A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №9 (143 [212])  

Дата: 27.02.2020 10:33
Кількість переглядів: 724

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №9 (143 [212])                 27.02.2020 

   26 лютого відбулось засідання виконавчого комітету селищної ради. Перед початком роботи засідання селищний голова Юрій Саковський привітав з ювілеєм члена виконкому Миколу Петровича Максименка та вручив йому Подяку селищної ради. Завідувач ЦРЛ №87 філії Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» Павло Кравченко проінформував присутніх про роботу комунальної аптечної мережі по обслуговуванню жителів Великобагачанської ОТГ. Виконуюча обов’язки старости Радивонівського старостинського округу Лідія Філіпенко прозвітувала про виконану роботу в 2019 році, начальник фінансового відділу Людмила Дяченко доповіла про виконання бюджету Великобагачанської  ОТГ за 2019  рік, начальник відділу «ЦНАП» Сергій Андріященко проінформував про роботу відділу по наданню   послуг жителям  Великобагачанської ОТГ. Були затверджені заходи по підготовці та святкуванню 8 березня у ОТГ, затверджена комісія з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті  Великобагачанської селищної ради та інше.

***

   24 лютого у Великобагачанській селищній раді відбулось перше розширене засідання ГО "Великобагачанська ветеранська організація" під головуванням Надії Журавель. На засідання були запрошені голови первинних ветеранських організацій громади, яких ввели до складу Ради ветеранської організації. Під час засідання проаналізували роботу, проведену в минулому році, обговорили недоліки та позитивні зміни. Порушили питання щодо вітання з Днем народження ювілярів та людей, старших 90 років. Загалом обговорили цілий ряд важливих питань, зокрема надання матеріальної допомоги членам організації та інші.

 

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. У Великобагачанській ОТГ продовжується робота по проєкту «Децентралізація та реформа культурних послуг». Цей проєкт орієнтований на розробку нової політики у сфері управління культурою, а також запровадження нового підходу у наданні якісних та доступних культурних послуг на рівні територіальних громад. Великобагачанська ОТГ стала однією з 4 громад України, які відібрані для участі в даному проєкті.

   24-25 лютого у нашій громаді працювала соціолог проєкту Дарина Пирогова. У перший день було проведене засідання фокус-групи, де в форматі круглого столу з жителями громади обговорили культурні послуги та потреби. Перед початком роботи фокус-групи селищний голова Юрій Саковський привітав соціолога та учасників заходу, а також вручив посвідчення радника селищного голови з питань культури (на громадських засадах) депутату селищної ради Віктору Бутенкові. До фокус-групи ввійшли 8 людей різного віку, що представляють кілька професій. За умовами дослідження, серед учасників були дві людини віком до 25 років та дві людини, старші 55 років, принаймні у двох людей мали бути діти до 6 років, а також мінімум двоє з присутніх – це фермери чи представники бізнесу. Далі були проведені експертні інтерв’ю із завідувачем сектору культури та туризму Наталією Проскурою, директором Бутоводолинського СБК Тетяною Макаренко, депутатом селищної ради Сергієм Ярошенком стосовно якості, доступності, різноманітності культурних послуг у громаді, фінансування та системи управління культурних закладів. За підсумками роботи фокус-групи та інтерв’ю соціологом буде проаналізовано потреби і бажання жителів громади щодо напрямів розвитку сфери культури в громаді.

***

  26 лютого у центральній районній бібліотеці було проведено семінар-навчання із цифрової грамотності для працівників бібліотек-філій Великобагачанської ОТГ.

  Національною бібліотекою України для дітей було виділено 26 книжок для поповнення книжкового фонду нашої громади. Книжки були передані у відділ обробки та комплектації центральної районної бібліотеки для обліку. Дякуємо депутату селищної ради Антоніні Павлівні Живолуп за організацію доставки книжок з Києва.

 

  Шановні жителі та гості громади! Запрошуємо на святкування Масляної, що відбудеться 28 лютого на майданчику біля РМЦНТ та КДР і розпочнеться о 15.00. На вас чекає концертна програма та пригощанням млинцями і запашним чаєм.

   НОВИНИ ОСВІТИ. 22 лютого в Полтаві відбувся VІ Всеукраїнський (ХVІ Всекримський) фестиваль-конкурс учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвячений Лесі Українці. На конкурсі Великобагачанську ОТГ представили дві учениці ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" під керівництвом учителя І.М. Каленіченко. Так, Маргарита Пелипенко була нагороджена Дипломом І ступеня, а Марія Кононенко - Дипломом ІІ ступеня. Маргарита Пелипенко представить нашу громаду на Всеукраїнському етапі, що відбудеться у квітні в Чернівцях. Бажаємо їй успіхів! А також дякуємо депутату селищної ради Віктору Михайловичу Бутенкові за підвезення учасниць конкурсу в Полтаву.

  25 лютого в Полтаві пройшов обласний зліт юних любителів науки і техніки, у якому взяли участь вихованці Великобагачанської СЮТ. Всі наші учасники здобули призові місця: І місце посів Максим Шаркий (номінація: «Інформаційні технології»), ІІ місце – Олег Циганок (номінація: «Конструкторська діяльність»), ІІІ місце – Кирило Кісельов (номінація: «Конструкторська діяльність»). Вітаємо призерів та керівника гуртка електроніки та робототехніки Юрія Гавленка з високими досягненнями!    

* * *

   21 лютого начальником служби у справах дітей Надією Онупко, юрисконсультом Дмитром Бутом спільно з директором ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ст.» Ларисою Марченко та заступником директора Людмилою Скороденко в Бутовій Долині було перевірено умови проживання та виховання дитини під опікою та дітей, які виховуються у сім’ї, що перебуває у складних життєвих обставинах за неналежне виконання батьківських обов’язків, а також проведена бесіда з батьками дітей, які схильні до пропусків уроків, особливо без поважних причин. 25 лютого здійснено виїзд у Байрацький ЗЗСО І-ІІ ст. Під час перебування в даному закладі в присутності директора Володимира Чумака, класного керівника Вікторії Іващенко проведено профілактичну  бесіду з учнями. Після  бесіди з школярами поспілкувалися із директором ЗДО «Ромашка» Вікторією Чумак  з питання  насильства над дітьми та вчасного реагування у разі виявлення таких випадків. Також відвідано сім’ї, які перебувають у групі «ризику». Батьки попереджені про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. 23 лютого у селі Полив’яне пройшов черговий тур Чемпіонату Полтавської області з футзалу серед ДЮФЛ. Команда юнаків Великобагачанського ДЮСЗ (тренер Віктор Скороденко) виграла в команди Миргород-1 з рахунком 4:3, а в команди Миргород-2 – з рахунком 10:1. Бажаємо успіхів у наступному турі.

  25 лютого у Великій Багачці відбулись районні змагання з баскетболу серед дівчат. Команда ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» (тренер Віктор Скороденко) посіла ІІ місце, а команда Радивонівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (тренер Василь Балюк) – ІІІ. Вітаємо!

***

  НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. За сприяння селищної ради під керівництвом начальника Великобагачанського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області Сергія Гайворонського почалась робота з облаштування пожежного депо в Радивонівці, де буде створена місцева пожежна команда. Матеріали для проведення ремонтних робіт надає селищна рада.

  У приміщенні Великобагачанської дитячої музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика, яке нещодавно передане у комунальну власність громади, проводиться реконструкція класу колективного музичення. Працівники відділу благоустрою демонтували стіну з метою розширення площі кімнати.

  У Мар’янівці закінчений ремонт у сільській бібліотеці-філії, на вікнах та дверях облаштовані грати. Додатково встановлений 1 ліхтар на вулиці Мальованій.

  У Степанівці відремонтовано КТП-75 на вулиці Степовій. У Стефанівщині  на вулиці Парковій проведене прибирання обрізаних гілок, що були наближені до лінії електропередачі.

***

  26 лютого у Радивонівці відбулось обслуговування громадян спеціалістом Великобагачанського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області на віддаленому робочому місці. За допомогою до спеціаліста звернулись 9 жителів.

  ***

 

  У зв’язку з наданням повноважень старостам у сфері надання адміністративних послуг 21 лютого  було проведене навчання діловодів по роботі з адресним реєстром територіальної громади, його формуванням, наповненням, роботою з журналами реєстрації. Працівниками загального відділу і адміністраторами ЦНАПу були надані роз’яснення стосовно зібрання документів на різні види довідок і решту надання адміністративних послуг, що передбачені інформаційними технологічними картками.

   Навчання було проведене з метою уніфікації надання всіх послуг у громаді, тобто всі види довідок, інформації, послуг, які надаються через ЦНАП, мають бути однаковими. Адміністраторами були розроблені і надані діловодам всі переліки і зразки.

 

  25 лютого начальник відділу «ЦНАП» Сергій Андріященко та інженер комп’ютерних систем загального відділу Сергій Яначек здійснили робочу поїздку у старостинські округи громади, де вивчили стан технічної можливості впровадження та функціонування адресного реєстру, перевірили технічний стан обладнання та провели навчання адміністраторів на місцях.

 

  З 24 лютого по 6 березня в Мар’янівці працюватимуть мобільні бригади відділення денного перебування Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування для надання соціальної допомоги людям похилого віку та інвалідам, старше 18 років.

   До уваги жителів громади! Великобагачанська селищна рада пропонує громадянам  безоплатні ділянки для сінокосіння (одноразового використання в 2020 році),  що розташовані в межиріччі річок Псел та Затон (ландшафтний заказник місцевого значення «Байраківський»). Для отримання безоплатного  дозволу потрібно звернутись до 1 квітня у відділ земельних відносин виконавчого комітету селищної ради на адресу: селище Велика Багачка, вул. Каштанова, 20, кабінет №17.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

             Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                             Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

     Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada                                               

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь