Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 09.01.2020 13:17
Кількість переглядів: 687

Наша ГРОМАДА

     Інформаційний бюлетень №1-2 (135-136 [204-205])       09.01.2020      Великобагачанської об’єднаної територіальної громади

  • У Радивонівці амбулаторія запрацювала в оновленому приміщенні

 

    Приємною новиною для жителів Радивонівського старостинського округу стало те, що тепер вони мають можливість отримувати медичні послуги в оновленому та більш доступному приміщенні амбулаторії. Нагадаємо, що в серпні 2019 року почались ремонтні роботи на 1 поверсі будівлі амбулаторії, куди перенесли медичний заклад з метою покращення доступу населення до медичних послуг та поліпшення умов роботи медичного персоналу. Загалом на проведення ремонтних робіт селищною радою було виділено близько 50 тис. грн, значну допомогу надали спонсори.

   30 грудня відбулась робоча поїздка селищного голови Юрія Саковського у Радивонівську АЗПСМ, де були підбиті підсумки проведеної роботи. Окрім селищного голови, участь у робочій зустрічі взяли: головний лікар КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентина Хан, Герой України Іван Балюк, жителька села Валентина Халімончук, депутат селищної ради Олександр Балюк, лікар-терапевт В’ячеслав Кравченко, лікар-інтерн Лілія Юрченко.

   Валентина Хан ознайомила присутніх із оновленими кабінетами та роботою амбулаторії, розповіла про хід виконання ремонтних робіт. Так, у приміщенні замінили електропроводку, зробили косметичний ремонт. Також було виконано ремонт каналізаційної системи, а днями завершили роботу з ізоляції теплотраси, що веде від котельні до приміщення амбулаторії. За спонсорські кошти замінили 4 вікна на пластикові та встановили нові двері у 4 кабінетах.

На вході відремонтували поріг, обладнали пандус. Силами працівників відділу благоустрою виконавчого комітету селищної ради було наведено лад на території медичного закладу: вирубані і вивезені порослі, гілки дерев, прибране сміття.

   30 грудня на апаратній нараді в селищній раді головному лікарю КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентині Віталіївні Хан була вручена Подяка виконавчого комітету селищної ради за вагомий особистий внесок, залучення коштів та активну участь в професійній організації ремонтних робіт з облаштування приміщення Радивонівської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини. Також Великобагачанська селищна рада висловлює подяку за допомогу спонсорам, працівникам медичного закладу, активним та небайдужим жителям села: Герою України Івану Махтейовичу Балюкові, дирекції та профспілковій організації ПАФ «Україна»; депутатам селищної ради: Олександру Васильовичу Балюкові та Оксані Василівні Івченко; працівникам амбулаторії: Катерині Василівні Стрілець, Жанні Анатоліївні Пелешенко, Любові Іванівні Шудрі, Юлії Олександрівні Головні, Анатолію Сергійовичу Головні, В’ячеславу Андрійовичу Кравченку, Лілії Василівні Юрченко; активній та небайдужій жительці села Валентині Йосипівні Халімончук.

   Учасники зустрічі зазначили, що і надалі є над чим працювати задля поліпшення якості та ефективності надання медичних послуг, а під кінець зустрічі обговорили плани роботи на майбутнє.

  • У новорічно-різдвяні дні в громаді відбулось багато святкових заходів

   Так,  27 грудня у Великій Багачці пройшов святковий дитячий концерт "З передзвоном на поріг вже ступає Новий рік!" вихованців Великобагачанського Будинку творчості дітей та юнацтва (директор Сергій Ярошенко). Відділ освіти, молоді та спорту забезпечив підвіз на свято учнів та вчителів закладів освіти громади. З новорічними святами присутніх привітали селищний голова Юрій Саковський та начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко. Вихованці БТДтЮ подарували глядачам неперевершений концерт та чудовий настрій. Участь у підготовці та проведенні концерту взяли всі працівники БТДтЮ на чолі з директором Сергієм Ярошенком: Лариса Бехтер, Олена Проскура, Валентина Хабібова, Ярослава Нечай, Сергій Конь, Юрій Кальник, Світлана Кір’ян, Наталія Прокопенко, Марія Сидоренко.

   Також у цей день селищний голова Юрій Саковський привітав працівників відділу благоустрою селищної ради та місцевої пожежної охорони з новорічними святами. До вітань долучився дитячий хоровий колектив "Мелос" Великобагачанської дитячої музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика (директор Олена Романенко, керівник Тетяна Іщук). Кожна дитина, а також викладачі школи, отримали набори солодких подарунків. Юрій Саковський подякував присутнім працівникам за роботу, виконану у 2019 році, за добросовісне ставлення до неї, порядок, чистоту і безпеку в громаді та побажав здоров'я, успіхів, достатку, злагоди в родинах. Усім присутнім теж вручили солодкі подарунки. Під кінець вітань для працівників відділу благоустрою був проведений черговий інструктаж з техніки безпеки.

  28 грудня ветеранів селища привітали селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, голова селищної ветеранської організації Надія Журавель, в.о. старости Багачанського Першого старостинського округу Лідія Гордусенко, депутат селищної ради Петро Гриценко. Святковий концерт ветеранам подарував народний аматорський вокальний ансамбль «Любава» Багачанського Першого СБК (директор та художній керівник Валентина Вовк).

  28 грудня у Бутовій Долині відбувся Новорічний вечір відпочинку для молоді, де була розіграна лотерея, організований святковий стіл та дискотека, а 7 січня був проведений концерт.

  29 грудня голова селищної ветеранської організації Надія Журавель, член ради ветеранської організації Валентина Лещенко, а також депутати селищної ради Віктор Бутенко і Сергій Ярошенко від імені селищної ради привітали більше 60-ти

ветеранів селища з новорічними святами, а також вручили їм вітальні листівки та продуктові набори. Дякуємо за благодійно надані продуктові набори та хліб члену виконкому, ПП Михайлу Михайловичу Ігнатенкові, ПП Олексію Олексійовичу Мазуру та керівнику хлібопекарні "Майстер смаку" Ігорю Васильовичу Патяці.

  У Малорешетилівському сільському клубі пройшла концертна програма за участю аматорів Степанівського СБК (директор Лариса Беркало, художні керівники Юрій Михайлик, Володимир Булат, Наталія Литвин). Вітали жителів селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура.

  У Балюках концерт «Новорічна феєрія» провели аматори сільського клубу (завідувач та художній керівник Валентина М’якота). З вітаннями до жителів звернулись селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, в.о. старости Олександр Лобур.

  У Багачці Першій був проведений вечір відпочинку «Новорічні забави», де виступив народний аматорський вокальний ансамбль «Любава» Багачанського Першого СБК (директор та художній керівник Валентина Вовк). Вітали присутніх заступник селищного голови Віктор Беркало, в.о. старости Багачанського Першого старостинського округу Лідія Гордусенко, депутат селищної ради Петро Гриценко.

   30 грудня вокальний ансамбль "Веселка" територіального центру соціального обслуговування населення (художній керівник Василь Балюк) привітав працівників апарату селищної ради з новорічними святами. Селищний голова Юрій Саковський подякував аматорам за чудове вітання та вручив їм солодкі подарунки.

    31 грудня відсвяткували у Якимовому. З Новим роком привітали жителів секретар селищної ради та виконкому Людмила Срібна, в.о. старости Якимівського старостинського округу Олександр Лобур, депутат селищної ради Сергій Овчаренко. Був присутній на святі депутат селищної ради Владислав Тронько. Гарний настрій глядачам дарували аматорські колективи Якимівського СБК (директор Тамара Тронько, художні керівники Сергій Злобін, Ярослава Бехтер).

  У новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня селищний голова Юрій Саковський привітав чергових медичних працівників екстреної швидкої допомоги та приймального відділення центральної районної лікарні, працівників відділення поліції, ДСНС та газового господарства. Біля головної ялинки громади відбулась танцювально-розважальна програма, де учасників заходу привітали Юрій Саковський та Наталія Проскура. Усі бажаючі мали змогу взяти участь у конкурсах, що провела Наталія Проскура, та виграти призи. Дякуємо техніку звукозапису РМЦНТ та КДР Анатолію Дмитровичу Недосвітію за озвучення заходу.

   4 січня у Степанівці відбувся концерт, проведений аматорами місцевого будинку культури (директор Лариса Беркало, художні керівники Юрій Михайлик, Володимир Булат, Наталія Литвин). Дякуючи ПП «Комунар» (директор О.В. Джугань) було організоване підвезення жителів Стефанівщини на концерт. Гостей свята привітала в.о. старости Степанівського старостинського округу Ніна Большачкова, був присутній на заході заступник селищного голови Віктор Беркало.

  8 січня за ініціативи депутата селищної ради Антоніни Живолуп був проведений святковий концерт у Довгалівці силами аматорів Степанівського СБК (директор Лариса Беркало, художні керівники Юрій Михайлик, Володимир Булат, Наталія Литвин) та Балюківського СК (завідувач та художній керівник Валентина М’якота). Також участь у концертній програмі взяли жителі Довгалівки Марія Муравська та Даша Живолуп. Привітали глядачів селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура. Дякуємо Антоніні Павлівні Живолуп за організацію підвезення артистів та жителів сусідніх сіл, а також за надані солодкі подарунки для гостей свята та аматорів.

 

Шановні жителі та гості громади! Запрошуємо Вас на святкові концерти!

   11 січня о 12.00 відбудеться концерт «З Новим роком Вас вітаєм, щастя й радості бажаєм!» у селі Мар'янівці за участю аматорських колективів Бутоводолинського СБК.

  12 січня о 13.00 відбудеться концерт «Щедрий вечір, добрий вечір» у селі Семенівці за участю аматорських колективів Якимівського та Багачанського Першого СБК.

  12 січня о 13.00 відбудеться концерт «Щедрик, щедрівочка!» у селі Пушкареве за участю аматорських колективів Степанівського СБК.

 

НОВИНИ ОСВІТИ

  З 23 грудня по 13 січня у закладах загальної середньої освіти тривають зимові канікули. Гуртки та секції закладів позашкільної освіти працюють згідно з установленим графіком. У звичному режимі працюють заклади дошкільної освіти. Тим часом у ЗЗСО частково проведені поточні ремонти. Для всіх освітніх закладів відділом освіти, молоді та спорту закуплені миючі та дезінфікуючі засоби, господарські товари на суму 20 тис. грн. Також були закуплені хімічні реактиви для проведення лабораторних та практичних дослідів на уроках хімії.

  Під час канікул переможниця районної олімпіади з біології, учениця ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Маргарита Пелипенко проходить навчання в зимовій предметній школі обласного дитячо-юнацького оздоровчого табору «Еколог» Зіньківського району. Двоє дітей пільгових категорій знаходяться на оздоровленні у таборі «Сонячний» Кременчуцького району.

   За інформацією Миргородського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я  України» у Великобагачанській громаді за епідемічної активності захворюваності на гострі респіраторні інфекції не спостерігається, показник захворюваності нижче базового рівня (522,8 на 100 тис. населення). Так, наприклад, за  52-й тиждень 2019 року (23-29 грудня) зареєстровано 5 випадків вітряної віспи (з них 4 – діти) та 1 випадок гострої кишкової інфекції.

   Відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради оголошено конкурс серед закладів загальної середньої освіти на кращий захід до Дня соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут.

До уваги батьків учнів 11 класів. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 9 липня 2019 року №947 реєстрація осіб для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2020 року триватиме з 3 лютого до 24 березня. Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 17 березня 2020 року.

***

 

    2 та 3 січня відбулись сходки жителів сіл Якимове та Семенівка щодо обговорення громадських сіножатей та пасовищ на території Великобагачанської селищної ради. Участь у заходах взяли: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу земельних відносин Юрій Караван, відповідно в.о. старости Якимівського старостинського округу Олександр Лобур та Багачанського Першого старостинського округу Лідія Гордусенко, жителі населених пунктів. Згідно з Положенням про громадські сіножаті і пасовища на території Великобагачанської селищної ради, громадські сіножаті і пасовища формуються за бажанням членів територіальної громади – власників худоби – із земель запасу комунальної власності й призначаються для спільного використання на добровільних засадах власниками худоби. На зустрічах було проведене роз’яснення про щонайшвидше виготовлення необхідної документації з метою узаконення цих земель.

***

   Дякуємо жителю селища Велика Багачка Віктору Григоровичу Бехтеру за надані власноруч виготовлені совки (8 шт.) для потреб відділу благоустрою виконавчого комітету селищної ради.

   За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у грудні 2019 року у Великобагачаській ОТГ зареєстровано: 2 народження, 16 смертей, 2 укладення шлюбу, 1 розірвання шлюбу.

   Загалом за 2019 рік відділом зареєстровано: 34 народження, 204 смерті, 35 укладень шлюбу, 10 розірвань шлюбу.

   Нагадуємо, що наші громадяни також здійснюють державну реєстрацію народження дитини, реєстрацію шлюбів у інших відділах ДРАЦС, тобто вищенаведені дані по народжуваності і укладанню шлюбів є досить умовними.

 

       ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

            Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

    Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada           

Фото без опису                       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь