A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області інформує

Дата: 03.04.2020 11:31
Кількість переглядів: 1043

   На засіданні Кабінету Міністрів України 1 квітня п. р. ухвалено постанову «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

   Рішенням Уряду передбачено, що з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, яким виповнилося 80 років, буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до 500 гривень. На Полтавщині такі виплати отримають 60 тисяч осіб зазначеного віку, у яких пенсія не перевищує розміру середньої заробітної плати за 2019 рік – 9 205,19 гривень.

   Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватись з дати досягнення такого віку.

   Крім того, якщо пенсіонер віком старше 80 років має страховий стаж не менше 25 років чоловік або 20 років жінка, то після встановлення доплати розмір пенсії не може бути нижче 2 600 гривень.

   Виплати пенсій даній категорії громадян буде розпочато щонайпізніше з 7 квітня поточного року.

   Також Пенсійному фонду України доручено у квітні 2020 року забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень пенсіонерам, пенсія яких не перевищує 5 000 гривень.

   Передбачено також встановлення мінімальної пенсійної виплати на рівні 2100 грн. особам, які мають страховий стаж 30 років жінки та 35 років чоловіки.

Виплата буде розпочата невідкладно після внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

   Крім того, визначено дату проведення індексації пенсій у 2020 році: це – 1 травня.

Виплата перерахованих пенсій, компенсацій, грошової допомоги буде проведена в установленому порядку через уповноважені банки або доставлена додому листоношами АТ „Укрпошта”.

   Усі перерахунки буде здійснено автоматично, за матеріалами пенсійних справ. Звертатись до Головного управління з заявами про проведення перерахунків не потрібно.

 

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь