A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 07.11.2019 09:24
Кількість переглядів: 690

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №127 (196)              07.11.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

 

  30-31 жовтня у Харкові відбувся другий міжрегіональний семінар-тренінг «Сучасні підходи до адміністрування соціального захисту на рівні об’єднаних територіальних громад (ОТГ)». Зібралось понад 100 учасників, які представляли 89 ОТГ та 25 структурних підрозділів соціального захисту та забезпечення прав дітей. Навчальний захід було організовано Міністерством соціальної політики України спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку в рамках реалізації проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» для представників Харківської, Донецької, Луганської та Полтавської областей.

   Великобагачанську ОТГ представив заступник селищного голови Віктор Беркало. У перший день учасникам розповіли, яким чином здійснювати оцінку соціальних потреб громади, планувати розвиток соціальних послуг та формувати відповідні бюджетні програми, а другий день був присвячений практичній роботі представників ОТГ.

* * *

   Під час підготовки до чергової сесії пройшли стаціонарне та виїзне засідання комісії з питань земельних відносин, перспективного розвитку та охорони навколишнього середовища (голова Володимир Журавель).

  1 листопада відбулась робоча поїздка журналістів із громадсько-політичного видання «Зоря Полтавщини» у Великобагачанську ОТГ. В найближчих номерах газети читайте цікавий матеріал про відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету селищної ради, музичну школу імені Ф. Д. Кушнерика, філію «Великобагачанський райавтодор», ПП «Комунар» (с. Степанівка) та Байрацький ЗДО.

   НОВИНИ ОСВІТИ. Нещодавно в Полтавському міському центрі позашкільної освіти відбувся регіональний відкритий конкурс дитячої творчості «Дивосвіт», який проводиться з метою сприяння всебічного розвитку таланту, виявлення талановитої молоді, організації змістовного дозвілля дітей та підлітків. Великобагачанську громаду у молодшій віковій категорії представили вихованки БТДтЮ Софія Писаренко та Маргарита Чобітько. Обидві дівчинки здобули другі місця! Вітаємо з високими досягненнями Софію та Маргариту, а також їх наставників, керівників гуртків "М'яка іграшка" і "Бісероплетіння" Нечай Ярославу та Прокопенко Наталію!

   Минулого тижня було проведено конкурс на посаду керівників комунальних закладів освіти відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради - директора Радивонівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів та директора Великобагачанського БТДтЮ. За рішенням комісії, у складі якої були: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, а також представники колективів закладів та громадськості, директором Радивонівського ЗЗСО призначено Тетяну Іванівну Ліхтей, а директором БТДтЮ – Сергія Миколайовича Ярошенка.

  2-3 листопада пройшли районні предметні олімпіади з географії та астрономії. Результати олімпіади з географії: І місце – Владислав Білик (Радивонівський ЗЗСО, учитель Т.І.Ліхтей), ІІ місце – Дарина Семергей та Світлана-Юліана Карпова, ІІІ місце – Дарина Грипась (ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», учитель І.Є. Соболєв). Учениця ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Марія Вороненко посіла ІІІ місце на олімпіаді з астрономії (учитель С.А. Семененко).

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. Щорічно у першу неділю листопада в Україні відзначають День працівника соціальної сфери. 1 листопада селищний голова Юрій Саковський взяв участь в урочистих заходах з нагоди свята, що відбулись у РМЦНТ та КДР. Також до вітань долучився депутат обласної ради Валерій Прядко, який перебував у робочій поїздці на території громади. Юрій Саковський нагородив Подяками виконавчого комітету селищної ради ряд працівників соціальної сфери, що надають послуги жителям Великобагачанської ОТГ: начальника Великобагачанського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) ГУ Пенсійного фонду України в Полтавській області Ларису Іванівну Карпенко, провідного спеціаліста відділу контрольно-перевірочної роботи №3 Аліну Сергіївну Гайдачову та головного спеціаліста сектору з питань перерахунків пенсій №1 Лесю Василівну Балюк ГУ Пенсійного фонду України в Полтавській області, сестру-господиню відділення денного перебування Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування Ніну Вікторівну Пугачову, соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування Галину Олексіївну Головню та Валентину Михайлівну Ватагу, страхового експерта з охорони праці Олександра Володимировича Якименка та начальника відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Аліну Михайлівну Черевко Великобагачанського відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Полтавській області, бухгалтера Великобагачанського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Володимира Андрійовича Бута, заступника директора – начальника відділу надання соціальних послуг Великобагачанської районної філії Полтавського ОЦЗ Аліну Петрівну Грипась, завідувача сектору прийому заяв відділу грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту населення Великобагачанської РДА Валентину Іванівну Пилипенко.

  2 листопада у Полтавському коледжі мистецтв ім. М. В. Лисенка відбувся Відкритий обласний дитячо-юнацький конкурс академічного сольного співу імені Володимира Путька. Цього року Великобагачанську дитячу музичну школу імені Ф.Д. Кушнерика представляли п’ять учнів класу сольного співу. За рішенням журі маємо хороші результати. Молодша вікова категорія: ІІІ місце - Городнича Вікторія (викладач Серьожкіна Антоніна, концертмейстер Майборода Олена). Середня вікова категорія: I місце - Близнюк Вікторія (викладач Серьожкіна Антоніна, концертмейстер Серьожкіна Марина), III місце - Корж Карина (викладач Серьожкіна Антоніна, концертмейстер Серьожкіна Марина). Старша вікова категорія: ІІ місце - Чишко Анастасія (викладач Іщук Тетяна, концертмейстер Гирка Віра). Грамота учасника: Ноженко Ксенія (викладач Серьожкіна Антоніна, концертмейстер Майборода Олена).

  Нещодавно були підбиті підсумки обласного етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули», на який були направлені роботи читачів Великобагачанської ОТГ. Так, у віковій категорії «Читачі-учні (вихованці) 11-13 років» переможницею в номінації «Безмежний світ моєї уяви» стала Анна Білецька (Степанівська сільська бібліотека-філія), а в номінації «Так, я люблю Україну» переміг Артур Левченко (Довгалівська сільська бібліотека-філія). Вітаємо! Роботи відправлені на наступний етап у м. Київ, чекаємо результатів.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. 1 листопада відбувся плановий інструктаж з техніки безпеки для працівників відділу благоустрою, який провів заступник селищного голови Анатолій Каленіченко за участю селищного голови Юрія Саковського, начальника відділу благоустрою Леоніда Маслова, директора КП «Великобагачанський житлосервіс» Миколи Холода.

   Працівники відділу благоустрою висадили на вулиці Каштановій саджанці червоних каштанів. Посадковий матеріал 2 роки тому надав наш земляк, Надзвичайний і Повноважний посол України, Володимир Іванович Бутяга.

   У підвальному приміщенні ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» проводяться ремонтні роботи.

  Черговий раз підгорнуте бульдозером сміттєзвалище у Великій Багачці.

  У селищі було ліквідовано порив водогону на вулиці Чекалових, завдячуючи роботі, проведеній Євгенієм Проскурою та Віталієм Проскурою.

  У Довгалівці були встановлені 2 додаткові дошки оголошень та підготовлене місце для облаштування автобусної зупинки (навпроти закладу загальної середньої освіти).

  За сприяння селищної ради та за спонсорські кошти у селі Широке були вставлені 2 нові деревяні вікна у приміщенні для відбування похоронних обідів.

  Виконуються роботи з вирубування порослі та аварійних гілок дерев у селах громади. Проводиться заготівля дров для опалення приміщень адмінбудинків старостинських округів, ФАПів, поштових відділень.

     СПОРТИВНІ НОВИНИ. 2 листопада у Великій Багачці відбувся фінал Суперкубка Великобагачанського району з футболу, за який змагались ФК «Комунар» (Степанівка) та ФК «Олімп» (Широка Долина). З рахунком 8:4 перемогла ФК «Комунар» (тренери Генадій Подорожний, Віктор Сергієць). Вітаємо нашу футбольну команду із черговою перемогою!

 

   За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у жовтні 2019 року у Великобагачанській ОТГ зареєстровано: 3 народження, 23 смерті, 3 укладення шлюбу, 2 розірвання шлюбу.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                        Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada       

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь