A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 20.12.2019 13:12
Кількість переглядів: 548

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №133 (202)              19.12.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

     .16 грудня відбулось засідання 41 сесії Великобагачанської селищної ради сьомого скликання.

    Перед початком роботи сесії селищний голова Юрій Саковський вручив нагороди депутатам та членам виконкому, які з різних причин не мали можливості побувати на святі до Дня місцевого самоврядування. Також він подякував члену виконавчого комітету Олександру Джуганю за підтримку ФК «Комунар», яка в цьому році стала чемпіоном району з футболу, переможцем «Ліги Чемпіонів Полтавщини-2019» та вручив футбольний м’яч з автографом головного тренера збірної України з футболу – Андрія Шевченка.

   З нагоди Дня вшанування ліквідаторів на Чорнобильській АЕС, що відзначається 14 грудня, Подяки селищної ради, відзнаки та цінні подарунки були вручені жителям Великобагачанської ОТГ, що брали участь в ліквідації наслідків аварії: МОСТОВОМУ ВОЛОДИМИРУ АНДРІЙОВИЧУ, ОПРИШКОВУ АНАТОЛІЮ ЮРІЙОВИЧУ, КРЯТОВУ АНАТОЛІЮ ОЛЕКСАНДРОВИЧУ, ВОЛОДЬКУ ВОЛОДИМИРУ ЯКОВИЧУ, ВІЛЬХОВОМУ ВЯЧЕСЛАВУ ВІКТОРОВИЧУ, ЛОБУРУ ОЛЕКСАНДРУ МИКОЛАЙОВИЧУ. Також у цей день медаль та цінний подарунок були вручені ліквідатору катастрофи, голові селищної організації «чорнобильців» ВОЛОДИМИРУ АНАТОЛІЙОВИЧУ ЛЯСОВОМУ.

   Засідання сесії почалось із презентації звіту Великобагачанського селищного голови Юрія Саковського про виконання власних та делегованих повноважень в 2019 році. Загалом під час сесії було опрацьовано 289 питань, основна частина з яких (167 шт.) стосувалась земельних відносин. Були прийняті рішення про виділення субвенцій районному бюджету на утримання КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» та КНП «Великобагачанська центральна районна лікарня». Затвердили «Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Великобагачанська центральна районна лікарня» на 2020 рік, Програму «Поводження з твердими побутовими відходами на території Великобагачанської селищної ради на 2020-2024 роки». Проголосували за надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій (АТО). З усіма рішеннями можна ознайомитись на офіційному сайті селищної ради.

    НОВИНИ ОСВІТИ. Відбулась нарада директорів закладів освіти Великобагачанської ОТГ. 17 грудня у Великобагачанській селищній раді відбулась нарада директорів закладів освіти, яку провела начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко за участю селищного голови Юрія Саковського. Першим питанням Оксана Яценко прозвітувала перед директорами про проведену роботу у 2019 році. Також на нараді обговорили закінчення І семестру та початок ІІ, проведення новорічних свят, роботу методичних об'єднань учителів під час зимових канікул, підняли питання про підготовку дітей до участі у ІІІ етапі Всеукраїнських предметних учнівських олімпіад, конкурсів у 2019–2020 навчальному році та інше. Наприкінці наради директори обмінялись новорічними іграшками, виготовленими учнями та гуртківцями закладів освіти.

   Відбулась робоча поїздка у Степанівський ЗЗСО І-ІІ ступенів з метою вивчення роботи системи опалення та котельні. У 2019 році в Степанівському ЗЗСО І-ІІ ступенів був проведений капітальний ремонт системи опалення та ремонт котельні, на що витрачено більше 2 мільйонів гривень із субвенції на розвиток інфраструктури та близько 800 тисяч гривень з бюджету селищної ради.

   13 грудня відбулась робоча поїздка у Степанівський ЗЗСО І-ІІ ступенів з метою вивчення роботи системи опалення та котельні, у якій взяли участь: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, генеральний директор НВТ «Промелектроніка» Михайло Поляков, директор ТТЦ «Електроніка» Віктор Сувальський, виконроб Олександр Омельяненко, спеціаліст з технічного обслуговування котелень ПП «Основа-П» Олександр Мостовий. У закладі їх зустріли директор Валентина Велика, в.о. старости Ніна Большачкова, член виконкому селищної ради, директор ПП «Комунар» Олександр Джугань. Присутні оглянули приміщення закладу освіти, ознайомились із реконструкцією котельні, підбили підсумки проведеної роботи. Було зазначено, що заклад відчуває значну економію теплової енергії порівнюючи з минулим роком.

  Пройшов І (районний) етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. За результатами І етапу конкурсу-захисту, у якому взяли участь учні ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», маємо хороші здобутки. У секції «Світова література» ІІ місце посіла Маргарита Пелипенко. У секції «Українська література» І місце посіла Марія Кононенко, ІІ – Каріна Олефіренко. У секції «Літературна творчість» І місце посіла Владислава Сень. У секції «Мистецтвознавство» І місце посіла Софія Чишко. У секції «Історичне краєзнавство» ІІ місце посіла Марія Кононенко. У секції «Педагогіка» І місце посів Максим Заколотнєв. У секції «Філософія» І місце посіла Аміна Алхатіб. У секції «Журналістика» І місце посіла Каріна Олефіренко. У секції «Українська мова» І місце посіла Ірина Кіяшко. У секції «Фольклористика» І місце посіли Єлизавета Захарченко та Данило Маленко. У секції «Українське народне мистецтво» І місце посів Олександр Кірян. Вітаємо призерів! Зичимо успіхів на наступних етапах конкурсу!

   Діти закладів освіти Великобагачанської ОТГ долучились до благодійної справи – виготовили власноруч іграшки для привітання з Днем Святого Миколая та новорічними святами учасників бойових дій, які виконують бойові завдання на території Слов’янська Донецької області. Посилка з іграшками для воїнів була відправлена 18 грудня.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. Відбувся семінар для працівників клубних закладів Великобагачанської ОТГ. 13 грудня у Великобагачанській селищній раді відбувся семінар для працівників клубних закладів, який провела завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура за участю селищного голови Юрія Саковського. Перед початком роботи Юрій Саковський повідомив, що наша громада стала однією із переможців проєкту "Децентралізація та реформа культурних послуг" і подякував усім працівникам клубних закладів та аматорам за роботу, проведену на першому етапі даного проєкту. Ще одним приємним моментом стало вручення Дипломів Департаменту культури та туризму Полтавської ОДА за високу виконавську майстерність в обласному огляді народної творчості «Де згода в сімействі», присвяченого 250-річчю від дня народження класика української літератури І.П.Котляревського. Дипломи вручили директорам клубних закладів. Бутоводолинський СБК: Диплом І ступеня – народний аматорський квінтет «Булава», народний аматорський сімейний гурт «Родина», соліст Сергій Макаренко, солістка Марія Муравська, Диплом ІІІ ступеня – народний аматорський хор. Багачанський Перший СБК: Диплом ІІ ступеня – народний аматорський вокальний ансамбль «Любава».Пушкарівський СК: Диплом ІІ ступеня – читець Людмила Брекало. Степанівський СБК: Диплом І ступеня – соліст Володимир Булат, Диплом ІІ ступеня – вокальний дует (Віта Кулик та Володимир Булат), інструментальний дует «Браво», вокальне тріо «Елегія», Диплом ІІІ ступеня – вокальний ансамбль «Дивограй». Балюківський СК: Диплом ІІ ступеня – читець Руслана Бехтер, Диплом ІІІ ступеня – хореографічний колектив «Хуторяночка». Радивонівський СБК: Диплом ІІІ ступеня – солістка Анжеліка Олійник. Байрацький СК: Диплом І ступеня – солістка Тетяна Карась, Диплом ІІ ступеня – вокальний дует (Ольга Кожаненко та Марина Чернишова). Якимівський СБК: Диплом ІІ ступеня – фольклорний ансамбль, вокальний ансамбль «Калинонька», читець Валентина Грузінова, солістка Даша Герасименко, вокальний ансамбль «Десяточка», Диплом ІІІ ступеня – танцювальний колектив «Дивоцвіт». ДМШ ім. Ф.Д.Кушнерика: Диплом І ступеня – вокально-інструментальний квінтет «Рута», вокальний ансамбль «Вільний голос». Диплом І ступеня – вокальне тріо (Наталія Литвин, Анжеліка Олійник, Сергій Макаренко), концертмейстер Марина Серьожкіна. Грамотою Департаменту культури та туризму Полтавської ОДА була нагороджена завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура.

   Під час проведення семінару з директорами клубних закладів обговорили: аналіз та підсумки роботи клубних закладів у 2019 році, внесення змін до графіків роботи клубних закладів на 2020 рік, документація клубного закладу (статистична звітність), графік подачі статистичної звітності, тренінг зі складання паперової та електронної статистичної звітності про роботу клубних закладів (форма 7-НК) за 2019 рік, проведення мистецьких заходів згідно календаря знаменних та пам’ятних дат, інше.

  14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Напередодні пам'ятної дати відбулось вшанування "чорнобильців" та покладання квітів до пам'ятного знаку жертвам Чорнобиля та учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС. Участь у заході взяли працівники апарату селищної ради на чолі із селищним головою Юрієм Саковським, голова селищної організації "чорнобильців" Володимир Лясовий, представники ДСНС на чолі з начальником Сергієм Гайворонським, працівники поліції разом з керівником Олександром Клецьом, жителі селища. Нагадаємо, що при прийнятті бюджету Великобагачанської селищної ОТГ на 2019 рік було передбачено і виділено субвенцію у сумі 45 тис. грн для Управління соціального захисту населення Великобагачанської РДА на санаторно-курортне лікування та відпочинок людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На 40-й сесії Великобагачанської селищної ради був прийнятий бюджет на 2020 рік, у який теж закладені кошти, але вже у сумі 53 900 грн на санаторно-курортне лікування та відпочинок людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Сума коштів виділяється відповідно до запиту Управління соціального захисту населення Великобагачанської РДА.

     НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. За кошти селищної ради у Великій Багачці на вулиці Зарічній було проведено капітальний ремонт артезіанської свердловини (з облаштуванням частотного перетворювача). Свердловина знаходиться на балансі селищної ради.

  Працівники відділу благоустрою провели прибирання на центральних вулицях  Радивонівки.

  У Великій Багачці встановлена та прикрашена головна ялинка громади.

  Біля автостанції були оновлені білборди. На одному з них – діти громади, переможці ІІ етапу районних предметних олімпіад вітають жителів ОТГ з новорічними святами, на іншому – майстрині, що проживають у Багачанському Першому старостинському окрузі: Ліна Матюшенко та Людмила Гришко

  Дякуємо директору РВ Асоціації міст України Галині Іванівні Безносик за сприяння у зміцненні матеріальної бази селищної ради. Дякуємо жителю селища Василю Івановичу Проскурі за допомогу з перевезенням рухомого майна селищної ради.

   12 грудня  у Великій Багачці відбулось відкриття магазину «Маркетопт». Керівництво супермаркету та жителів і гостей Великої Багачки привітав з подією селищний голова Юрій Саковський. Також він нагородив Подякою виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради Олексія Михайловича Стадниченка за співпрацю з органами місцевого самоврядування, небайдужість, підтримку, участь у благоустрою селища та з нагоди відкриття у Великій Багачці магазину «Маркетопт».

   Шановні жителі та гості Великобагачанської ОТГ! Запрошуємо вас разом з малечою відвідати відкриття головної ялинки громади, яке відбудеться 20 грудня о 16.00 на майданчику біля РМЦНТ та КДР. На вас чекає цікава програма.

       ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ                                                                                                                                                  Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada                     

Фото без опису                        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь