A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 24.01.2020 15:53
Кількість переглядів: 692

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №4 (138 [207])       23.01.2020     

Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

 

   20 січня у селищній раді відбулась нарада-тренінг з надання різноманітних адміністративних послуг за принципом "єдиного вікна" та "прозорого офісу". На нараді були присутні: селищний голова Юрій Саковський, секретар ради та виконкому Людмила Срібна, заступники селищного голови Анатолій Каленіченко та Віктор Беркало, начальник відділу "ЦНАП" Сергій Андріященко, виконуючі обов'язки старост Ніна Большачкова, Олександр Лобур, Лідія Філіпенко, Лідія Гордусенко та діловоди Наталія Горбик, Катерина Коблик, Зоя Логовська, Олена Грищук. Сергій Андріященко ознайомив присутніх зі змінами в частині покращення надання адміністративних послуг на місцях, зокрема з передачею окремих повноважень адміністраторів ЦНАП виконуючим обов'язки старост на округах з метою наближення адміністративних послуг до населення. Насамперед, це стосується найбільш затребуваних послуг з видачі різноманітних довідок виконавчих органів. Також в.о. старост та діловоди були ознайомлені із необхідною законодавчою базою і практичними навичками надання певного роду послуг. Дані зміни будуть юридично оформлені на найближчому засідання сесії і повноцінно запрацюють після прийняття рішень сесії. Про подальші зміни буде додатково повідомлено.

   21 січня в Полтавському Регіональному офісі U-LEAD з Європою відбулося  засідання Полтавського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ, в якому взяли участь переважна більшість голів об’єднаних громад області, серед них - селищний голова Юрій Саковський. На обговорення були винесені питання про: перспективний план об’єднання громад області, проблеми функціонування первинної медицини, збереження ФАПів у сільській місцевості, проведення фінансових аудитів у громадах. Спільно було вирішено направити звернення до керівництва облдержадміністрації про допомогу з вирішенням проблемних питань.

  Стартувала робота з виготовлення генеральних планів населених пунктів сіл Радивонівка та Багачка Перша. Також розпочалось виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт покрівлі Великобагачанської дитячої музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика, приміщення якої знаходиться в процесі передачі у комунальну власність громади від районної ради.

 

   НОВИНИ ОСВІТИ. Стали відомі результати ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури. Учні ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» посіли призові другі місця: учень 8 класу Євгеній Марчук та учениця 10 класу Владислава Сень (учитель І.М. Каленіченко). V місце посіла учениця 11 класу Марія Черевко (учитель С.В. Крахмілець)

   21 січня з метою підготовки до обласних змагань було проведене чергове виїзне тренування вихованців гуртка "Юні туристи-краєзнавці" Великобагачанського БТДтЮ (директор Сергій Ярошенко, керівник гуртка Юрій Кальник) на базі Станції юних туристів імені Давида Гурамішвілі міста Миргорода.

   У зв'язку з тим, що у Степанівці вийшла з ладу свердловина, яка забезпечує водою заклади дошкільної та загальної середньої освіти, водозабезпечення закладів було переведено на резервний колодязь. 17 січня для повноцінного функціонування колодязя було проведено заміну верхнього кільця. Роботу виконали працівники Степанівського ЗЗСО: Комар Івану Пилипович, Шевченко Олександр Іванович та Волік Анатолій Іванович.

   У Великобагачанському ЗДО «Дзвіночок» вздовж тротуару від вулиці Каштанової до центрального входу встановлено 7 вуличних ліхтарів. Дякуємо за виконану роботу працівникам закладу: Олександру Михайловичу Садовому, Миколі Федоровичу Гатилові, Сергію Петровичу Ткаченку, Олександру Юхимовичу Давиденку, Леоніду Леонідовичу Полєвому, а також жителям селища: Віталію Івановичу Ромащенку та Володимиру Хомовичу Тужикову.

 

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 16 січня у Миргородському літературно-меморіальному музеї імені Давида Гурамішвілі відкрилась персональна виставка великобагачанського художника Сергія Ярошенка. З урочистою подією нашого земляка, депутата селищної ради, директора Великобагачанського БТДтЮ та чудового художника привітав селищний голова Юрій Саковський. Також на відкритті були присутні: заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, працівники Великобагачанського БТДтЮ. До вітань долучились друзі, колеги по пензлю, працівники музею, місцеві поети, співаки та просто поціновувачі прекрасного. На виставці представлені 37 портретів, на яких зображені як відомі люди (поети, артисти, політики, спортсмени), так і друзі та члени родини художника. Виставка діятиме в музеї до 14 лютого, тож запрошуємо всіх бажаючих до перегляду!

  22 січня – День Соборності України. Працівники апарату виконавчого комітету селищної ради на чолі із головою селищної ради Юрієм Саковським взяли участь в урочистостях з нагоди свята, що відбулись у селищі біля пам’ятника Т.Г. Шевченку. У всіх старостинських округах та освітніх закладах громади пройшли тематичні заходи. Участь у відзначенні свята взяли в.о. старост, бібліотекарі сільських бібліотек-філій, директори закладів культури, директори закладів освіти, депутати селищної ради. Крім того, на святі у Радивонівському ЗЗСО селищний голова Юрій Саковський за дорученням Президента України 1994-2005 років Леоніда Кучми передав гітару Володимиру Зіненкові, викладачу по класу гітари філіалу Великобагачанської дитячої музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика (гітара – подарунок Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна»).

 

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. Згідно з рішенням сесії селищної ради у Якимівському старостинському окрузі встановили інформаційні таблички (7 штук) на межах ландшафтного заказника "Шафранова балка". Роботу виконали в.о. старости Якимівського старостинського округу Олександр Лобур та працівник відділу благоустрою Сергій Джугань. Також під керівництвом та за участю в.о. старости Олександра Лобура працівники відділу благоустрою Сергій Джугань та Віктор Сергієць виконали роботу із збору сміття у селі Балюки на вулицях Шкільній, Козацькій, Пасічній та Сонячній. Було зібрано повний причіп сміття. Вкотре прохаємо жителів нашої громади з повагою ставитись до нашого середовища та не викидати сміття на вулицях!

   У Великій Багачці демонтована головна ялинка громади.

   Продовжуються ремонтні роботи у бібліотечних закладах ОТГ. Так, у приміщенні Мар’янівської сільської бібліотеки-філії розпочався ремонт підлоги та стелі, а у приміщенні Радивонівської сільської бібліотеки-філії були встановлені міжкімнатні двері.

  Дякуємо майстру ОКВПТГ "Миргородтеплоенерго" Василю Олександровичу Ільїну та працівникам теплового господарства, які за сприяння селищної ради оперативно ліквідували порив теплотраси у Великій Багачці на вулиці Шевченка поблизу будинка №94.

 

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. За ініціативи відділу освіти, молоді та спорту вперше у нашій громаді організована зимова Спартакіада серед жителів ОТГ з таких видів спорту, як: баскетбол, волейбол, настільний теніс, шахи та шашки.

   18 січня у спортивній залі ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" відбувся І етап - змагання з баскетболу. Участь взяли команди з сіл Степанівки (збірна чоловіків та жінок) та Якимового, а Велику Багачку представили аж 2 команди - збірна учителів фізкультури ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" та команда "Молодь". Перед початком ігор учасників Спартакіади привітали селищний голова Юрій Саковський і начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко. Суддя Віктор Недайкаш ознайомив гравців з умовами проведення змагань.

   За підсумками змагань місця розподілились наступним чином: І місце - команда вчителів фізкультури ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів", ІІ місце - команда "Молодь" (Велика Багачка), ІІІ місце - команда села Якимове, IV місце - збірна села Степанівки. Команда переможців отримала Кубок, медалі, футболки з написом "Полтавщина" та Дипломи відділу освіти, молоді та спорту. Також Дипломи та медалі були вручені всім командам-призерам, а кожен учасник індивідуально отримав Диплом за участь. Заохочувальним призом для команди з села Степанівки стали футболки. Дякуємо суддям змагань, а також всім, хто допоміг з організацією та проведенням! Наступний етап Спартакіади - змагання з волейболу, що відбудуться 25 січня у спортивній залі ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів». Початок о 10.00.

   21 січня у Великій Багачці відбулись районні змагання з волейболу серед дівчат. Змагалися 4 команди: з Великої Багачки, Красногорівки, Гоголевого та збірна Рокита+Остап'є. Нашу громаду представили дівчата опорного закладу "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" (тренер Володимир Луценко), які вибороли І місце! Вітаємо команду та тренера з перемогою!

* * *

   16 січня селищний голова Юрій Саковський за дорученням голови облради Олександра Біленького вручив Почесну Грамоту Полтавської обласної ради члену виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради, приватному підприємцю Ігнатенку Михайлу Михайловичу за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток територіальної громади, активну громадянську позицію та з нагоди 60-річчя від Дня народження.

 

29 січня КНП "Великобагачанський Районний Центр ПМСД" організовує черговий День донора. Забір крові буде здійснюватись на 2-му поверсі Центральної районної лікарні з 8.00 до 11.00. Вимоги до донора: вік від 16 до 60 років, вага не менше 55 кг; відсутність у період 14 діб до здачі крові інфекційних захворювань, відсутність хронічних хвороб; за 3-5 днів – відмова від вживання алкоголю та гострої їжі. Не можуть бути донорами громадяни, які хворіють на гепатит В, С, ВІЛ - інфекцію. Документи, що надаються донором: паспорт громадянина України та ідентифікаційний код платника податків. Перед здачею крові донора оглядає лікар, робиться загальний аналіз крові. Після здачі крові донор отримує оплату, також йому надається харчування та довідка, яка є підставою для отримання 3 вихідних днів (з урахуванням дня здачі крові) або відповідного збільшення відпустки.

       ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

             Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

     Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada         

Фото без опису                                   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь