Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

З 1 травня стартувала автоматична індексація пенсій

Дата: 05.05.2020 15:20
Кількість переглядів: 1247

 

   Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області в автоматичному режимі завершило планову індексацію пенсій на підставі постанови Кабінету міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році”.

   У постанові зазначається, що у 2020 році перерахунок пенсій проводиться з 1 травня відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та постанови Кабміну № 124 від 20 лютого 2019 року.

   У нинішньому році під час перерахунку застосовувався коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

   При цьому у тих випадках, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягав 100 гривень, встановлено доплату до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

   Крім того, з 1 травня 2020 року особам, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, не досягає 2100 гривень, встановлено доплату до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

   За статистикою, на Полтавщині перераховані пенсії близько 92% одержувачів – це понад 407 тис. пенсіонерів. Видатки Пенсійного фонду при цьому становитимуть додатково майже 80 млн грн. на місяць. Індексація додасть до середньостатистичної пенсії, в середньому, 213 гривень.

   Виплачувати перераховані пенсії почнуть з 1 травня у встановленому порядку – через уповноважені банки або листоношами «Укрпошти».

 

   У разі виникнення запитань, зокрема, щодо особливостей проведення індексації, просимо звертатися до органів Пенсійного фонду дистанційно:

- через вебпортал електронних послуг (https://portal.pfu.gov.ua);

- на «гарячу» телефонну лінію Головного управління (0-800-50-25-10, (0532) 56-53-29);

- за допомогою Skype-зв’язку протягом робочого дня (PL-PFU-1,
PL-PFU-2).

   Довіряйте перевіреній інформації з офіційних джерел.

   Бережіть себе – збережете Україну!

                                                                              

Головне управління Пенсійного фонду

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь