A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 21.11.2019 10:35
Кількість переглядів: 800

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №129 (198)              21.11.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

  • Відбулось засідання сесії  

   14 листопада відбулось засідання 39 сесії сьомого скликання Великобагачанської селищної ради. Перед початком селищний голова Юрій Саковський повідомив, що кожного року 16 листопада в Україні відзначається День працівників радіо, телебачення та зв'язку. Він привітав усіх причетних до свята, а також вручив Подяку виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради за сумлінну працю, активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у розвиток галузі зв'язку, забезпечення високого рівня обслуговування жителів Великобагачанської ОТГ та з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку СТАНІСЛАВУ ВАСИЛЬОВИЧУ ПИСАРЕНКОВІ, електромеханіку станційного обладнання смт. Велика Багачка Полтавської філії ПАТ «Укртелеком». Також селищний голова вручив Сертифікати про проходження навчальних тренінгів в рамках Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» працівникам апарату селищної ради та депутатам селищної ради, які брали участь у навчаннях.

   Для знайомства з депутатським корпусом на засідання був запрошений т.в.о. начальника Великобагачанського відділення поліції ГУНП в Полтавській області Олександр Миколайович Клець. Він наголосив, що пріоритетним напрямком роботи поліції є розкриття злочинів та забезпечення правоохоронцями порядку на території Великобагачанської ОТГ та району в цілому. Депутати поставили хвилюючі питання, побажали плідної роботи та висловили надію на взаємоспівпрацю. Вкотре була підняла тема перспективи встановлення відеокамер спостереження на території селища Великої Багачки, завдяки чому селищна рада у взаємодії з поліцією зможуть контролювати та вчасно реагувати на різноманітні неспокійні ситуації.

   На сесії розглянули 182 питання, 141 з них стосувалось земельних відносин. Була виділена субвенція районному бюджету на утримання КНП «Великобагачанський районний первинний центр медико-санітарної допомоги» та субвенція на утримання КНП «Великобагачанська центральна районна лікарня». Затвердили проектно-кошторисну документацію по частковій заміні вікон у Якимівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Прийняли ряд рішень про надання одноразових матеріальних допомог жителям ОТГ на лікування онкозахворювання, поховання рідних, подолання наслідків пожежі. Наприкінці ознайомились з ходом виконання депутатських звернень та запитів.

14 листопада у Великобагачанській об’єднаній територіальній громаді офіційно відкрили Центр надання адміністративних послуг

   Допомогу в оснащенні ЦНАПу меблями та сучасною технікою з спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма «U-LEAD з Європою» . Також в рамках Програми працівники Центру пройшли тренінговий курс та підвищили кваліфікацію. Ремонт приміщення виконали за бюджетні кошти, витративши більше 500 тис. грн.

   В урочистостях з нагоди відкриття ЦНАПу взяли участь керівники громади на чолі із селищним головою Юрієм Саковським, виконавчий директор РВ Асоціації міст України Галина Безносик, депутати селищної ради, члени виконавчого комітету, працівники апарату виконавчого комітету селищної ради, жителі та гості Великої Багачки.

   Юрій Саковський виступив з вітальними словами, зазначивши, що відкриття ЦНАПу – важлива та довгоочікувана подія для усіх жителів Великобагачанської ОТГ.

    - Зараз наші люди можуть отримати більше 100 послуг в 1 місці, а починали ми з 16, коли два роки тому створили відділ надання адмінпослуг при селищній раді. Шанс утворити ЦНАП ми отримали від Програми "U-LEAD з Європою". Я дякую за допомогу експерту Офісу реформи адміністративних послуг Павлові Остапенку, який сприяв у відкритті Центру, дякую депутатам та членам виконавчого комітету за всебічну підтримку.

   Наразі в Центрі працює 2 адміністратори, 1 державний реєстратор, 1 паспортист та керівник. Селищний голова наголосив на якісному рівні підготовки працівників ЦНАПу до роботи та вручив їм Сертифікати про проходження навчальних тренінгів в рамках Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

Також до вітального слова була запрошена Галина Безносик.

   - Насамперед хочу передати вітання від Голови Асоціації міст України Віталія Кличка, виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана, а також від себе особисто привітати вас з такою важливою подією. Приємно бачити, коли громади дбають про покращення послуг для свого населення, включно з адміністративними. Сьогодні подія ніби й звичайна – відкриття ще одного ЦНАПу в області, але це і робочі місця, і збережений для людей час та нерви. Хочу побажати вашій громаді процвітання, а мешканцям – здоров’я, благополуччя і щоб таких приємних моментів було якомога більше.

   Юрій Саковський та Галина Безносик урочисто перерізали стрічку та святково «надали старт» роботі нового, потужного ЦНАПу. Всіх запросили всередину приміщення, де начальник Сергій Андріященко ознайомив присутніх з роботою Центру. Так, завдяки створенню ЦНАПу більше 11 000 жителів Великобагачанської громади отримають зручний та якісний доступ до адміністративних сервісів. Кошти, отримані від надання послуг, будуть зараховуватись до бюджету громади відповідно до чинного законодавства.

   У ЦНАПі можна отримати 112 послуг, зокрема: послуги Пенсійного фонду; послуги з реєстрації/ зняття з реєстрації мешканців; послуги Міграційної служби; послуги з земельних питань; послуги з питань Державної реєстрації актів цивільного стану; послуги з питань реєстрації нерухомості; послуги з реєстрації бізнесу; послуги з питань місцевого значення. ЦНАП розміщений за адресою: смт. Велика Багачка, вул. Каштанова, 20 та працює 5 днів на тиждень без перерви на обід.

***

    18 листопада урочисто відправили на строкову службу до лав Збройних Сил України жителя Великобагачанської ОТГ.

     Великобагачанця Максима Мазура привітали рідні, а також заступник селищного голови Віктор Беркало та працівник військового обліку Любов Бієнко. З побажаннями здоров’я, мужності, мудрості та гідного виконання свого громадянського обов'язку Віктор Беркало вручив юнакові цінний подарунок.

* * *

   18 листопада у Великобагачанській селищній раді відбулась інформаційно-дискусійна зустріч у форматі відкритого простору на тему: "Основи налагодження дієвої співпраці для усієї громади " в рамках проекту "Мости співпраці і розвитку місцевих громад" , що проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.
На заході були присутні: працівники апарату виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради на чолі із селищним головою Юрієм Саковським, в.о. старост, депутати селищної ради.

    Перед початком роботи виступив селищний голова Юрій Саковський. Експерт з розвитку підприємництва, сертифікований тренер, громадський діяч, керівник та автор проектів Ніна Володимирівна Кузьменко розкрила тему формування партнерства і співробітництва для визначення пріоритетності проектів розвитку територіальних громад. Кандидат сільськогосподарських наук , керівник Лабораторії Полтавської державної аграрної академії Володимир Миколайович Калініченко ознайомив із Програмою розвитку малої енергетики як напрямку підприємницької діяльності в галузі енергозбереження. Присутні обговорили механізм побудови конструктивного зворотного зв'язку між органами виконавчої влади та громадськістю, приклади успішних проектів та інше.

***

   19 листопада в місті Хоролі відбулась робоча зустріч селищного голови Юрія Саковського з територіальним менеджером ПД АТ «Укрпошта» Ларисою Демченко щодо обговорення перспективи існування поштових відділень. Були розглянуті проблеми відділення у селі Довгалівці. Лариса Демченко пообіцяла підняти питання про відкриття і налагодження роботи відділення в Довгалівці на засіданні Полтавської дирекції АТ «Укрпошта».

   Не оминули увагою село Байрак, де відділення було закрите пів року тому. Територіальний менеджер зауважила, що однією з причин була недостатня кількість користувачів поштовими послугами. Задля відродження відділення потрібно підвищити відсоток передплат періодичних видань та користування послуг у сфері соціального та пенсійного забезпечення. Домовились на тому, що це питання теж обговориться на засіданні дирекції.

  Також селищний голова повідомив, що залишається проблемним налагодження маршруту доставки пошти у село Семенівку. Поштові матеріали у відділення привозять власними силами працівниці та виконуючої обовязки старости, що зовсім не зручно, особливо у зимовий період.

   Юрій Саковський наголосив на тому, що позиція Великобагачанської ОТГ щодо закриття поштових відділень, які вкрай необхідні, а особливо для сільських місцевостей – різко негативна. Постійно надається допомога із заготівлею та завезенням дров для опалення приміщень. Завдяки депутатам селищної ради весною для поштових працівників громади були закуплені 23 велосипеди, наплічні та поясні сумки. Наприкінці зустрічі Лариса Демченко пообіцяла найближчим часом здійснити робочу поїздку у Великобагачанську ОТГ і ознайомитись з роботою та проблемами поштових відділень, що знаходяться на території громади.

НОВИНИ ОСВІТИ

   20 листопада у Розсошенській гімназії Щербанівської ОТГ Полтавського району відбулось ІХ розширене засідання навчально-консультативної робочої групи «Координаційна рада з підтримки та розвитку об’єднаних територіальних громад Полтавської області». Участь у роботі засідання взяли селищний голова Юрій Саковський та начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко. Присутніх ознайомили з роботою освітнього закладу, показали музей. Далі відбулось пленарне засідання, де про перспективу розвитку Нової української школи в Полтавській області розповіла директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко. Також з темами про розвиток освіти в умовах освітньої реформи виступили представники Щербанівської та інших ОТГ області.

   На вихідних пройшов ряд районних предметних олімпіад, на яких наші учні посіли призові місця. У кількох олімпіадах кращими виявились учні ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів». На олімпіаді з правознавства І місце посіли Іван Чернуха та Максим Заколотнєв (учителі Н.М. Радченко, Ю.В. Осовський), ІІ місце – Ірина Кіяшко та Марія Вороненко (учитель Н.М. Радченко). На олімпіаді з екології ІІ місце посіла Владислава Сень, ІІІ – Зоряна Бут (учитель Н.Д. Христенко). На олімпіаді з трудового навчання І місце посіли: Ліза Якименко (учитель С.А. Шевченко), Вадим Касян та Олег Циганок (учитель С.О. Годованик). На минулих вихідних пройшла олімпіада з біології, на якій І місце посіла Світлана-Юліана Карпова (учитель В.В. Соболєва).

  Традиційно був проведений ХХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. І місце посіли: Богдана Іващенко (Байрацький ЗЗСО, учитель О.А. Іващенко), Єлизавета Гошовська, Владислава Сень (ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», учителі Л.М. Мошинська, І.М. Каленіченко). ІІ місце посіли: Ольга Діденко, Дарина Тельцова, Євгеній Марчук, Марія Кононенко (ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», учителі Л.Д. Кухаренко, І.М. Каленіченко). ІІІ місце посіли: Дмитро Адаменко, Данило Маленко, Марія Черевко (ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», учителі Н.І. Кордубан, І.М. Каленіченко, С.В. Крахмілець), Валерія Петришинець (Радивонівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів, учитель Л.М. Липко).

* * *

  Нещодавно у позашкільному навчальному закладі Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала Академія Наук учнівської молоді» пройшов обласний літературний конкурс «Відлуння заповітів земляків», присвячений 250-річчю з Дня народження І.П. Котляревського.

   У конкурсі взяли участь учениці 10 класу ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» під керівництвом учителя української мови та літератури Інни Каленіченко. Маємо чудові результати. У номінації «Дослідницька робота» з роботою «Іван Котляревський на сторінках нового «Рідного краю» Марія Кононенко посіла І місце та отримала премію. У номінації «Творча робота» з роботою «Його серце тішилося римою…» Владислава Сень посіла ІІІ місце, а Каріна Олефіренко з роботою «Він уже панує й серед нас» була нагороджена Сертифікатом про участь. Щиро вітаємо та бажаємо дівчатам незгасаючої творчої наснаги!

НОВИНИ КУЛЬТУРИ

 16 листопада в місті Пирятині відбувся відбірковий тур обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні і танцю "Естрадна веселка" імені Володимира Прокопенка. Великобагачанську дитячу музичну школи ім. Ф.Д. Кушнерика представила Софія Чишко, учениця 2 класу сольного співу (викладач О.М. Романенко). За відкритим голосуванням журі наша учасниця набрала максимальну кількість балів - 60, адже всі шестеро членів журі оцінили виступ найвищою оцінкою - 10 балів! Тепер залишається чекати результатів і запрошення на нагородження та Гала-концерт, який відбудеться 14 грудня.

  З нагоди Дня працівників сільського господарства України, що відзначається щорічно у третю неділю листопада, у селах Балюки, Якимове та Бутовій Долині відбулись святкові концерти.

   У Балюках присутніх привітав в.о. старости Олександр Лобур та аматори Степанівського СБК (директор Лариса Беркало, художній керівник Юрій Михайлик).

   У Якимовому вітали жителів заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, в.о. старости Олександр Лобур, депутат селищної ради Владислав Тронько. Подяками виконавчого комітету селищної ради з нагоди свята та за повсякденну наполегливу працю, вагомий внесок в розвиток сільського господарства, відданість справі нагородили: директора СТОВ «Серпанок» СЕРГІЯ ПАВЛОВИЧА ОВЧАРЕНКА, заступника директора СТОВ «Серпанок» ВЛАДИСЛАВА МИКОЛАЙОВИЧА ТРОНЬКА, голову фермерського господарства «Родоніт» ЮРІЯ ВАСИЛЬОВИЧА БЕХТІРА, голову фермерського господарства «Діана-Агролюкс» ОЛЕГА АНАТОЛІЙОВИЧА БОРБЛИКА, фізичну особу-підприємця ОЛЕКСАНДРА МИКОЛАЙОВИЧА ЯРЕМКА. Концерт був проведений силами аматорів Якимівського СБК (директор Тамара Тронько, художній керівник Сергій Злобін).  

  У Бутовій Долині привітав присутніх депутат селищної ради Сергій Макаренко. Концертна програма пройшла за участю аматорів Бутоводолинського СБК (директор Тетяна Макаренко, художній керівник Віктор Шарий).

   Вітаємо читача Довгалівської сільської бібліотеки-філії Артура Левченка (бібліотекар Тетяна Лоєнко), який посів І місце на Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули-2019» у номінації «Так, я люблю Україну»! До речі, з Полтавської області перемогу здобули всього 2 дитини. На них чекає екскурсія у місто Київ, де і відбудеться нагородження.

НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

 

       У Великій Багачці проведена робота з облаштування перил на містку, що знаходиться неподалік перехрестя вулиць Скелі та Зарічної.

   На футбольному полі з штучним покриттям додатково встановлені 2 ліхтарі для освітлення поля у вечірній час.

   На вулиці Набережній встановили ще один контейнер для ПЕТ-пляшок, а у районі Комбікормового заводу – контейнер для збору скла.

  Дякуємо начальнику Великобагачанського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області Сергію Васильовичу Гайворонському та жителям селища Володимиру Віталійовичу Озерному, Сергію Васильовичу Джосу за допомогу, надану в ході підготовки до Дня памяті жертв Голодомору.

   Силами працівників відділу благоустрою була виготовлена і встановлена автобусна зупинка на обласній дорозі Велика Багачка - Красногорівка у селі Довгалівці (навпроти закладу загальної середньої освіти).

   У Радивонівку завезена піщано-сольова суміш для посипання комунальних доріг у зимовий період. Працівники відділу благоустрою прибрали від сміття узбіччя дороги від Радивонівки до траси Київ-Харків.

  У Степанівці встановлені велопарковки біля приміщення адмінбудівлі старостинського округу та закладу дошкільної освіти.

  У село Широке завезено стіл у приміщення для відбування похоронних обідів.

СПОРТИВНІ НОВИНИ

   18-19 листопада волейбольна команда дівчат Великобагачанського ДЮСЗ (тренер Володимир Луценко) взяла участь у обласних змаганнях з волейболу, що пройшли у місті Лубни.

   Дівчата гідно боролись, але посіли загальне V місце.

   Підтримали команду селищний голова Юрій Саковський, директор ДЮСЗ Генадій Варченко. Бажаємо нашим спортсменкам наснаги та подальших успіхів, адже, хто не програє, той не знає справжнього смаку перемоги!

   19-20 листопада у Головному управлінні ДСНС у Полтавській області відбувся навчально-практичний семінар з начальниками пожежно-рятувальних підрозділів місцевої пожежної охорони Полтавської області. Пройшов навчання керівник Великобагачанської МПО Володимир Гаркушка.

***

    Доки тривала передача ОКВПВКГ «Миргородводоканал» з обласної до Миргородської міської комунальної власності, за сприяння Великобагачанської селищної ради протягом останніх 3 тижнів були ліквідовані 6 поривів водогону в селищі.

   На 50-й сесії Миргородської міської ради прийняли рішення про прийом до комунальної власності територіальної громади міста Миргорода цілісного майнового комплексу обласного комунального виробничого підприємства водопровідно – каналізаційного господарства «Миргородводоканал» (за повідомленням пресслужби міської ради).

   Сподіваємось на швидке налагодження роботи підприємства "Миргородводоканал" та проведення заходів з вирішення нагальних проблем водопостачання у Великій Багачці.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                             Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada                       

Фото без опису                           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь