Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №17 (151 [220])   

Дата: 23.04.2020 18:27
Кількість переглядів: 592

Наша ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень    17 (151 [220])                                  23.04.2020

             Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

 

   Шановні жителі громади! Виконавчий комітет Великобагачанської селищної ради закликає Вас не відвідувати кладовища під час поминальних днів з метою запобігання поширення коронавірусної хвороби. Бережіть себе, своїх рідних та по можливості залишайтесь вдома! Шановні священнослужителі! Прохаємо вас перенести поминальні служби, зокрема ті, що мають відбутись на території кладовищ, на найближчу таку нагоду: на 6 червня, Троїцьку поминальну суботу.

***

   Минулого тижня відбулась робоча зустріч селищного голови Юрія Саковського, начальника Великобагачанського відділення поліції Євгенія Сліпченка та голови ГО «Рибачок» Василя Проскури, під час якої обговорили перебіг охорони водних біоресурсів Великобагачанської ОТГ у нерестовий період 2020 року.

Нерестова заборона на Полтавщині діє у рибогосподарських водних об’єктах з 1 квітня по 20 травня (включно), в придаткових системах річок – з 1 квітня по 30 червня, на Кременчуцькому водосховищі – з 25 березня по 9 червня; заборона на лов раків триває з 1 квітня по 30 червня.

Спільно було вирішено тримати контроль за використанням водних біоресурсів і активно протидіяти незаконній діяльності у межах нерестової кампанії.

***

   Напередодні Великодня було організовано вручення 50 продуктових наборів дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, дітям, які перебувають на обліку служби у справах дітей, як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах та проживають в сім’ях на території  Великобагачанської громади. Продуктові набори були надані групою компаній ONUR GROUP. Вручили набори дітям: начальник служби у справах дітей Надія Онупко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко спільно з виконуючими обов’язки старост Олександром  Лобуром, Ніною Большачковою, Лідією Гордусенко, Лідією Філіпенко та представниками ОNUR GROUP.

***

  22-23 квітня з нагоди Дня пам’яті Чорнобильської трагедії, що вшановується в Україні 26 квітня, селищний голова Юрій Саковський та начальник відділу соціального населення Світлана Голокоз доставили продуктові набори вдовам ліквідаторів Чорнобильської АЕС (1 з Мар’янівки, 1 з Якимового, 3 з Великої Багачки), які надав член виконавчого комітету Михайло Михайлович Ігнатенко.

***

   Згідно з вимогами пожежної безпеки для закладів загальної середньої освіти Великобагачанської ОТГ були додатково закуплені вогнегасники та укомплектовані пожежні щити, які були доставлені у заклади під керівництвом начальника відділу освіти, молоді та спорту Оксани Яценко.

   Також вже замовлені вогнегасники і щити для закладів дошкільної освіти.

   Загалом на додаткові первинні засоби пожежогасіння було виділено 23 тис. грн з місцевого бюджету та 30 тис. грн по перерозподілу коштів із залишку освітньої субвенції.

***

   Працівники Великобагачанського районного відділення ГУ ДСНС України в Полтавській області та Великобагачанської МПО продовжують дезінфекцію під'їздів багатоквартирних житлових будинків у Великій Багачці.

   Дякуємо жителям села Балюки Валентині Іванівні Рубан та Вікторії Миколаївні Борблик, які черговий раз пошили багаторазові захисні маски (40 штук) і передали їх працівникам торгівлі та поштових відділень.

   Дякуємо члену виконавчого комітету Михайлу Михайловичу Ігнатенку за надані 3000 грн на придбання багаторазових захисних масок для КНП «Великобагачанський РЦ ПМСД».

   Дякуємо депутату обласної ради Ніні Костянтинівні Мацько за придбаний холодильник для Радивонівської амбулаторії.

***

   16 квітня, ввечері, було вкотре підпалене сміттєзвалище у Великій Багачці. Зусиллями рятівників Великобагачанського РВ ГУ ДСНС України в Полтавській області під керівництвом М.В. Латишева, працівника відділу благоустрою Г.І. Сидоренка та за організації заступника селищного голови Анатолія Каленіченка пожежу вдалось локалізувати. Дякуємо директору ТОВ «Великобагачанський комбікормовий завод» Ігорю Григоровичу Діденку за наданий автомобіль для підвезення води.

   Маємо підозри, що це був навмисний підпал, який виконаний на замовлення. Виконавчий комітет селищної ради звертається до громадян бути свідомими, не скоювати вчинків, що можуть нанести шкоду здоров’ю та життю людей!

НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

   У Великій Багачці, поблизу санаторію "Псьол", були висаджені фруктові дерева, що надала уродженка селища Вікторія Рудніченко. Участь у висадженні взяли її сини.

   Біля памятного знаку на честь ліквідаторів Чорнобильської АЕС, що знаходиться в сквері Чорнобильської катастрофи, проведені заходи з благоустрою.

   За кошти селищної ради відремонтований глибинний насос в Бутовій Долині, що забезпечує водою заклади освіти.

   Продовжуються ремонтні роботи в приміщенні Радивонівської сільської бібліотеки-філії.

   Дякуємо групі компаній ONUR GROUP, що займається реконструкцією та будівництвом доріг, за наданий Радивонівському старостинському округу матеріал для засипання доріг. Під керівництвом депутата селищної ради Олександра Васильовича Балюка було підсипано дороги в Радивонівці та Марянівці.

   У Степанівці пофарбований хрест на могилі Голодомору; упорядковано центральну клумбу, дитячий майданчик, територію біля адмінбудівлі старостинського округу та ЗДО, біля памятника загиблим воїнам. За допомоги ПП «Комунар» (директор О.В.Джугань) було відремонтовано та пофарбовано мари на кладовищі.

   У Якимовому та Балюках проводяться роботи з упорядкування території біля памятників загиблим воїнам.

Дякуємо жительці селища Велика Багачка Наталії Владиславівні Понкрашевій за надане насіння газонної трави.

 

  • Увага! Уряд продовжив карантин до 11 травня.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                            Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

     Ми у соціальній мережі: facebook.com/velyka.bagachka.rada                    (в електронному вигляді)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь