A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №7 (141 [210])  

Дата: 13.02.2020 10:28
Кількість переглядів: 525

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №7 (141 [210])                   13.02.2020 

  6 лютого в Полтавській ОДА у рамках співпраці облдержадміністрації з Міністерством соціальної політики України та Міжнародним благодійним фондом Lumos (Великобританія) щодо ефективної реалізації в області реформи деінституціалізації відбулась зустріч з Міністром соціальної політики України Юлією Соколовською та Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою, яку очолив голова ОДА Олег Синєгубов.  Участь у заході взяв селищний голова Юрій Саковський, а також голови міст обласного значення, ОТГ, райдержадміністрацій області. Обговорили основні завдання реформи деінституціалізації.

***

   11 лютого у Радивонівці відбулась робоча зустріч селищного голови Юрія Саковського та в.о. старости Радивонівського старостинського округу Лідії Філіпенко з начальником Центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Полтавській області Сергієм Фірсовим, начальником Великобагачанського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області Сергієм Гайворонським, керівником Великобагачанської місцевої пожежної охорони Володимиром Гаркушкою, депутатом селищної ради Олександром Балюком. Під час зустрічі обговорили створення у Радивонівці тимчасової місцевої пожежної команди (далі – МПК) з перспективою утворення Центру безпеки. Рішення про створення пожежної команди вкрай актуальне для жителів округу та сіл Семенівка, Пушкареве, тому що у випадку пожежі рятувальники витрачають щонайменше 40 хвилин на дорогу з Великої Багачки в Радивонівку, а за цей час наслідки неконтрольованого горіння можуть бути вкрай складними. Завдяки сприянню Героя України Івана Махтейовича Балюка було вирішено питання з приміщенням для МПК. Учасники зустрічі ознайомились з будівлею, де раніше розташовувались гаражі ПАФ «Україна» і обговорили хід обладнання пожежного депо. Так, зовнішній та внутрішній ремонт планується провести за кошти селищної ради. Як тільки приміщення буде упорядковане, Головне управління ДСНС України в Полтавській області безкоштовно передасть пожежний автомобіль. У МПК буде працювати особовий склад у кількості 9 чоловік. Ремонтні роботи планують розпочати найближчим часом і закінчити до літа.

  12 лютого, під час підготовки до 43 сесії Великобагачанської селищної ради 7 скликання, що відбудеться 18 лютого, було проведене стаціонарне засідання комісії з питань земельних відносин, перспективного розвитку та охорони навколишнього середовища (голова комісії В.П. Журавель).

   За ініціативи виконавчого комітету селищної ради та депутата селищної ради Володимира Журавля у Байраці відновлює роботу поштове відділення з посадою «оператор-листоноша», що двічі на тиждень здійснюватиме  доставку поштової кореспонденції. Зараз працівниця проходить навчання. Про дату відкриття відділення буде повідомлено пізніше. Дякуємо депутату селищної ради Володимиру Пилиповичу Журавлю за облаштування теплого приміщення для відділення.

   НОВИНИ ОСВІТИ. 12 лютого в опорному закладі «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» під головуванням селищного голови Юрія Саковського, начальника відділу освіти, молоді та спорту Оксани Яценко відбулась нарада директорів закладів освіти Великобагачанської ОТГ. Перед початком наради селищний голова Юрій Саковський вручив Сертифікати про підвищення кваліфікації керівних кадрів закладів загальної середньої освіти директорам ЗЗСО, що пройшли навчання в Миргороді у грудні 2019 року. Першочергово обговорили питання продовження карантину в закладах загальної середньої та позашкільної освіти з метою недопущення виникнення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань серед учасників навчально-виховного процесу. Освітній процес буде призупинений до 16 лютого включно. На нараду були запрошені начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великобагачанського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Н.І. Чернецька та лікар із загальної гігієни цього ж відділу В.І. Костенко. Вони вкотре обговорили з директорами вимоги до організації безпечного та якісного харчування дітей в закладах освіти. Також було підняте питання захворюваності учнів на вірусні інфекції та обговорені дії під час підвищення рівня захворюваності. Директорів ознайомили з планом перевірки закладів згідно графіка Держпродспоживслужби.

  Начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко повідомила про підготовку до оздоровлення дітей у 2020 році, ознайомила з роботою позаміських та пришкільних таборів. Так, дитинодень у пришкільних таборах буде коштувати 65 грн, а для дошкільнят вартість харчування у період оздоровлення буде підвищена на 10%. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, матимуть можливість оздоровитись у позаміських таборах Полтавської області за рахунок селищної ради, а для дітей пільгових категорій будуть надані путівки по частковому відшкодуванню коштів. У цьому році заклади освіти закінчать 66 одинадцятикласників, 65 з яких мають зареєструватися на ЗНО. Відповідальність за формування документів несуть директори та відповідальні по закладах освіти.

  Було наголошено над важливістю роботи педагогічних працівників з проблемними сім’ями. Так, при виконавчому комітеті селищної ради створена служба у справах дітей, яку з 13 лютого очолює Надія Петрівна Онупко. Не оминули увагою нагальні проблемні питання, що виникли у закладах освіти, та обговорили шляхи їх вирішення. Також окреслили реалізацію планів з ремонту приміщень освітніх закладів на 2020 рік. Крім того, обговорили підвіз дітей до закладів освіти, роботу шкільних та позашкільних гуртків, проведення атестації у закладах освіти, постійний контроль зі сторони класоводів та адміністрації закладів над відвідуванням учнями ЗЗСО та ряд інших питань.

  Під кінець наради Оксана Яценко ознайомила директорів з графіком проведення оглядів-конкурсів агітбригад та театральних колективів, а також оголосила про конкурс «Космічні фантазії» та фотоконкурс «Жінка в об’єктиві».

   Вітаємо учнів ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», які стали призерами ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та різних конкурсів. Так, Вадим Касян посів ІІІ  місце на олімпіаді з трудового навчання (технологій) учитель С.О. Годованик), Денис Саленко та Назар Колінько посіли ІІІ місце на олімпіаді з інформаційних технологій (учитель Є.В. Мельник), Марія Кононенко  стала переможцем обласного літературного конкурсу «Відлуння заповітів земляків», а Максим Заколотнєв посів ІІ місце на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої» (учитель І.М. Каленіченко).

  НОВИНИ КУЛЬТУРИ. Триває підготовка до відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 10 лютого в Києві селищний голова Юрій Саковський зустрівся з Головою Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Сергієм Червонопиським, проінформував його про організацію пам’ятних заходів у Великобагачанській ОТГ та отримав нагороди від УСВА, що будуть вручені на святкуванні. Сергій Червонописький передав вітання воїнам-«афганцям» та воїнам-інтернаціоналістам нашої громади.

  Повідомляємо, що у Великій Багачці відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбудеться 14 лютого і розпочнеться о 10.00 пам’ятною ходою по вулиці Шевченка від Приватбанку до меморіальної дошки Геннадію Захарченку (будинок №86), а потім до пам’ятного знаку воїнам-«афганцям».

   З метою комплектування книжкового фонду сільських бібліотек-філій вітчизняною друкованою продукцією сектор культури та туризму виконавчого комітету селищної ради направляв звернення до  Генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого. Таким чином, було передано 638 екземплярів книг для наших бібліотек. Дякуємо депутату селищної ради Антоніні Павлівні Живолуп за організацію доставки книжок у Велику Багачку з Києва. Також ми вдячні Президентському фонду Леоніда Кучми «Україна», який виділив 47 книжок для поповнення книжкового фонду дитячих відділень сільських бібліотек. Найближчим часом усі книги будуть обліковані та передані в сільські бібліотеки-філії нашої громади.

   10 лютого голова селищної ветеранської організації Надія Журавель, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, член ради ветеранської організації Валентина Лещенко привітали з 90-річчям жительку селища Галину Степанівну Белінську та вручили їй подарунок від організації.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ.  У Якимівський старостинський округ був переданий велосипед для працівника відділу благоустрою. На замовлення селищної ради були виготовлені додаткові інформативні таблички, що будуть встановлені на межах території заказника «Шафранова балка» у Якимівському старостинському окрузі.

 За сприяння селищної ради було проведено ремонт водогону на вулиці Черкаса у Великій Багачці. За кошти підрядчиків була відремонтована артезіанська свердловина, що забезпечує водою вулицю Зарічну.

   З 10 по 21 лютого в Байраці працюватимуть мобільні бригади відділення денного перебування Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування для надання соціальної допомоги людям похилого віку та інвалідам, старше 18 років. З 10 по 12 лютого послуги були надані 26 разів.

   З 5 по 7 лютого завідувач сектору містобудування та архітектури Олександр Микитенко пройшов підвищення кваліфікації за СКП «Просторове планування територій та управління нерухомістю. Реалізація державної політики у сфері містобудування та архітектури», що організоване КНЗ «Полтавський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації».

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

             Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                       Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

     Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada   

Фото без опису                                          

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь