A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 24.10.2019 16:25
Кількість переглядів: 857

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №125 (194)              24.10.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

Шановні жителі Великобагачанської громади!

    У відповідь на рішення чергової сесії Великобагачанської районної ради, яка відбулася 18.10.2019 року, Великобагачанська селищна рада надіслала лист-звернення до голови районної ради та депутатів такого змісту:

   "Великобагачанська селищна рада вже вкотре (№ 501/02-22 від 14.03.2019 року; №1144/02-22 від 16.07.2019 року; № 1066/02-21 від 02.07.2019 року; № 302/02-21 від 11.02.2019 року; № 1251/02-21 від 05.08.2019 року; № 1614/02-21 від 11.10.2019 року) звернулася до сесії Великобагачанської районної ради з питанням щодо передачі з спільної власності територіальних громад району до комунальної власності Великобагачанської селищної ради «Нежитлове приміщення по вул. Каштанова, 22, смт. Велика Багачка», де на сьогоднішній день знаходиться і «Великобагачанська дитяча музична школа ім. Ф.Д. Кушнерика виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради», з метою проведення ремонтних робіт, оскільки з настанням осінньо-зимового періоду можливе затоплення класних кімнат водою, що призведе до аварійного стану приміщення. Аварійний стан загрожує життю і здоров’ю дітей, персоналу, спричинює пошкодження майна, музичних інструментів. Постійно підвищена вологість у приміщенні сприяє утворенню грибка на стелі і стінах і унеможливлює дотримання температурного режиму.

   Затримка передачі приміщення не дозволяє своєчасно включити споруду до переліку об’єктів, які підлягають капітальному ремонту в 2020 році та виготовити проектно-кошторисну документацію.
В зв’язку з тим, що Великобагачанською районною радою не підтримано передачу вищевказаного приміщення до комунальної власності Великобагачанської селищної ради, вимагаємо від Вас, як власників даного приміщення, забезпечити нормальні умови для навчання і роботи усіх учасників освітнього процесу. Керівництво та депутати Великобагачанської селищної ради вкрай занепокоєні, що така безвідповідальність та байдужість районної ради призведе до того, що споруди, які належать їм, опиняться в такому ж аварійному стані, як приміщення, де знаходиться Великобагачанська дитяча музична школа імені Ф.Д. Кушнерика".

   Просимо всіх небайдужих підтримати наше звернення!

 НОВИНИ ОСВІТИ. 16 жовтня у Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді пройшло засідання обласного методичного об’єднання директорів закладів позашкільної освіти, у роботі якого взяли участь представники позашкілля Великобагачанської ОТГ: директор СЮТ Юрій Гвленко та керівник гуртка Інна Аулова, в.о. директора БТДтЮ Сергій Ярошенко та його заступник Лариса Бехтер. Обговорили питання, пов’язані з діяльністю Служби якості освіти, впровадження інклюзивного навчання у закладах позашкільної освіти та діяльності інклюзивно-ресурсних центрів та інші.

  Нещодавно начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, начальник служби у справах дітей Великобагачанської РДА Надія Онупко та діловод загального відділу з місцем роботи у Якимівському старостинському окрузі Катерина Коблик відвідали сім’ю в селі Якимове, що опинилась у складних життєвих обставинах. Неодноразово з батьками були проведені профілактично-розяснювальні бесіди, які дали результат – у сім’ї спостерігаються позитивні зміни.

  З 28 жовтня у ЗЗСО стартують осінні канікули. Начальний процес відновиться з 4 листопада.  

 З 28 жовтня по 1 листопада черговий раз 6 діток громади пройдуть реабілітацію у Центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю м.Миргорода (директор Валентина Сіваченко). Послуги оплачені за бюджетні кошти. Відділ освіти, молоді та спорту організовує підвезення.

  18 жовтня дитина-сирота нашої громади направлена на відпочинок та оздоровлення у ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек» (київська обл.), де вона пробуде 21 день.

   За потребою у заклади освіти закуплено миючі господарські товари на суму більше 11 тис. грн, а також крейду на суму 5 тис. грн.

   У Степанівському ЗЗСО І-ІІ ступенів відремонтовано водяний насос, який вийшов з ладу. Триває ремонт котельні. На території закладу випиляли сухі аварійні дерева.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. З 21 жовтня по 1 листопада включно у Гадяцькому училищі культури імені І.П. Котляревського проходять курси підвищення кваліфікації працівників культури Полтавської області згідно з графіком Департаменту культури та туризму Полтавської ОДА. Від Великобагачанської ОТГ на курси направлені: директор Бутоводолинського СБК Тетяна Макаренко, директор Степанівського СБК Лариса Беркало, директор Якимівського СБК Тамара Тронько, завідувач Балюківського СК Валентина Мякота.

   19 жовтня у Радивонівському СБК відбувся святковий концерт «Героїв країна – моя Україна», присвячений Дню захисників України. З вітаннями виступила в.о. старости Лідія Філіпенко, була присутня голова ветеранської організації Тетяна Срібна. Концертну програму провели аматори Радивонівського СБК (директор Анжеліка Олійник) та Хвощівського СБК Хорольського району (директор Василь Біленко).

   23 жовтня в залі засідань селищної ради відбулась звітно-виборна конференція районної організації ветеранів (голова Іван Дудник). На засідання були запрошені представники селищної ветеранської організації на чолі із головою Надією Журавель. З вітальними словами до присутніх виступив голова селищної ради Юрій Саковський. Він подякував Надії Журавель за співпрацю, а також вручив Подяки виконавчого комітету селищної ради та цінні подарунки волонтерам селищної організації: Валентині Іванівні Лещенко (член ради), Катерині Іванівні Юденко та Майї Іванівні Сердюк.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. Працівники філії «Великобагачанський райавтодор» (керівник Олександр Черевко) провели роботу з асфальтування ділянки тротуару на вулиці Європейській  у Великій Багачці (за спонсорської допомоги керівництва супермаркету "Маркетопт") та мосту через річку Псел (за спонсорські кошти ТОВ «Гідроенергоресурс»). Також у селищі засипано щебнем з’єднання вулиць Механізаторів та Сонячної. Встановлено дорожні знаки на перехресті вулиць Гагаріна і Каштанової. Були спиляні та вивезені аварійні гілки дерев, що ростуть на вулиці Шевченка (буд. 92-94).

  У приміщенні Якимівського старостату продовжується ремонт. Працівник відділу благоустрою провів заготівлю дров для отоплення приміщення. На вулиці Миру виконано роботу з розчистки узбіччя дороги.

  Проведено очистку відливів у Якимівському СБК та Балюківському СК.

  У Балюках приведено у належний стан узбіччя доріг на поворотах вулиць Шкільної та Козацької. Триває робота з ремонту дамби громадського ставка. Під керівництвом та за участю в.о. старости Олександра Лобура роботу виконують працівники відділу благоустрою Віктор Сергієць та Анна Ковальчук, а також активні жителі села: Володимир Петрович Кропивка, Петро Григорович Кропивка, Анатолій Михайлович Шепель, Вячеслав Володимирович Дмитерко. Матеріали надає селищна рада.

  Розпочалась робота з благоустрою Степанівського та Стефанівщинського кладовищ.

  У Перекопівці встановлено додаткову гойдалку на дитячому майданчику.

  Біля автостанції у Великій Багачці оновлено білборд, на якому розміщено фото з відкриття Радивонівського ЗДО «Золотий ключик».

     СПОРТИВНІ НОВИНИ. 19 жовтня у Великій Багачці відбувся матч на розіграш Кубка Полтавської області з футболу «Ліга чемпіонів 2019», де зустрілись ФК "Комунар"(с. Степанівка) – ФК "Сенча" (с.Сенча, Лохвицький р-н). ФК «Комунар» здобула перемогу з рахунком 2:1 і вийшла у фінал. Вітаємо і бажаємо неодмінної перемоги у наступній грі!

    22 жовтня під головуванням селищного голови Юрія Саковського у Великобагачанській селищній раді пройшло засідання оргкомітету щодо проведення 28 жовтня у Великій Багачці фінальних змагань Чемпіонату Полтавської області з футболу серед ДЮФЛ (юнаки 2006-2007 р.н.). Участь у засіданні взяли: заступник селищного голови Віктор Беркало, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, директор ДЮСЗ Генадій Варченко, заступник директора ДЮСЗ Андрій Терещенко, тренер команди Віктор Скороденко, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Великобагачанської РДА Віктор Недайкаш, голова районної організації ФСТ "Колос" Василь Коцар. Присутні обговорили організацію змагань. Участь у фіналі візьмуть 4 футбольні команди. Так, команда Великобагачанського ДЮСЗ, переможець у групі "Б", буде змагатись за І-ІІ місце з переможцем у групі "А" - командою Опішнянської ДЮСШ. За ІІІ-ІV місце змагатимуться Пирятинська ДЮСШ та Зіньківська СДЮСШОР. Змагання пройдуть на стадіоні "Колос". Відкриття заплановане на 11.00. Також Юрій Саковський повідомив, що 28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників, тому перед початком змагань відбудеться урочисте покладання квітів до Меморіалу Слави, на яке будуть запрошені футбольні команди. Додатково були обговорені питання благоустрою території стадіону, забезпечення дотримання громадського порядку, надання медичної допомоги учасникам заходу та глядачам.

   Шановні вболівальники футболу! Запрошуємо вас на фінальні змагання Чемпіонату Полтавської області з футболу серед ДЮФЛ, які пройдуть 28 жовтня на стадіоні «Колос» у Великій Багачці. Початок об 11.00. Перед початком змагань відбудеться покладання квітів до Меморіалу Слави з нагоди Дня визволення України від німецьких загарбників.

   Дякуємо депутату селищної ради Віктору Михайловичу Бутенкові за допомогу у вирішення питання з поїздкою працівників апарату селищної ради в м. Полтаву для збору інформації з виготовлення генерального плану селища Великої Багачки.

***

   23 жовтня у Радивонівці було проведено обслуговування громадян спеціалістом Великобагачанського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області на віддаленому робочому місці. Завідувач Великобагачанського сектору обслуговування громадян Ольга Василівна Чернуха здійснила прийом 9-ти громадян. Жителі старостату та навколишніх сіл мають можливість звернутись за послугами кожну четверту середу місяця з 9.00 до 12.00.

   Шановні жителі сіл Пушкареве та Семенівки! З 28 жовтня по 8 листопада мобільні бригади відділення денного перебування Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування будуть надавати соціальні послуги людям похилого віку та інвалідам, старше 18 років.

   До уваги жителів громади! Нагадуємо, що в ніч з 26 на 27 жовтня відбудеться перехід на зимовий час. О 4 годині ранку стрілки годинників потрібно перевести на годину назад.

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     faceboкok.com/velyka.bagachka.rada                            

Фото без опису                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь