Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №18 (152 [221])  

Дата: 30.04.2020 12:39
Кількість переглядів: 728

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №18 (152 [221])                        30.04.2020                

     Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

   29 квітня відбулось засідання 47 сесії Великобагачанської селищної ради 7 скликання.

   Перед початком засідання присутні заслухали інформацію головного лікаря КНП «Великобагачанський РЦ ПМСД» Валентини Хан та головного лікаря КНП «Великобагачанська ЦРЛ» Леоніда Гавловського про роботу лікувальних закладів та готовність до можливого поширення коронавірусної інфекції.

    Валентина Хан повідомила, що станом на 29 квітня на території Великобагачанщини не виявлено жодного випадку захворювання на Covid-19. Під контролем медичних працівників та інших служб знаходяться громадяни, що прибули з-за кордону. Загалом прибуло 84 людини, на даний час 17 знаходяться на самоізоляції, вибули з самоізоляції 67 осіб (усі здорові); порушення режиму самоізоляції не зафіксовано . Будь-який випадок тривалої температури в людини – це підозра на коронавірусну інфекцію, тому в таких випадках хворих відправляють в інфекційну лікарню у м. Миргород; за період карантину таких хворих було 3, зараз на лікуванні знаходяться 2 особи з Великобагачанської ОТГ. Всі особи, які контактують із підозрюваними на інфікування Covid-19 проходять самоізоляцію. Якщо ж підозра виявиться підтвердженою, то такі люди отримуватимуть листок непрацездатності і Фонд соцстраху буде компенсувати 50% заробітку, якщо підозра не підтвердиться – листок непрацездатності не оплачується. ФАПи та амбулаторії, розміщені на території громади, працюють 6 днів на тиждень, амбулаторія в Великій Багачці працює щоденно з 8.00 до 18.00 (з 1 травня).

   Леонід Гавловський повідомив, що за час карантину було використано 14 експрес-тестів, здійснено 4 виїзди з до осіб з підозрою на Covid-19, яким зробили ПЛР-тести. Лікарня забезпечена захистами індивідуального захисту та працює в звичному режимі.

   На засіданні сесії депутати затвердили бюджетну та фінансову звітність виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради за 2019 рік, розглянули ряд фінансових питань та питань земельних відносин, заслухали інформацію про хід виконання депутатських звернень. З рішеннями сесії та поіменним голосуванням депутатів можна ознайомитись на офіційному сайті селищної ради.

   28 квітня, під час підготовки до чергової сесії Великобагачанської селищної ради, відбулись засідання комісії з питань бюджету, фінансів, планування інвестицій та соціально-економічного розвитку (голова Сергій Ярошенко) та комісії з питань земельних відносин, перспективного розвитку та охорони навколишнього середовища (голова Володимир Журавель).

***

   24 квітня на подвір'ї біля адмінбудівлі Великобагачанської селищної ради відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини під головуванням селищного голови Юрія Саковського.

   На порядок денний було винесено 5 питань, які стосувались майнових прав дітей, їх соціального та правового захисту. Також було обговорено ситуації в сім'ях, де неналежно виконуються батьківські обов'язки.

   Опрацювавши питання та вислухавши виступи членів комісії, були прийняті відповідні рішення, що враховують інтереси дітей.

***

   24 квітня селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу соціального захисту населення виконкому селищної ради Світлана Голокоз, голова селищної організації чорнобильців Володимир Лясовий взяли участь у покладанні квітів до пам'ятного знаку ліквідаторам Чорнобильської АЕС у Великій Багачці.

***

   Минулого тижня в лісі поблизу села Бірки Великобагачанського району було знайдено артилерійський снаряд часів Великої Вітчизняної війни.

   Снаряд був знешкоджений групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Полтавській області з допомогою працівників Великобагачанського РВ ДСНС України в Полтавській області на авіаполігоні в селі Мала Решетилівка.

***

   12 квітня 2020 року у місті Київ дистанційно, у зв'язку з загальнонаціональним карантином, за підтримки Міністерства культури України, Національної спілки композиторів України, Департаменту культури КМДА пройшов Всеукраїнський конкурс-фестиваль "Країна Art-Fest".

   До складу журі увійшли люди мистецтва, патронати конкурсу-фестивалю, державні діячі мистецтв.

   На розгляд журі, за вимогами положення конкурсу, кожен учасник представив запис твору в своєму виконанні.

   Великобагачанську дитячу музичну школу ім. Ф.Д. Кушнерика представляли учні по класу бандури викладача Олени Романенко.

   Так, у номінації "Бандура вокальна - соло", у віковій категорії 9-11 років Диплом ІІ ступеня отримала Солод Надія, учениця 5 класу; у віковій категорії 12-14 років Дипломом ІІ ступеня нагороджена Живолуп Юлія, учениця 7 класу; у віковій категорії 15-25 років Дипломи І ступеня вибороли: Живолуп Даша, учениця 8 класу, Чишко Софія, учениця 7 класу, Сінійчук Лілія, учениця 6 класу, Чишко Анастасія, учениця 7 класу; у віковій категорії 15-25 років серед колективів дует бандуристок «Блонд» у складі Живолуп Даші та Сінійчук Лілії нагоджений Дипломом І ступеня.

   Від корпорації «Зоряні мости» всі учасники отримали Дипломи та медалі, а ще знижкові Сертифікати на 50 євро до Дитячого творчого табору «Вместе», що знаходиться в м. Кітен (Болгарія).

***

   Шановні мешканці Великої Багачки, що проживають на вулицях Молодіжна, Івана Шепеля та Шкільна! З 29 квітня виконуються планові ремонтні роботи із заміни електроопор та кабелів, встановлення трансформаторів. У зв’язку з виконанням цих робіт тимчасово буде припинятись електропостачання. Графік відімкнення електрики буде повідомлено додатково.

   Територіальний центр соціального обслуговування виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради продовжує роботу в обмеженому режимі.

   Відділення натуральної та грошової допомоги та відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування зачинені в зв’язку з введенням Урядом ряду карантинних обмежень. Відділення соціальних послуг за місцем проживання (33 соціальні працівники) працюють з дотриманням усіх карантинних обмежень, продовжують надання соціальних послуг 350 особам похилого віку та інвалідам, згідно своїх планів роботи (приготування/допомога в приготуванні їжі вдома, годування; придбання та доставка товарів з магазину або базару, доставка книг, газет, журналів, медикаментів за кошти громадян, які обслуговуються; виклик лікаря, надання допомоги в проведенні періодичних медичних оглядів та госпіталізації, відвідування хворих у закладах охорони здоров'я, організація консультацій лікарів та інших спеціалістів; допомога у прибиранні приміщення, пранні білизни, дотриманні особистої гігієни, у дрібному ремонті одягу та взуття, забезпеченні паливом; оформлення документів на отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів соціальної допомоги, внесення платежів; читання преси; допомога в обробітку присадибної ділянки).

***

   У Великій Багачці на вулиці Набережній за ініціативи жителів багатоповерхового житлового будинку та за підтримки депутата селищної ради Сергія Ярошенка було облаштовано дерев’яний зруб на функціональному колодязі.

***

   Де совість? 

   29 квітня працівники КНП «Центральна районна лікарня» (головний лікар Леонід Гавловський) та КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» (головний лікар Валентина Хан) провели прибирання на території закладів: вирубали та вивезли сухе гілля дерев, пропололи клумби, побілили дерева та бордюри, скосили та загребли траву. Транспорт для вивезення гілля надала селищна рада.

   30 квітня під керівництвом та за участю завідувача господарством КНП «Великобагачанська ЦРЛ» Лідії Лугівської була  пофарбована огорожа стихійного ринку.  

   Проте, не всі цінують добрі справи. Так, старша медична сестра поліклінічного відділення КНП «Великобагачанська ЦРЛ» Валентина Заколотнєва та завідувач господарством Лідія Лугівська розповіли, що невідомі особи викопали на території лікарні 12 смерек, які 2 роки тому надала для висадки селищна рада. Також за осінньо-весняний період було викрадено 15 кущів троянд та навіть 3 кущі декоративної капусти. Ці крадіжки вразили працівників лікарні, які закупили саджанці за власні кошти та дбайливо доглядали за рослинами. До того ж, нещодавно викрали 2 ялинки, які були висаджені перед входом у поліклініку ще в 2015 році.

  Сором за таких людей! Шановні жителі, не займайтесь вандалізмом та будьте свідомими! Поважайте працю інших, яка робиться для вас! Якщо ви стали свідком таких випадків, прохаємо повідомити в селищну раду, або в поліцію.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

     Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                                    Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

     Ми у соціальній мережіfacebook.com/velyka.bagachka.rada                          (В електронному вигляді)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь