пожежами внаслідок спалювання сухої трави стабілізувалась, а ще кілька тижнів тому працівникам доводилось виїздити на гасіння пожеж по 5-7 разів на добу. Підрозділ повністю готовий для виконання дій за призначенням. Було придбано 40 багаторазових захисних костюмів та бахіл, захисні окуляри, респіратори, 300 масок, гумові рукавички, протигази (з коробками КД); підрозділ забезпечений дезрозчином. Кожного тижня за участю рятувальників у Великій Багачці проводяться дезінфекції під’їздів багатоквартирних будинків, також були виконані заходи з дезінфекції місць масового перебування людей.

   На початку засідання заступник селищного голови Анатолій Каленіченко доповів про хід виконання заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території Великобагачанської ОТГ. Члени виконкому заслухали та взяли до відома інформацію про виконання бюджету Великобагачанської ОТГ за І квартал 2020 року.

   Після активного обговорення, одноголосно було прийняте рішення про заборону з 01.01.2021 року жителями Великобагачанської ОТГ здійснювати використання, розміщення, покладання продукції з синтетичних полімерів (штучні квіти, вінки, гірлянди тощо) на кладовищах, пам’ятних знаках, меморіалах Великобагачанської ОТГ.

   На засіданні розглянули ряд заяв про надання дозволів на торгівлю промисловими товарами, на реалізацію кавових напоїв та чаю, на торгівлю на території ринку. Члени виконкому вирішили надати дозвіл на торгівлю на території ринку за умови дотримання протиепідемічних вимог щодо діяльності агропродовольчих ринків, встановлених Головним санітарним лікарем України (детальніше з рішенням, де прописані вимоги, можна ознайомитись на офіційному сайті). Так само вирішили дозволити реалізацію кавових напоїв та чаю, але суворо за умови дотримання всіх необхідних вимог.   Також було вирішено направити звернення до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням надати дозвіл на відкриття магазинів з продажу дитячого та підліткового одягу та взуття.
   Члени виконкому були проінформовані про створення Координаційної ради у справах дітей при виконавчому комітеті Великобагачанської селищної ради, а також надали ряд дозволів, що стосуються майнових прав неповнолітніх дітей. Детальніше усіма прийнятими рішеннями можна ознайомитись на офіційному сайті селищної ради.

***

   30 квітня відбулось засідання оргкомітету з питання відзначення 75-ї річниці Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, що пройшло під головуванням селищного голови Юрія Саковського та завідувача сектору культури та туризму Наталії Проскури за участю голови ГО «Великобагачанська ветеранська організація» Надії Журавель, начальників відділів селищної ради, в.о. старост. Через карантинні обмеження в цьому році масові заходи не будуть проводитись, але на території всієї громади відбудеться покладання квітів до братських могил та памятних знаків загиблим воїнам за участю представників органів місцевого самоврядування.

***

   Через заходи, пов’язані з запобіганням поширенню коронавірусу, 18 дітей з інтернатних закладів, загальноосвітніх та спеціалізованих шкіл-інтернатів, гімназій, ліцеїв-інтернатів, санаторних шкіл-інтернатів повернулися додому, зокрема і в сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах.  Діти перебували у різних закладах інтернатного типу, серед яких - заклади для дітей з певними захворюваннями, для обдарованих дітей, спортивні, військові тощо.

   У зв’язку з цим 5 травня 2020 року начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради Надія Онупко відвідала  7 родин у Багачанському Першому та Радивонівському старостинських округах, щоб оглянути, у яких умовах перебувають діти.

  Більшість родин справляються зі своїми обов’язками, діти дистанційно навчаються, мають безпечні умови проживання. Але, на жаль, є певна категорія сімей, яка потребує негайного втручання зацікавлених служб та правоохоронних органів.

   Служба  у справах дітей виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради   в межах наданих повноважень і надалі буде контролювати  і  здійснюються заходи захисту прав та інтересів дітей.

***

   Поліцейські у посиленому режимі продовжують патрулювати вулиці селища й ретельно пильнують, аби жителі не порушували встановлених Кабміном заборон. 1-2 травня до патрулювань були залучені працівники виконавчого комітету селищної ради: директор БТДтЮ Сергій Ярошенко, директор СЮТ Юрій Гавленко, директор ДЮСЗ Геннадій Варченко та працівник ДЮСЗ Андрій Терещенко.

   Шановні жителі громади! З метою наближення якісних адміністративних послуг соціального характеру (допомог, пільг,  субсидій, компенсацій та ін.) до мешканців Великобагачанської об’єднаної територіальної громади відбулось підключення громади до Програмного комплексу “Інтегрована інформаційна система “Соціальна громада”.

   Повідомляємо, що відтепер жителі громади мають можливість подати документи з питань надання усіх видів державної соціальної допомоги безпосередньо за місцем проживання, а саме: звернутись у старостинські округи або до уповноважених посадових осіб у Великобагачанській селищній раді. Опрацювання документів з надання соціальних послуг населенню (допомог, пільг, субсидій, компенсацій та ін.) відбувається в електронній формі, що набагато спрощує і пришвидшує обмін та опрацювання інформації, а також дає змогу значно скоротити час ухвалення відповідних рішень.

   Документи для отримання адміністративних послуг соціального характеру (допомог, пільг, субсидій, компенсацій та ін.) подаються жителями громади відповідно до діючого законодавства.

 

  • Рішенням сесії селищної ради було виділено 20 тисяч грн для преміювання таких учнів Великобагачанської дитячої музичної школи ім. Ф.Д. Кушнерика виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради за здобутки протягом 2019 року (січень-листопад):

Живолуп Юлія - учениця 6,7 класу, бандура, викладач Романенко О.М., концертмейстер Майборода О.М.: Диплом ІІ ступеня - ХХІV Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на народних музичних інструментах «Провесінь» (м. Кропивницький); Диплом ІІ ступеня - Обласний конкурс «Юний віртуоз Полтавщини» виконавської майстерності учнів мистецьких шкіл; Диплом ІІ ступеня - VІІ Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт Домінанта» (м. Харків); Диплом ІІІ ступеня - Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Барви Полтави» виконавської майстерності гри на народних інструментах учнів та викладачів мистецьких шкіл (номінація «Бандурист – вокаліст»; Диплом ІІІ ступеня - Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Барви Полтави» виконавської майстерності гри на народних інструментах учнів та викладачів мистецьких шкіл (номінація «Бандурист – інструменталіст»); Диплом І ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко (Номінація «Бандурист-інструменталіст»); Диплом І ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко (Бандурист-співак).

Живолуп Даша - учениця 7,8 класу, бандура, викладач Романенко О.М., концертмейстер Майборода О.М.: Дипломом ІІ ступеня - ХХІV Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на народних музичних інструментах «Провесінь» (м. Кропивницький); Диплом ІІ ступеня - Обласний конкурс «Юний віртуоз Полтавщини» виконавської майстерності учнів мистецьких шкіл (номінація «Бандурист – вокаліст»; Диплом ІІІ ступеня - Обласний конкурс «Юний віртуоз Полтавщини» виконавської майстерності учнів мистецьких шкіл (номінація «Бандурист – інструменталіст»); Диплом ІІ ступеня - VІІ Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт Домінанта» (м. Харків); Диплом ІІ ступеня - ІX Всеукраїнський конкурс виконавців на бандурі імені Гната Хоткевича (м. Харків); Диплом І ступеня - Відкритий конкурс бандуристів імені Володимира Кабачка учнів мистецьких шкіл, середніх спеціалізованих музичних шкіл та студентів вищих мистецьких навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації (м. Полтава); Диплом ІІІ ступеня - Міжнародний конкурс юних бандуристів «Волинський кобзарик» (м. Луцьк); Диплом І ступеня - Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Барви Полтави» виконавської майстерності гри на народних інструментах учнів та викладачів мистецьких шкіл; Диплом І ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко (Номінація «Бандурист-інструменталіст»); Гран-прі - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко (Бандурист-співак).

Солод Надія - учениця 4, 5 класу, бандура, викладач Романенко О.М.: Диплом І ступеня - Обласний конкурс «Юний віртуоз Полтавщини» виконавської майстерності учнів мистецьких шкіл; Диплом І ступеня - Обласний конкурс виконавської майстерності учнів мистецьких шкіл «Музичний вернісаж - 2019»; Диплом ІІ ступеня - VІІ Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт Домінанта»(м. Харків); Диплом ІІ ступеня - Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Барви Полтави» виконавської майстерності гри на народних інструментах учнів та викладачів мистецьких шкіл; Диплом І ступеня – ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

Бабенко Радислава - учениця 2, 3 класу, бандура, викладач Романенко О.М.: Диплом ІІІ ступеня - Обласний конкурс «Юний віртуоз Полтавщини» виконавської майстерності учнів мистецьких шкіл; Диплом ІІІ ступеня - Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Барви Полтави» виконавської майстерності гри на народних інструментах учнів та викладачів мистецьких шкіл; Диплом ІІ ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

Криндач Катерина - учениця 4,5 класу, бандура, викладач Криндач Ю. П.: Диплом ІІ ступеня - Обласний конкурс «Юний віртуоз Полтавщини» виконавської майстерності учнів мистецьких шкіл; Диплом ІІІ ступеня - VІІ Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт Домінанта»(м. Харків); Диплом ІІ ступеня - Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Барви Полтави» виконавської майстерності гри на народних інструментах учнів та викладачів мистецьких шкіл; Диплом ІІ ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

Бабенко Богдана - учениця 3 класу, бандура,викладач Романенко О.М.: Диплом ІІІ ступеня - Обласний конкурс «Юний віртуоз Полтавщини» виконавської майстерності учнів мистецьких шкіл; Диплом ІІІ ступеня - VІІ Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт Домінанта»(м. Харків).

Сінійчук Лілія - учениця 4,5 класу, бандура, викладач Романенко О.М.: Диплом І ступеня - Обласний конкурс «Юний віртуоз Полтавщини» виконавської майстерності учнів мистецьких шкіл; Диплом І ступеня - Обласний конкурс виконавської майстерності учнів мистецьких шкіл «Музичний вернісаж - 2019»; Диплом ІІІ ступеня - VІІ Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт Домінанта»(м. Харків); Дипломи І ступеня – Відкритий конкурс бандуристів імені Володимира Кабачка учнів мистецьких шкіл, середніх спеціалізованих музичних шкіл та студентів вищих мистецьких навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації (м. Полтава); Диплом ІІ ступеня - Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Барви Полтави» виконавської майстерності гри на народних інструментах учнів та викладачів мистецьких шкіл; Диплом І ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

Коритіна Валентина – учениця 2 класу, фортепіано, викладач Гирка В.А.: Диплом ІІІ ступеня - Обласний конкурс виконавської майстерності учнів мистецьких шкіл «Музичний вернісаж - 2019».

Шемет Валерія - учениця 3,4 класу,бандура, викладач Криндач Ю. П.: Диплом ІІІ ступеня - VІІ Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт Домінанта»(м. Харків); Диплом ІІ ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

Тимар Вероніка - учениця 3, 4 класу, бандура, викладач Криндач Ю. П.: Диплом ІІІ ступеня - VІІ Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт Домінанта»(м. Харків); Диплом ІІ ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

Чишко Софія, учениця 6, 7 класу, бандура, викладач Романенко О.М.: Диплом ІІ ступеня - VІІ Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт Домінанта»(м. Харків); Диплом І ступеня - Обласний телешоу-конкурс дитячої пісні і танцю «Естрадна веселка» імені Володимира Прокопенка учнів мистецьких та загальноосвітніх навчальних закладів, аматорських дитячих колективів (м. Пирятин); Диплом І ступеня - Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Барви Полтави» виконавської майстерності гри на народних інструментах учнів та викладачів мистецьких шкіл; Диплом І ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

Чишко Анастасія - учениця 6,7 класу, бандура, викладач Романенко О.М.: Диплом ІІ ступеня - VІІ Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт Домінанта» (м. Харків); Диплом ІІІ ступеня - Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Барви Полтави» виконавської майстерності гри на народних інструментах учнів та викладачів мистецьких шкіл; Диплом І ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

Тимар Ольга – учениця 3 класу, бандура, викладач Криндач Ю. П.: Диплом ІІІ ступеня - Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Барви Полтави» виконавської майстерності гри на народних інструментах учнів та викладачів мистецьких шкіл; Диплом ІІ ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

Семененко Каріна – учениця 3 класу,бандура, викладач Криндач Ю. П.: Диплом ІІІ ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

Дует бандуристок «Блонд» у складі Живолуп Даші (8 кл.) та Сінійчук Лілії (5 кл.), бандура, викладач Романенко О.М.: Диплом ІІ ступеня - Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Барви Полтави» виконавської майстерності гри на народних інструментах учнів та викладачів мистецьких шкіл; Гран-прі - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

Ансамбль бандуристів «Кобзарочка», керівник Криндач Ю.П.

Склад: Бабенко Радислава (3 кл.), Бабенко Богдана (4кл.), Конь Олександра (5 кл), Шемет Валерія (4 кл.), Тимар Вероніка (4 кл.), Тимар Ольга (3 кл.), Солод Надія (5 кл), Криндач Катерина (5 кл.), Семененко Каріна (3 кл.), Ковальчук Максим (4 кл.), Живолуп Юлія (7 кл.), Живолуп Даша (8 кл.), Сінійчук Лілія (5 кл.). Диплом І ступеня - ІІІ Відкритий конкурс бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ 

4 травня відбувся черговий інструктаж з техніки безпеки для працівників відділу благоустрою, який провів інженер з охорони праці Юрій Турченко за участю селищного голови Юрія Саковського, заступника селищного голови Анатолія Каленіченка та начальника відділу Леоніда Маслова.

   У Великій Багачці відремонтовані східці на підвісному мосту.

   У Радивонівці триває ремонт приміщення для місцевої пожежної команди. Добігають кінця ремонтні роботи в додатковій кімнаті Радивонівської сільської-бібліотеки-філії.

   У Багачці Першій було прибране стихійне сміттєзвалище, що знаходилось за селом.

   У Степанівці була пофарбована центральна зупинка, у Стефанівщині розпочалась робота з викошення трави на кладовищі, де також були побілені дерева.

   Загалом в населених пунктах громади продовжується благоустрій біля пам’ятних знаків полеглим воїнам, розпочались роботи з викошування трави, висадження та прополювання клумб.

   Дякуємо за надані саджанці квітів депутату селищної ради Віктору Михайловичу Бутенкові та працівнику відділу благоустрою Володимиру Григоровичу Журавлю.

  • Дякуємо установам, організаціям, підприємствам, закладам освіти, лікувальним закладам, які долучаються до заходів з благоустрою громади і наводять лад на своїх територіях! Закликаємо кожного жителя громади підтримувати чистоту і порядок в населених пунктах!

   За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у квітні 2020 року у Великобагачанській ОТГ зареєстровано: 5 народжень, 19 смертей. Укладення та розірвання шлюбів не реєструвались.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

     Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                                  Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

     Ми у соціальній мережіfacebook.com/velyka.bagachka.rada         

Фото без опису                                            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь