A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 28.11.2019 10:37
Кількість переглядів: 643

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №130 (199)              28.11.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

   26 листопада Великобагачанську ОТГ відвідав депутат Полтавської обласної ради Валерій Прядко. Разом із селищним головою Юрієм Саковським, начальником відділу освіти, молоді та спорту Оксаною Яценко вони здійснили робочу поїздку в Багачанський Перший ЗЗСО І-ІІ ступенів та опорний заклад "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів", де за сприяння та залучені кошти Валерія Григоровича були замінені дерев'яні вікна та двері на металопластикові.

  У Багачанському Першому ЗЗСО зустріли селищного голову, начальника відділу освіти, молоді та спорту і депутата облради директор закладу Раїса Свічкар, в.о. старости Лідія Гордусенко, депутат селищної ради Петро Гриценко. Присутні ознайомились з роботою освітнього закладу, оглянули оновлені приміщення. Між іншим, вікна та двері повністю замінили в обох корпусах школи. Директор та педагогічні працівники зазначають, що загалом в закладі стало набагато комфортніше та тепліше.

   Далі побували в корпусі початкової школи опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів». Директор Лариса Марченко показала, як змінилось приміщення після заміни вікон, дверей та повної заміни системи опалення. Двоповерхова будівля має більш привабливий естетичний вигляд, а всім учасникам освітнього процесу тепло і затишно. Вкотре була обговорена перспектива співпраці між Великобагачанською ОТГ та депутатом обласної ради. А її плоди наші діти вже відчувають - і це головне!

   НОВИНИ ОСВІТИ. На вихідних пройшов черговий ряд районних предметних олімпіад. На олімпіаді з інформаційних технологій перші місця посіли учень 9 класу Назар Колінько та учень 10 класу Денис Саленко опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» (учитель Є.В. Мельник). На олімпіаді з фізики маємо два треті місця, які вибороли учениця 7 класу Дарія Тельцова (учитель А.Ю. Сердюк) та учень 9 класу Дмитро Коваленко (учитель С.А. Семененко) опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів». Також чудові результати здобули на олімпіаді з історії: І місце – учениця 10 класу Владислава Сень (учитель Ю.В. Осовський) та учениця 11 класу Каріна Пелих (учитель Н.М. Радченко), ІІ місце – учениця 8 класу Вікторія Стрілець (учитель Т.Г. Торкут) опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів».

     Відбувся районний етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка. Троє учнів ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» посіли І місце: учениця 7 класу Ангеліна Старкова (учитель І.М. Каленіченко), учень 8 класу Євгеній Марчук (учитель І.М. Каленіченко), учениця 11 класу Марія Черевко (учитель С.В. Крахмілець). ІІ місця посіли: учениця 7 класу Байрацького ЗЗСО І-ІІ ступенів Богдана Іващенко (учитель О.А. Іващенко), учениця 6 класу Степанівського ЗЗСО І-ІІ ступенів Валерія Кулик (учитель Л.П. Товстоліт), учениця 6 класу Радивонівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Валерія Петришинець (учитель Л.М. Липко), учениця 10 класу ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Владислава Сень (учитель І.М. Каленіченко). ІІІ місце посіли двоє учнів Радивонівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів: учень 5 класу Ілля Климчук та учениця 10 класу Катерина Близнюк (учитель Л.М. Ткаченко), а також учні ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів»: учениця 6 класу Юлія Лугівська (учитель Л.М. Мошинська), учениця 9 класу Світлана-Юліана Карпова (учитель Л.М. Мошинська), учень 10 класу Данило Маленко (учитель І.М. Каленіченко).

    26 листопада в опорному закладі «Великобагачанський ЗЗСО І – ІІІ ступенів» у рамках Всеукраїнського дня добрих справ «Щедрий вівторок» відбувся благодійний ярмарок . Учні закладу влаштували продаж смаколиків, які приготували разом із батьками і власноруч. Захід був організований активістами учнівського самоврядування, зокрема, сектором «Турбота», який діє при учнівському Парламенті закладу, і його лідером Маргаритою Пелипенко. Зібрані кошти (3164 гривень 35 копійок) будуть перераховані Лубенському дитячому соціально - реабілітаційному центру «Надія». Беззаперечними переможцями акції стали учні 5 – Б класу, вилучивши за свої вироби 1060 гривень.

   У Радивонівському ЗЗСО вийшов із ладу котел. На закупівлю нового котла було виділено більше 50 тис. грн. Дякуємо дирекції ПАФ «Україна» за надану техніку, а депутату селищної ради Олександру Васильовичу Балюкові та жителю Радивонівки Петрові Олексійовичу Юрченку за допомогу з доставкою нового котла у заклад освіти. Також у закладі відбулась перевірка по системі HACCP. Комісія зробила кілька зауважень стосовно безпечного харчування, робота над виправленням яких уже виконана.

  Для закладів освіти громади була здійснена передплата періодичних видань на суму 80 тис. грн.

 Шановні учні закладів освіти! Нагадуємо, що триває конкурс малюнків «Новорічна громада». Роботи можна подати до 1 грудня у відділ освіти, молоді та спорту.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 22 листопада у Великій Багачці пройшов мітинг-реквієм пам'яті жертв Голодомору. На чолі із селищним головою Юрієм Саковським до нього долучились працівники апарату селищної ради. Заходи з нагоди вшанування жертв голодомору відбулись у всіх селах громади, участь у них взяли виконуючі обов’язки старост, голови ветеранських організацій, працівники закладів культури та освіти, школярі, бібліотекарі, депутати селищної ради та небайдужі жителі населених пунктів.

   Нещодавно Великобагачанська ОТГ подала заявку до участі в проекті «Децентралізація та реформа культурних послуг», який проводить громадська організація Товариство дослідників України, за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC), у співпраці з Міністерством культури, молоді та спорту України та Асоціацією об'єднаних територіальних громад. Проект орієнтований на розробку нової політики у сфері управління культурою, а також запровадження нового підходу у наданні якісних та доступних культурних послуг на рівні територіальних громад. Загалом заявки подали 80 об’єднаних територіальних громад з 20 областей України, а до участі обрали 8 громад з 4 областей. Приємно повідомити, що до числа переможців ввійшла Полтавська область, з якої відібрали Великобагачанську та Опішнянську ОТГ.

   27 листопада Великобагачанську ОТГ відвідав представник Товариства дослідників України Анатолій Мельничук. Він зустрівся з селищним головою Юрієм Саковським, заступником Віктором Беркалом, завідувачем сектору культури та туризму Наталією Проскурою, обговоривши план роботи над проектом. З 28 листопада стартувала робота з аналізу існуючої мережі надавачів культурних послуг у Великобагачанській ОТГ.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. У Затоні працівники відділу благоустрою провели вирубку порослі та аварійних гілок дерев на кладовищі.

  Триває робота із заготівлі дров для опалення комунальних приміщень громади.

  У приміщенні Якимівського ЗЗСО та ЗДО почалась поточна робота із заміни вікон на металопластикові у кількості 10 штук, на які виділено 50 тис. грн.

  У котельні Степанівського ЗЗСО почалась робота з ізолювання труб та укладення плитки на підлозі. Завдяки наданому транспорту ПП «Комунар» (директор О.В. Джугань) з території ЗЗСО вивезене сміття.

  У Семенівському ЗДО відремонтована каналізація.

  У приміщенні адмінбудівлі Якимівського старостинського округу завершено ремонт. У СБК почалась підготовка до ремонту кімнати для сільської бібліотеки.

  На території громади проводиться робота з приведення населених пунктів до належного стану.

  СПОРТИВНІ НОВИНИ. 27 листопада у спортивній залі ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» пройшла першість району з настільного тенісу, шахів та шашок в залік районної спартакіади школярів. В особистому заліку на турнірі з шахів І місце посів Станіслав Кулинич, ІІІ – Тетяна Білівненко (учні Радивонівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів). На турнірі з шашок ІІ місце посів Олександр Покрасенко (Радивонівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів), ІІІ – Даша Герасименко (Якимівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів).

* * *

   25 листопада мешканці Великої Багачки повідомили рятувальників про те, що на центральному ставку лебідь примерз до криги та не міг вибратися самостійно. Дякуємо начальнику Великобагачанського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області Сергію Васильовичу Гайворонському за швидке реагування та працівнику Володимиру Миколайовичу Білику за рятування птаха. За сприяння селищної ради лебедя розмістили у «Миргородкурорті». Ця історія зацікавила журналістів телеканалу НТН, які приїздили і зняли сюжет, що буде в ефірі цього тижня.

***

   27 листопада у Радивонівці було проведено обслуговування громадян спеціалістом Великобагачанського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області на віддаленому робочому місці. Було здійснено прийом 8 громадян. Жителі старостинського округу та навколишніх сіл можуть отримати послуги у кожну четверту середу місяця з 9.00 до 12.00.

       Шановні жителі громади! Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у щорічному турнірі з шахів та шашок, присвяченому Дню місцевого самоврядування. Турнір відбудеться 30 листопада у приміщенні Великобагачанської селищної ради. Початок о 9.00.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                          Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada                     

Фото без опису                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь