A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Відбулось перше засідання комісії з питань ТЕБ та НС селищної ради по запобіганню та поширенню ГРВІ, спричинених коронавірусом

Дата: 17.03.2020 12:03
Кількість переглядів: 603

  16 березня під головуванням селищного голови Юрія Саковського відбулось перше засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Великобагачанської селищної ради по запобіганню та поширенню ГРВІ, спричинених коронавірусом. 

   На засіданні були присутні керівники селищної ради, відділів виконавчого комітету селищної ради, керівники медичних закладів, представники поліції та державної служби надзвичайних ситуацій, депутати селищної ради.

   Комісія заслухала обмежувально-профілактичні заходи, що проводяться на території громади.

   Головний лікар КНП «Великобагачанська центральна районна лікарня» Леонід Гавловський проінформував про заходи, проведені в ЦРЛ. Так, відмінені планові операції, профілактичні огляди, комісії та інші заходи, для відвідувачів підготовлені спеціальні буклети. Відділення працюють у звичному режимі. Забезпечення масками та бахілами медперсоналу наразі недостатнє. Є потреба у дезінфікуючих засобах та забезпеченні медикаментами. У випадку масового лікування коронавірусних хворих у лікарні буде виділено близько 60 ліжок. Нещодавно Великобагачанська селищна рада виділила 14 тис. грн, на які будуть закуплені дезінфікуючі засоби та препарати.

   Головний лікар КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентина Хан повідомила, що медпрацівники починають працювати в режимі пандемії. ПМСД мобілізує всі сили для забезпечення профілактики і недопущення розповсюдження інфекції на території району та громади зокрема. Загалом а території Великобагачанської ОТГ знаходиться 9 ФАПів і 3 амбулаторії.

   Всі заходи відпрацьовуються, ведеться моніторинг захворюваності на вірусні інфекції. Станом на 16 березня на території району є випадки захворюваності на грип, вітряну віспу, зафіксовані випадки хвороби Лайма та укусів скажених тварин, тому медпрацівники працюють в посиленому режимі. Також було прийняте рішення про розмежування потоків пацієнтів у КНП «Великобагачанський РЦ ПМСД», тобто пацієнти з респіраторним синдромом будуть заходити через окремий вхід. Таким пацієнтам будуть видаватись маски. Зараз лікарі забезпечені засобами захисту на 10 днів.

   Валентина Хан наголосила на тому, що в даний період самоізоляція хворих є дуже важливою, а лікарі готові надавати консультації (в тому числі хронічним хворим) та виписувати рецепти в телефонному режимі. У громаді ФАПи та амбулаторії працюють у режимі 6 днів на тиждень.

   На засіданні був присутній лікар із загальної гігієни Миргородського міжрайонного відокремленого підрозділу ДУ «ПОЛЦ» МОЗ України Юрій Лутай. Він висловив думку про необхідність врегулювання в’їзду відпочиваючих на територію селища. В навчальний період шкільні приміщення та автобуси мають оброблятись дезінфікуючими засобами щодня. Зараз слід рекомендувати обробляти приміщення дезінфікуючими засобами магазинам.

   Представник ДСНС Андрій Капінус повідомив, що підрозділ переведений на посилений варіант несення служби, за рахунок внутрішніх резервів особовий склад доукомплектовується необхідними засобами, ситуація тримається на контролі Головного управління, куди щоденно відправляються звіти. Представник поліції Олександр Падусенко повідомив, що поліція працює в штатному режимі.

   Депутат селищної ради Андрій Мороз висловив думку про необхідність введення жорстких методів під час карантину на території ОТГ.

За результатами роботи комісії було прийнято ряд важливих рішень.

 

Зокрема, селищною радою будуть виділені додаткові кошти на придбання дезінфікуючих засобів та медикаментів для лікарняних закладів.

Відмінено всі масові заходи та стихійні зібрання людей. Буде обмежена робота ринків у Великій Багачці. До закладів громадського харчування направлені рекомендації про призупинення роботи на час карантину.

Що стосується закладів освіти, то на час карантину планується організувати дистанційне навчання. Педагогічні працівники працюватимуть в режимі карантину. Як повідомила начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, зараз заклади освіти повністю забезпечені дезінфікуючими засобами.

До батьків направлені звернення з проханням поставитися  з  усією  відповідальністю  до  протиепідеміологічних заходів   щодо  профілактики  інфекційних  захворювань  (коронавірусу) та контролювати дотримування карантину дітьми.

 

Заклади культури теж призупиняють роботу. Відміняються масові зібрання людей.

 

Надані рекомендації територіальному центру соціального обслуговування населення щодо роботи з людьми, яких обслуговують працівники центру вдома. Так, рекомендовано мінімізувати контактне спілкування з підопічними з метою недопущення поширення інфекції, а якщо це неможливо – відвідувати людей потрібно в масці та рукавичках. Особистий прийом громадян в територіальному центрі теж призупинено.

 

Також призупинено безпосередній прийом громадян відділом «ЦНАП» та в старостинських округах. Рекомендовано громадянам подавати звернення з особистих питань, заяви на отримання адміністративних послуг засобами наявного телекомунікаційного зв’язку: телефон - (05345) 9-10-38, моб. телефон - 0956945998, ел.пошта -  viddiladmin2016@ukr.net, у старостинських округах можна звертатись у телефонному режимі до діловодів.

 

Селищна рада поки що працює в звичному режимі. Громадянам рекомендовано не відвідувати установи громади без нагальної потреби.

 

Виготовлено пам’ятки для установ, організацій та жителів громади.

 

Про подальші засідання комісії буде додатково проінформовано.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь