A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 17.01.2020 15:51
Кількість переглядів: 736

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №3 (137 [206])       16.01.2020     

Великобагачанської об’єднаної територіальної громади 

 

   15 січня відбулось засідання 42 сесії Великобагачанської селищної ради 7 скликання.

   Перед початком роботи сесії селищний голова Юрій Саковський та завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура нагородили переможців конкурсу на краще новорічне оздоблення фасадів установ, закладів, підприємств, власних садиб, що традиційно проводиться селищною радою. У цьому році до нагородження були представлені: настоятель церкви Різдва Богородиці Фазан Василь Іванович, колектив працівників  хлібопекарні «Майстер смаку» в особі ФОП Краснікова Юрія Васильовича, житель селища Велика Багачка Сердюк Дмитро Сергійович, колектив працівників опорного закладу «Великобагачанський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» в особі директора Марченко Лариси Михайлівни, колектив працівників Великобагачанської центральної районної лікарні в особі головного лікаря Гавловського Леоніда Олександровича, приватний підприємець Яцюк Олександр Олексійович. Переможцям та їх представникам вручили Свідоцтва за кращі оздоблення та створення святкового настрою жителям і гостям селища, а також фігурки мишок – символу 2020 року.

   За зверненням депутатів селищної ради на засідання була запрошена головний спеціаліст Управління соціального захисту населення Великобагачанської РДА Руслана Свердан. Депутати звернулись з питаннями про механізм призначення субсидій жителям, а також обговорили конкретні випадки відмови у отриманні субсидій. Зокрема, було повідомлено, що зміни у Законодавство України вносяться практично щомісяця, тож потрібно звертатись до спеціалістів відділу задля отримання потрібної інформації щодо призначення субсидій конкретним особам.

   Також був запрошений начальник Великобагачанської ДГП Глобинського РГП Євгеній Маковецький, який дав роз'яснення щодо окремої оплати вартості природного газу та його доставки.

   Таким чином, з 1 січня 2020 року оплата за природний газ та його доставку здійснюється окремо, за двома різними платіжками. Газорозподільній організації споживач відтепер має сплачувати щомісячно до 20 числа місяця споживання 1/12 частину вартості річної послуги з розподілу природного газу для його потреб за тарифом 1,14 грн за 1 м3 на місяць (з урахуванням ПДВ). Для розрахунку вартості послуги за базу прийнято обсяг споживання природного газу абонентом за попередній газовий рік (з 1 жовтня 2018 року до 1 жовтня 2019 року). Щоб визначити місячну вартість послуги розподілу природного газу, чинний тариф (1,14 грн за 1м3 до 01.07.2020) треба помножити на кількість спожитих торік кубометрів, а потім поділити на 12. Обсяг споживання та розмір щомісячної плати буде зазначено в рахунках, які отримає кожен побутовий споживач природного газу. Сам природний газ оплачуватиметься як і раніше - щомісячно за обсяг споживання попереднього місяця його постачальнику за окремим рахунком у визначені в договорі терміни. При цьому вартість доставки газу вже не враховуватиметься, адже оплачуватиметься окремо.

  Загалом на засідання сесії було винесено більше 150 питань. Зокрема, було надано ряд дозволів на розробку проєктів землеустрою, депутати підтримали надання матеріальних допомог низці жителів ОТГ, затвердили штатні розписи працівників сектору культури та туризму та інші документи.

   НОВИНИ ОСВІТИ. 10 січня у Великобагачанській селищній раді відбулась нарада директорів закладів освіти громади під керівництвом селищного голови Юрія Саковського та начальника відділу освіти, молоді та спорту Оксани Яценко. На нараду була запрошена начальник служби у справах дітей Великобагачанської РДА Надія Онупко. Вона повідомила, що службою здійснюється постійний контроль за умовами проживання підопічних дітей, які перебувають на первинному обліку служби, та їх опікуни отримують соціальні виплати. Загалом на території Великобагачанської ОТГ проживають 3 дітей-сиріт та 9 дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 9 дітей, які перебувають на обліку служби як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах. Надія Онупко зазначила, що з директорами закладів освіти нашої громади постійно підтримується зв'язок, а разом із відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради, виконуючими обов'язки старост та депутатами селищної ради проводяться відвідування сімей, що опинились у складних життєвих обставинах, вивчення їх умов проживання та проблем. Під час наради з директорами було обговорено ряд питань, що стосувались початку ІІ семестру у закладах освіти, харчування, інвентаризації, оздоровлення у 2020 році, участь у обласних олімпіадах, конкурсах та інші. Перед нарадою в опорному закладі "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" відбулись засідання методичних об'єднань учителів-предметників Великобагачанської ОТГ.

   10 січня вихованці гуртка "Юні туристи-краєзнавці" Великобагачанського Будинку творчості дітей та юнацтва (директор Сергій Ярошенко, керівник гуртка Юрій Кальник) пройшли тренування у спортивній залі Станції юних туристів імені Давида Гурамішвілі. Транспорт для поїздки дітей на тренування забезпечив відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради. Загалом найближчим часом заплановано ще декілька виїзних тренувань. Таким чином наші гуртківці набираються досвіду для участі у Відкритій першості Станції юних туристів імені Давида Гурамішвілі міста Миргорода з пішохідного туризму в приміщенні «Миргородська зима — 2020» в залік обласної туристської Спартакіади учнівської та студентської молоді Полтавщини.

   З метою реалізації Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України в селищній раді відкрита фотовиставка до Дня соборності України: "Україна - це ми!", що проходить під гаслом: "Діти єднають Україну!". Для участі у фотовиставці серед закладів освіти громади був попередньо проведений конкурсний відбір.

  Вихованці станції юних техніків виготовили тематичні роботи на конкурс «Космічні фантазії», які були відправлені у Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді. Чекаємо результатів конкурсу.

  87 учнів з нашої громади зареєструвались для проходження пробного ЗНО-2020. Переважно це тестування з української мови та літератури, англійської мови, математики.

  Шановні жителі громади! Вперше у громаді буде проведена зимова Спартакіада серед жителів Великобагачанської ОТГ. Запрошуємо до участі всіх, хто полюбляє грати в баскетбол, волейбол, настільний теніс, шахи та шашки. Заявки на участь можна подати у відділ освіти, молоді та спорту (1-й поверх селищної ради). Вже в цю суботу, 18 січня, у спортивній залі ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» пройдуть змагання з баскетболу. Початок о 10.00. Також запрошуємо вболівальників!

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 10 січня відбулась нарада працівників клубних закладів Великобагачанської ОТГ під керівництвом селищного голови Юрія Саковського та завідувача сектору культури та туризму Наталії Проскури. Селищний голова привітав присутніх з новорічними святами, а також подякував за активну участь клубних закладів у проведенні новорічних свят у громаді. Вкотре було підняте питання про участь громади у проєкті «Децентралізація та реформа культурних послуг». Під час наради були обговорені питання: про обчислення стажу роботи працівників клубних закладів, про підсумки роботи закладів культури за 2019 рік, про віднесення до груп за оплатою праці та встановлення тарифних розрядів керівникам клубних закладів, про підвищення кваліфікації працівників клубних закладів у 2020 році згідно плану-графіка навчань на базі Гадяцького коледжу культури та мистецтв ім. І.П.Котляревського, підготовку до огляду аматорських колективів клубних закладів, проведення культурно-масових заходів клубними закладами та інші.

  8 січня в.о. старости Степанівського старостинського округу Ніна Большачкова, голова ветеранської організації Людмила Литвин та вокальний ансамбль «Оксамит» ПП «Комунар» (художній керівник Сергій Злобін) привітали з різдвяними святами пенсіонерів Стефанівщини, а також ветеранів Степанівки. Для ветеранів організували святковий стіл.

   11 січня у Мар'янівці за ініціативи депутата селищної ради Олександра Балюка відбувся святковий концерт, який жителям подарували аматори Бутоводолинського СБК (директор Тетяна Макаренко) - народний аматорський чоловічий квінтет ''Булава'' (художній керівник - заслужений працівник культури України Віктор Шарий) та народний аматорський вокальний гурт «Родина» (художній керівник Сергій Макаренко). Зі святами жителів привітали селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, депутат селищної ради Олександр Балюк.

  12 січня пройшли святкові концерти у Семенівці та Пушкаревому. У Семенівці привітали глядачів селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старости Лідія Гордусенко, депутати селищної ради Олександр Великий та Владислав Тронько. Концертну програму представили аматори Багачанського Першого СБК (директор та художній керівник Валентина Вовк) та Якимівського СБК (директор Тамара Тронько, художні керівники Тетяна Кваша, Едуард Тронько, Ярослава Бехтер). У Пушкаревому концерт для жителів представили аматори Степанівського СБК (директор Лариса Беркало, художні керівники Юрій Михайлик, Володимир Булат, Наталія Литвин), привітав гостей свята депутат селищної ради Олександр Великий. Кошти на святкування були виділені селищною радою.

  У приміщенні Мар’янівської сільської бібліотеки-філії розпочались ремонтні роботи з демонтажу стелі та підлоги.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. Завдяки сприятливій погоді продовжується наведення ладу у населених пунктах громади. Під керівництвом начальника відділу благоустрою Леоніда Маслова були засипані битими відходами з будівництва ями, що утворились на дорозі Велика Багачка – Поділ, а саме: на ділянці від автостанції до автомобільного мосту через річку Псел. Нагадуємо, що ця дорога не знаходиться на балансі селищної ради, тож відремонтувати її за бюджетні кошти селищна рада не має права. Днями селищний голова Юрій Саковський черговий раз особисто звернувся до ДП «Агенство місцевих доріг Полтавської області» з проханням чітко визначитись з балансоутримувачем даної ділянки дороги.

 

  Увага! З 15.01.2020 року послуги місцевого значення, що надавались працівниками апарату Великобагачанської селищної ради та пов'язані з рішеннями виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради, будуть надаватись через адміністраторів відділу "Центр надання адміністративних послуг" (1-й поверх адмінбудівлі селищної ради).

   ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

             Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                              Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

     Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada                         

                     Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь