A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №16 (150 [219])

Дата: 16.04.2020 13:18
Кількість переглядів: 995

Наша ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень №16 (150 [219])              16.04.2020

 

   Шановні жителі громади! Виконавчий комітет селищної ради закликає: залишайтеся вдома на Великдень та дотримуйтесь режиму карантину навіть під час свят!

   Наближаються Великодні свята, на які мільйони українців традиційно ходять до церкви, а потім збираються за великим столом у колі рідних. Але через пандемію коронавірусу в світі навіть традиції вперше за десятки років змінюються. Віряни залишаються вдома та долучаються до богослужінь онлайн. Все для того, аби зберегти життя та здоров’я. Убережіть себе від інфікування та не наражайте на небезпеку оточуючих.

   Зі святами! Миру та добробуту вашим родинам! Будьте здорові!

***

   У рамках реалізації благодійного проекту Міністерства соціальної політики спільно з корпорацією АТБ продовжується забезпечення продуктовими наборами соціально незахищених верств населення. 12 квітня Великобагачанська ОТГ отримала ще 217 наборів, які були доставлені жителям селища Велика Багачка та сіл Байрак, Мала Решетилівка. Розвезення продуктових наборів організували начальник відділу соціального захисту населення Світлана Голокоз та т.в.о. директора Територіального центру соціального обслуговування виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради Микола Горбань.

   Дякуємо за розвезення наборів депутатам селищної ради Віктору Бутенку та Олегу Онищенку; працівнику виконавчого комітету селищної ради Валерію Коблику; заступнику начальника Великобагачанського відділення поліції Андрію Аджубею та працівникам поліції Олександру Слюсару та Дмитру Онищенкові; жителям села Байрак Людмилі та Юрію Деркачам. Участь у розвезенні також взяли волонтери селищної ветеранської організації (голова Надія Журавель) та соціальні працівники.

   14 квітня було отримано ще 60 продуктових наборів. Дякуємо депутатам селищної ради Сергію Ярошенку, Олександру Макаренку та Олександру Якименкові, а також працівникам Великобагачанського відділенні поліції (начальник Є.П. Сліпченко) за розвезення наборів жителям селища Велика Багачка та села Бутова Долина. Ці набори передбачені для одиноких та одиноко проживаючих осіб із громадян віком понад 80 років, осіб з І групою інвалідності.

У Великій Багачці знову працює цілодобова аптека

   Нещодавно у Великій Багачці була припинена робота в нічний час аптечного пункту, що знаходиться в центральній районній лікарні. Відсутність цілодобової аптеки – серйозна проблема для жителів ОТГ, особливо зараз, в період пандемії коронавірусу.

   У зв'язку з цим виконавчий комітет Великобагачанської селищної ради звернувся до керівництва аптеки «СВ Аптека» з проханням обслуговувати громадян в нічний час, на що було отримано позитивну відповідь.

   Таким чином, з 13 квітня у Великій Багачці розпочала цілодобово працювати «СВ Аптека», що знаходиться за адресою: вул. Каштанова, 19 (1-й поверх лікарні).

   З 20.00 вечора до 8.00 ранку обслуговування проводиться через віконце, що облаштоване в дверях зі сторони подвір'я. Хворим, які поступлять у лікарню вночі, можна буде придбати ліки через віконце, що облаштоване у вхідних дверях зсередини лікарні. Для функціонування аптеки в нічний час додатково були прийняті на роботу 2 фармацевти.

   Дякуємо керівництву аптеки, ФОП Л.В. Зайцевій та С.С.Тупікіну, за розуміння проблем жителів громади та організацію цілодобової роботи аптечного пункту «СВ Аптека»!

***

   Днями Великобагачанська селищна рада закупила 3000 медичних масок. 1400 масок надані у ветеранську організацію (з них 900 штук передані в організації старостинських округів), 400 масок надані для старостинських округів (а перед тим - ще 200), також частина масок передана відділу благоустрою, поліції, рятівникам, працівникам дорожнього господарства.

***

   9 квітня 2020 року начальником служби у справах дітей виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради Надією Онупко відвідано по місцю проживання 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території Степанівського, Радивонівського старостинських округів та Великобагачанської селищної ради. У зв’язку з дотриманням правил карантину було проведено зустріч лише з опікунами/піклувальниками, прийомними батьками з метою роз’яснювальної роботи щодо посилення протиепідемічних та профілактичних карантинних заходів, а також передано захисні маски та рукавички.

***

   Черговий раз щиро дякуємо Вікторії Леонідівні Рудніченко, уродженці селища Велика Багачка, яка передала Великобагачанській громаді ще 250 саджанців яблуні та 45 кущів ялівцю!
У Велику Багачку рослини доставили: депутат селищної ради Сергій Ярошенко, житель селища Василь Проскура та працівник БТДтЮ Сергій Конь.

   70 фруктових дерев були передані депутату селищної ради Володимиру Журавлю для висадки в Байраці, всі інші доставлені в заклади освіти громади: ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" та Великобагачанський ЗДО "Дзвіночок", Великобагачанський БТДтЮ, Довгалівський ЗЗСО І-ІІ ступенів та ЗДО "Золотий півник", Якимівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів та ЗДО "Веселка", Байрацький ЗЗСО І-ІІ ступенів та ЗДО "Ромашка", Бутоводолинський ЗЗСО І ступеня та ЗДО "Капітошка"

   Кущі ялівцю передані у відділення поліції, в дитячу музичну школу ім.Ф.Д.Кушнерика, в Бутоводолинську бібліотеку-філію, у Байрак та Степанівку. Протягом кількох днів дерева та кущі були висаджені.

  • Згідно з рішенням виконавчого комітету Великобагачанської селищної  ради з 21 квітня буде завершено опалювальний сезон 2019-2020 років на території Великобагачанської ОТГ.

НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

   9 квітня у Великій Багачці було прогрейдеровано дороги на вулицях Набережній, Скелі та на кладовищі, що знаходиться на вулиці Гірській.

  У громаді розпочалась робота з облаштування та прополки клумб. Так, 14 квітня працівники селищної ради та опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІ ст.» пропололи центральну клумбу на вулиці Шевченка, що знаходиться біля скверу Ювілейного.

   На території Великобагачанського БТДтЮ був облаштований паркан у внутрішньому дворі. Роботу виконали працівники БТДтЮ під керівництвом та за участю директора Сергія Ярошенка.

   У Степанівці випиляно хмиз на вулиці Медовій.

   У Бутовій Долині проведено ямковий ремонт ділянки дороги на вулиці Миру. Частину коштів на ремонт виділила селищна рада, значну спонсорську допомогу надали ТОВ "Великобагачанський комбікормовий завод" Ігор Григорович Діденко та депутат обласної ради Олег Григорович Діденко. Дякуємо!

  Дякуємо жителю селища Велика Багачка Віктору Григоровичу Бехтеру за допомогу з облаштуванням клумби із пенька на вулиці Гагаріна.

  Дякуємо жителю Великої Багачки Анатолію Михайловичу Кіяшкові за обробку клумби власною технікою біля магазину «Маркетопт».

***

  Дякуємо керівнику ПАФ «Агроінвест» Віктору Пилиповичу Геращенку за спонсорську допомогу для придбання пральної машини для Багачанської Першої амбулаторії.

***

   Повідомляємо, що Верховна Рада України прийняла законопроект №2339 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)», згідно з яким штрафи за підпал сухостою підвищені у 18 разів. Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем караються штрафом від 91 тис. 800 грн до 153 тис. грн.

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах - тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 тис. 500 до 4 тис. 590 грн і на посадових осіб - від 4 тис. 590 грн до 15 тис. 300 грн. Якщо це ж призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, - штраф від 4 тис. 500 грн до 15 тис. 300 грн для громадян та від 10 тис. 710 грн до 18 тис. 360 грн.

Випалювання стерні, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища - карається штрафом від 3 тис. 60 грн до 6 тис. 120 грн для громадян та 15 тис. 300 до 21 тис. 420 грн для посадових осіб.

Якщо ті ж дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду - від 6 тис. 120 до 12 тис. 240 грн.

 

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

     Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                                    Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

     Ми у соціальній мережі: facebook.com/velyka.bagachka.rada                         (в електронному вигляді)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь