A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №13 (147 [216])

Дата: 26.03.2020 11:05
Кількість переглядів: 706

Наша ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень №13 (147 [216])                 26.03.2020

Увага! 25 березня Кабінет міністрів України запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні та продовжив дію карантину по всій країні на 30 днів, до 24 квітня. Відповідно, всі карантинні обмеження також продовжені до 24 квітня.

  25 березня відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вликобагачанської селищної ради під головуванням селищного голови Юрія Саковського. Засідання проведене з метою заслуховування керівників установ та членів комісії про вжиті заходи щодо протидії гострій респіраторні інфекції, спричиненої коронавірусом.

   Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко повідомив, що на території Великобагачанської ОТГ спільно з працівниками Великобагачанського ВП Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області проводяться рейди з метою попередження та виявлення порушень обмежувальних заходів суб’єктами господарювання та мешканцями Великобагачанської ОТГ.  Розробляються заходи щодо підвезення медичних працівників до закладів охорони здоров’я.

 Головний лікар КНП «Великобагачанський РЦ ПМСД» Валентина Хан зазначила, що заклад працює в посиленому режимі, проводиться моніторинг стану осіб, які повернулися із-за кордону (станом на 25 березня 22 особи перебувають вдома в режимі самоізоляції). Планові консультації не проводяться. Придбано захисні костюми для працівників та замовлено одноразові костюми індивідуального захисту за кошти, виділені Великобагачанською селищною радою. На 5 днів заклад в повному обсязі забезпечений засобами індивідуального захисту. Головний лікар КНП «Великобагачанська ЦРЛ» Леонід Гавловський зазначив, що лікарня приймає хворих тільки по направленню сімейного лікаря. Заклад забезпечено засобами індивідуального захисту, очікуються тести для виявлення коронавірусу.

   Начальник Великобагачанського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області Сергій Гайворонський пояснив, що  з метою недопущення паніки серед населення проводиться роз’яснювальна робота, зокрема оповіщення громадян щодо дотримання режиму карантину за допомогою гучномовця. Т.в.о. начальника Великобагачанського ВП Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області Євгеній Сліпченко повідомив, що проводиться патрулювання та рейди на території Великобагачанської ОТГ.

   Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великобагачанського РУ ГУ  Держпродспоживслужби в Полтавській області Наталія Чернецька довела до відома присутніх, що найближчим часом буде проведена перевірка КНП «Великобагачанський РЦ ПМСД» в період дії режиму карантину.

 Також були присутні депутат селищної ради  Володимир Журавель та депутат обласної ради Олег Діденко, які висловили думку про те, що ситуація з поширенням коронавірусу є складною і потребує уваги. Вирішується питання зібрання 135 тисяч гривень для придбання балону з киснем для КНП «Великобагачанська ЦРЛ». А також вирішується питання щодо придбання апарату штучної вентиляції за кошти обласного бюджету.

 

  • Дякуємо небайдужим жителям Великобагачанщини за фінансову підтримку для КНП «Великобагачанська ЦРЛ» під час підготовки до можливого поширення COVID-19. У  числі перших спонсорську допомогу надали: Солод Наталія Володимирівна, Сахарова Людмила Іванівна, Штанько Ольга Миколаївна, ФОП Яцюк О.О., ПП Малько О.І., ТОВ «Багачанське» (Журавель В.П.), ФГ «Астра-Агро» (Живолуп А.П.), ПП «Комунар» (Джугань О.В.), СФГ «Грунтознавець» (Чишко В.В.), ТОВ «Великобагачанський комбікормовий завод» (Діденко І.Г., Діденко О.Г.),  ПП «ВМ – Транссервіс» (Рясний В.М.), ТОВ «Білагро» (Кордубан Ю.В.), ФГ «Господар» (Балюк С.Д.), СФГ «Стерх» (Шпирна Г.І.), ПП «Агроцентр-2010» та СФГ «Хан» (Хан Г.С.), голова Широкодолинської сільської ради Горбань С.Г. Збір коштів продовжується.

***

     26 березня відбулось засідання виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради. Заступник селищного голови Анатолій  Каленіченко проінформував присутніх про виконання заходів  щодо  запобігання  поширенню   коронавірусної  інфекції  на території   Великобагачанської ОТГ.  У зв’язку з припиненням навчально-освітнього процесу в закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, художньої самодіяльності та спортивних школах було прийнято рішення про закінчення  опалювального  сезону 2019-2020 років в закладах освіти та культури Великобагачанської ОТГ.

***

   Починаючи з 20 березня працівники поліції спільно з представниками Великобагачанської селищної ради та старостинських округів ОТГ проводять перевірку дотримання умов карантину закладами, що тимчасово мали припинити свою роботу для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211. Такі перевірки продовжуватимуться до кінця карантину.

   Задля інформування громадян Великобагачанської ОТГ про необхідність дотримуватися умов карантину та санітарно-гігієнічних норм і правил, спрямованих на запобігання зараженню коронавірусною інфекцією, з 20 березня організовано курсування автомобіля ДСНС (начальник Сергій Гайворонський), обладнаного гучномовним пристроєм.

***

   Дякуємо ФОП Валерію Васильовичу Деркачу за спонсорську допомогу, надану для КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги».

   Дякуємо ФОП Людмилі Сергіївні Різник за наданий матеріал (100 м тканини) для пошиття медичних масок, яке безкоштовно організувала Ірина Русланівна Бут. Маски будуть передані в медичні заклади.

   Дякуємо Валентині Михайлівні Соніній, керівнику Великобагачанського районного споживчого товариства, за відгук на звернення селищної ради щодо наведення порядку та благоустрою фасадів біля ресторану «Перлина».

   Дякуємо депутату селищної ради Сергію Миколайовичу Ярошенкові та його сину Ярославу за висадження горіхів на вулиці Набережній у Великій Багачці.

 

НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

    У Радивонівку було завезено більше 40 тонн гравію для ремонту аварійної дамби. Проводяться заходи з благоустрою кладовища.

   Завезений пісок на кладовища у Якимівський старостинський округ.

   У Степанівці на вулиці Степовій проводиться прибирання на сміттєзвалищі.

   У селі Широке проводиться впорядкування вулиці Гагаріна.

   У Великій Багачці на вулиці Набережній розпочалась робота з облаштування тротуару.

   У Великій Багачці підгорнуте бульдозером сміттєзвалище.

 

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ  СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

Наш сайт: velyka-bagachka-rada.gov.ua                            Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

     Ми у соціальній мережіfacebook.com/velyka.bagachka.rada


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь