A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Відбулось засідання 46 (позачергової) сесії

Дата: 07.04.2020 15:32
Кількість переглядів: 557

   7 квітня відбулось засідання 46 (позачергової) сесії 7 скликання Великобагачанської селищної ради.  Фото без описуУ зв’язку з карантином всі присутні були забезпечені масками та рукавичками, кожному виміряли температуру безконтактним термометром, а приміщення актової зали дитячої музичної школи, де пройшла сесія, було заздалегідь продезінфіковане. Фото без опису

   Перед засіданням сесії перед присутніми виступили головний лікар КНП «Великобагачанський РЦ ПМСД» Валентина Хан, головний лікар КНЛ «Великобагачанська ЦРЛ» Леонід Гавловський, керівник центральної районної аптеки №87-філії ПОКП «Полтавафарм» Павло Кравченко, які проінформували про ситуацію в громаді та готовність боротьби з можливим поширенням коронавірусної інфекції.

   Валентина Хан повідомила, що станом на 07.04 у Полтавській області зафіксовано 12 випадків захворюваності на коронавірус, летальних немає. У Великобагачанському районі є 1 людина з підозрою, їй зробили 3 швидкі тести, які показали негативний результат, тож зараз очікуються лабораторні результати. Фото без опису

На самоізоляції у районі знаходяться 55 осіб, у Великій Багачці 1 людина порушила самоізоляцію, про що було повідомлено в поліцію. На період карантину амбулаторія в Великій Багачці працює щоденно з 8.00 до 20.00, потік пацієнтів розмежовується (люди з ознаками респіраторних захворювань заходять через окремий вхід). До спеціалістів ЦРЛ можна потрапити тільки після огляду сімейного лікаря. Кошти, виділені сесією селищної ради, були направлені на замовлення швидких тестів американського виробництва для жителів ОТГ (20 штук), та на засоби індивідуального захисту. Значну допомогу надають спонсори.

  Леонід Гавловський повідомив, що ЦРЛ працює в посиленому режимі. Фото без описуУ відділенні денного перебування Територіального центру соціального обслуговування облаштовані місця для людей, що матимуть підозри на інфікування коронавірусом. На спонсорські кошти було закуплено та встановлено кріоциліндр з запасом кисню на 180 л, вартістю 135 тис. грн. Також в лікарні є ще один циліндр на 180 л з рідким киснем, запасні балони, дихальні апарати. На 32 тис. грн, з числа виділених селищною радою, було замовлено 90 захисних комбінезонів, які вже отримані та використовуються. В разі масового напливу хворих на коронавірус, лікарня буде перепрофільована і для хворих буде виділений 2-й поверх лікарні з окремим входом. За сприяння селищної ради та небайдужих жителів громади організоване підвезення медпрацівників до місць роботи. Було зазначено, що проблемним питанням є відсутність безконтактних термометрів, яких немає в продажі.

  Павло Кравченко повідомив, що з 1 квітня аптечний пункт, який знаходиться в ЦРЛ і працював цілодобово, перейшов на денний робочий час (з 7.00 до 19.00) у зв’язку зі збитковістю. Фото без описуЧерез збитковість постає загроза зникнення філії, що загалом матиме негативні наслідки для медичних закладів. Депутати вирішили створити спеціальну комісію, яка вивчить ситуацію з філією та обговорить шляхи вирішення даної проблеми. Рішення комісії буде винесено на чергову сесію селищної ради.

  На сесії було затверджено структуру та штатний розпис Територіального центру соціального обслуговування, який нещодавно перейшов у комунальну власність Великобагачанської селищної ради.  У зв’язку з реорганізацією та для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та сплати обов’язкових платежів, проведення своєчасних розрахунків по оплаті за отримані предмети, матеріали та послуги було передбачено і виділено кошти на квітень і травень 2020 року.Фото без опису

   Депутати проголосували за виділення коштів у сумі 11 400 грн для преміювання переможців, призерів обласних та Всеукраїнських олімпіад та конкурсів учнів закладів загальної середньої освіти громади. У цьому році 10 наших учнів посіли призові місця на обласних олімпіадах. Таким чином, 2 дітей, що посіли І місце, отримають по 2000 грн кожен, 5 дітей, які посіли ІІ місце – по 1000 грн, 3 дітей, які посіли ІІІ місце – по 800 грн. Також нагадаємо, що в минулому навчальному році наші діти отримали такі ж премії, а учень, який посів призове ІІІ місце на Всеукраїнській олімпіаді з математики, отримав 10 000 грн.

   На засіданні затвердили проєктно-кошторисну документацію по об’єкту: «Капітальний ремонт переходу між корпусами ЗДО «Дзвіночок», робота з виконання якого запланована в цьому році згідно з Планом соціально-економічного розвитку. Було виділено 23 тис. грн для придбання вогнегасників для закладів дошкільної освіти громади, а по перерозподілу коштів із залишку освітньої субвенції було виділено 30 тисяч на закупівлю вогнегасників і протипожежних щитів для закладів загальної середньої освіти.

  Також у Плані соціально-економічного розвитку було передбачено проведення робіт по екологічному покращенню водойми в селі Семенівці, на що виділили 61 тис. грн.

  На виконання Програми «профілактика правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Великобагачанської селищної ради» державному бюджету було виділено 40 тис. грн для Великобагачанського відділення поліції на придбання пально-мастильних матеріалів та запасних частин до службового транспорту.

  Депутати надали згоду на прийняття до комунальної власності селищної ради нежитлової будівлі та гаража, що знаходиться на вул. Шевченка, 61 (Будинок творчості дітей та юнацтва). Було опрацьовано ряд питань, що стосувались земельних відносин.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь