A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

НАША ГРОМАДА №6 (140 [209]

Дата: 06.02.2020 10:25
Кількість переглядів: 500

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №6 (140 [209])                   06.02.2020        

 

   4 лютого відбулось зібрання жителів села Якимове під головуванням селищного голови Юрія Саковського. У зібранні взяли участь: начальник земельного відділу Юрій Караван, прессекретар Тетяна Семенюта, в.о. старости Олександр Лобур, діловод Катерина Коблик, землевпорядник Лідія Овчаренко, депутати селищної ради Сергій Овчаренко та Владислав Тронько, директор ЗЗСО Наталія Пицяк, директор СБК Тамара Тронько, голова ГО «Водограй-2015» Руслан Поляков та інші.

  У ході зібрання був обговорений ряд важливих питань. Голова ГО «Водограй-2015» Руслан Поляков доповів присутнім про стан водогонів у селі, відповів на питання, що стосувались їх використання та обслуговування. Було вирішено провести додаткове зібрання з користувачами водогону щодо встановлення лічильників води.

 

 Піднімались питання земельних відносин, обговорили виготовлення документації на громадські пасовища. Звернули увагу на нагальні проблеми села: погану роботу дощової каналізації, проблемний під’їзд до центрального кладовища, облаштування на деяких вулицях вуличного освітлення - всі ці питання будуть поставлені на контроль. Дбаючи про екологію, мешканці Якимового запропонували поставити в старостаті контейнер для збору батарейок. Також обговорили інші питання.

   5 лютого у селищній раді відбулась робоча зустріч селищного голови Юрія Саковського з керівником ДП «Полтавський облавтодор» Олексієм Заріцьким та начальником філії «Великобагачанський райавтодор» Олександром Черевком. Вкотре було обговорено питання про передачу філії райавтодору в комунальну власність ОТГ. Також розглянули перспективний план ремонту та утримання доріг на території громади та домовились про подальшу співпрацю.

НОВИНИ ОСВІТИ

   Вихованці Великобагачанського БТДтЮ продовжують активно готуватись до обласних змагань з пішохідного туризму. 2 лютого пройшло чергове тренування на базі Станції юних туристів імені Давида Гурамішвілі міста Миргорода.

   З 3 лютого на базі Великобагачанського БТДтЮ розпочали роботу нові гуртки: "Казкова скульптура" та "Солоне тісто" під керівництвом Владислава Вадимовича Удода. Заняття в цих гуртках дадуть дітям можливість моделювати світ і своє уявлення про нього в просторово-пластичних образах. Гуртківці ознайомляться з характерними особливостями мистецтва скульптури малих форм, основами пластичного вирішення у скульптурі.

  З 5 лютого на базі БТДтЮ відкрився хореографічний гурток у Степанівському ЗЗСО І-ІІ ступенів, який очолила Тамара Олександрівна Пелешенко. Гурток працюватиме у вівторок та п’ятницю.

  Переможці районних олімпіад з фізики, учні ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Євгеній Марчук та Дмитро Коваленко беруть участь в тренувальних зборах, що проходять у навчально-оздоровчому комплексі «Ерудит» (Кременчуцький район).

  5 лютого у с. Яреськи Шишацького району відбулась обласна гімназіада з волейболу серед дівчат. Команда дівчат опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» (тренер Володимир Луценко) посіла ІІІ місце. Головним суддею змагань був учитель фізкультури Юрій Яценко. Селищний голова Юрій Саковський та начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко привітали команду з призовим місцем.

 

   30 січня 2020 року Полтавським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради був проведений обласний заочний конкурс „Космічні фантазії”, у якому брали участь учні закладів загальної середньої освіти та вихованці гуртків закладів позашкільної освіти, серед них – гуртківці Великобагачанської Станції юних техніків. У номінації „Декоративно-прикладне мистецтво” Валерія Кібальник посіла І місце (з роботою: „Космічний простір в техніці „Айріс-фолдінг”), у номінації „Фото-, відео- та кіномистецтво” ІІІ місце посіла Єлизавета Горбань (з роботою: „Наш вічний супутник!”). Вітаємо призерів та керівника гуртків Інну Аулову з хорошими досягненнями!

  Вітаємо учня 10 класу ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Максима Заколотнєва, який посів ІІІ місце на обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з правознавства (учитель Ю.В. Осовський).

   Дякуємо директору ПП «Комунар» Олександру Васильовичу Джуганю за спонсорську допомогу та організацію робіт з ремонту артезіанської свердловини, яка забезпечує водою Степанівські ЗЗСО, ЗДО, ФАП.

НОВИНИ КУЛЬТУРИ

  30 січня у Великобагачанській селищній раді був проведений тренінг-навчання з основ комп'ютерної грамотності для працівників бібліотек.

   Селищний голова Юрій Саковський передав бібліотекарям ноутбуки, а інженер комп'ютерних систем загального відділу Сергій Яначек провів консультацію.

   Так, у 2020 році на покращення матеріально-технічної бази бібліотечних закладів громади з бюджету селищної ради було виділено 45 тис. грн, на які закуплено 5 ноутбуків для Байрацької, Багачанської Першої, Якимівської, Балюківської та Степанівської бібліотек-філій. Інші бібліотеки будуть забезпечені ноутбуками найближчим часом.

   Окрім цього, у минулому році у 8 з 9 бібліотек був проведений інтернет. Також нагадаємо, що розпочався ремонт у приміщенні Мар'янівської сільської бібліотеки-філії, ремонт у додатковій кімнаті Радивонівської бібліотеки-філії, ремонт у Якимівській бібліотеці-філії, яку перемістили у місцевий будинок культури, облаштована система опалення у Балюківській сільській бібліотеці-філії.

  

   Перед початком тренінгу-навчання завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура ознайомила бібліотекарів з умовами участі в обласних літературних конкурсах та умовами проведення конкурсів у громаді.

   У Великій Багачці були оновлені 2 білборди, на яких розміщені: презентація книжки жительки села Якимове Людмили Горбань "Село моє - моя історія жива", вокальне тріо "Елегія" Степанівського СБК (художній керівник Юрій Михайлик).

   4 лютого з робочою поїздкою у громаду завітали голова Полтавського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Олександр Расько та почесний голова обласного відділення УСВА Валерій Корчуков. Вони зустрілись із селищним головою Юрієм Саковським, головами селищної та районної організацій ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) Анатолієм Писаренком та Володимиром Галенком. У ході зустрічі був обговорений план відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Великобагачанській ОТГ.

   Шановні жителі та гості ОТГ! 14 лютого відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану. О 10.00 ранку розпочнеться пам’ятна хода по вулиці Шевченка від «Приватбанку» до памятної дошки Геннадію Захарченку (будинок №86), де відбудеться покладання квітів. Далі колона вирушить по провулку Шкільному до памятного знаку воїнам-інтернаціоналістам, де пройде мітинг. Запрошуємо взяти участь у заходах.

НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

   3 лютого для працівників відділу благоустрою був проведений черговий щомісячний інструктаж з техніки безпеки. Провів його начальник відділу благоустрою Леонід Маслов за участю селищного голови Юрія Саковського та заступника селищного голови Анатолія Каленіченка. Також були окреслені плани роботи на найближчий час в селищі та старостинських округах громади.

  У районі ГЕС проведена підготовка земельної ділянки до весняної висадки дерев.

  Поблизу «Маркетопту» були встановлені бетонні напівсфери для обмеження доступу автомобілів на тротуар. На вулиці Чекалових встановлені дорожні знаки «Зупинка заборонена».

  У Байраці проведене грейдерування ділянки дороги на вулиці Миру.

 Працівники відділу благоустрою продовжують ремонтні роботи у Мар’янівській та Радивонівській сільських бібліотеках-філіях.

   За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у січні 2020 року у Великобагачанській ОТГ зареєстровано: 4 народження, 18 смертей, 2 укладення шлюбу, 1 розірвання шлюбу.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

             Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                        Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

     Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada   

Фото без опису                                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь