A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 17.10.2019 08:55
Кількість переглядів: 700

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №124 (193)              17.10.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

 

  15 жовтня відбулось засідання 38 сесії Великобагачанської селищної ради сьомого скликання. Перед початком засідання селищний голова Юрій Саковський вручив Подяку виконавчого комітету селищної ради Григорію Кузьмичу Серьожкіну за збереження історичної пам’яті українського народу, пропаганду і розвиток традицій українського козацтва, особисту участь в організації робіт з облаштування пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та з нагоди Дня захисника України, Дня Святої Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва. Також Юрій Саковський та начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко вручили медалі та Подяку виконавчого комітету селищної ради команді працівників освіти Великобагачанської ОТГ, яка стала володарем Кубка депутата обласної ради Олега Діденка з футболу.

  На розгляд сесії винесли 201 питання, серед яких 148 - земельних. Депутати прийняли рішення про виділення коштів на капітальний ремонт опалювальної системи в Балюківському СК, додаткових коштів на заміну вікон в бібліотеці-філії с. Мар’янівки, додаткових коштів для надання фінансової підтримки ветеранам та учасникам АТО, про виділення субвенції районному бюджету на утримання КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» (53 тис. грн), про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади на лікування онкозахворювань, подолання наслідків пожежі та інше.

  На засіданні обговорили питання стосовно закриття дитячого відділення КНП «Великобагачанська центральна районна лікарня» та перспективу роботи лікарні загалом. Був присутній головний лікар Леонід Гавловський. Селищною радою розроблено «Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Великобагачанська центральна районна лікарня». Депутати затвердили Програму та виділили по ній 83 тис. грн на потреби медичного закладу. Було зазначено, що за умови перевиконання бюджету селищна рада буде і надалі підтримувати лікарню для забезпечення медичного обслуговування населення.

  На сесію був запрошений директор ТОВ «Гідроенергоресурс» Володимир Тракай. Він повідомив, що за зверненням селищної ради у районі будівництва ГЕС на річці Псел почались заходи із благоустрою, а саме: було посилене освітлення мосту, проведено зварювальні роботи на перилах, частково прибрано прилеглу територію. Ліквідувати замулення ділянки річки можливо буде весною, компанія бере на себе зобовязання провести дану роботу.

   Для обговорення звернення жителів вулиць Степової, Садової, Української та Ювілейної селища Великої Багачки стосовно законності розміщення свинотоварної ферми ПП Михайла Ігнатенка та дотримання на ній санітарно-екологічних норм прибув представник Михайла Ігнатенка Ігор Рудь. Він відповів на запитання, що хвилювали депутатів, надав для ознайомлення документацію.

  Перед сесією відбулись засідання профільних комісій з питань бюджету, фінансів, планування інвестицій та соціально-економічного розвитку (голова Сергій Ярошенко) та з питань комунальної власності, інфраструктури, підприємництва, приватизації, будівництва та архітектури та житлово-комунального господарства (голова Антон Яркий).

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 12 жовтня в Якимівському  СБК відбувся огляд-конкурс патріотичної пісні ''Наша слава козацькая'', присвячений Дню захисника України, в якому взяли участь аматорські колективи клубних закладів Великобагачанської ОТГ. З вітаннями до глядачів звернулись селищний голова Юрій Саковський та завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура. На сцені виступили аматори Радивонівського СБК, Багачанського Першого СБК, Степанівського СБК, Якимівського СБК, Бутоводолинського СБК, Балюківського СК. Загалом - 73 учасники, серед яких: 5 солістів, 2 дуети, 3 тріо, квінтет та 8 ансамблів. Оголошення результатів та нагородження пройде на День працівників культури.

   14 жовтня в Україні святкується потрійне свято – День Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та День Українського козацтва. До памятних знаків воїнам-афганцям, воїнам АТО, Героям Небесної Сотні та до Меморіалу Слави були покладені квіти у знак пошани наших захисників. За доброю традицією у Великій Багачці на горі біля пам’ятного знаку на честь козаків Багачанської сотні відбулись урочисті заходи. Привітали всіх присутніх селищний голова Юрій Саковський та завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура. Юрій Саковський вручив медаль «Захисникам Вітчизни» Всеукраїнської ГО «Спілка ветеранів та працівників силових структур України «Звитяга» Андрію Олександровичу Супруненкові. З вітаннями звернулась т.в.о. начальника відділення військового обліку та бронювання солдатів та сержантів запасу Великобагачанського військового комісаріату Ксенія Тринчук. Вона вручила Відзнаку президента України "За участь у антитерористичній операції" Романові Володимировичу Чобітьку. Прибув на свято та привітав присутніх отаман Миргородського полку генерал-хорунжий Василь Маловічко. Також не обійшлось без нагород. Пам’ятними медалями "30 років з дня народження генерал-осавула Міжнародної громадської організації "Козацтво запорозьке" Владислава Банчука" було нагороджено Володимира Петровича Якименка та Петра Карповича Мироненка. Медаллю «Гетьман Хмельницький» був нагороджений Олександр Миколайович Сердюк. Орденом "Берегиня" було нагороджено Валентину Василівну Скороденко та Наталію Михайлівну Проскуру. Василь Олексійович Маловічко вручив нагороди Михайлу Миколайовичу Костенкові та Григорію Сергійовичу Хану. Настоятель церкви Різдва Богородиці протоієрей Василь Фазан провів святковий молебень. Чудовий настрій подарував вокальний ансамбль «Веселка» територіального центру соціального обслуговування. Усіх почастували смачним козацьким кулішем, рибною юшкою та чаєм. Дякуємо Вікторові Каралашу та Євгену Кулішу за допомогу у приготуванні каші, юшки, чаю. Дякуємо за допомогу в організації та проведенні свята: Василю Олексійовичу Маловічкові, Олександру Миколайовичу Сердюкові, Михайлові Михайловичу Ігнатенку, Віті Анатоліївні Федотовій, Людмилі Сергіївні Різник, Будинку творчості дітей та юнацтва (в.о. директора Сергій Ярошенко), церковній громаді (протоієрей Василь Фазан), вокальному ансамблю «Веселка», (керівник Василь Балюк), працівникам Великобагачанського відділення поліції (керівник Олександр Клець), а також усім, хто долучився до святкування.

   16 жовтня відбулась нарада працівників клубних закладів під головуванням завідувача сектору культури та туризму Наталії Проскури та за участю селищного голови Юрія Саковського. Був проведений аналіз огляду-конкурсу патріотичної пісні «Наша слава козацькая». Наталія Проскура ознайомила присутніх із планом підвищення кваліфікації працівників культури у 2020 році. Директори обговорили проведення мистецьких заходів згідно календаря памятних дат, а також інші питання.

* * *

   Триває робота із створення генерального плану селища Великої Багачки, одним із складових якого є історико-архітектурний опорний план. 12-13 жовтня представники Українського державного інституту культурної спадщини разом із завідувачем сектору культури та туризму Наталією Проскурою, завідувачем сектору містобудування та архітектури Олександром Микитенком, директором районного краєзнавчого музею Катериною Щербиною, представником районної організації Товариства сприяння обороні України Сергієм Щербиною провели роботу із розроблення історико-архітектурного опорного плану.

   16 жовтня Олександр Микитенко взяв участь у семінарі «Школа просторового планування: «Містобудівна діяльність в ОТГ», проведеним Полтавським ВП Центру розвитку місцевого самоврядування.

   НОВИНИ ОСВІТИ. До Дня українського козацтва та Дня захисника України в закладах освіти були проведені різноманітні тематичні заходи. Зокрема, у Радивонівському ЗЗСО I – III ступенів традиційно відбулася Посвята в козачата.  Почали проводитись шкільні предметні олімпіади.

   У відділ освіти, молоді та спорту завезено дидактичні матеріали для Нової української школи.     

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. У рамках реконструкції вуличного освітлення працювали бригади у селищі Великій Багачці (вул. Каштанова, Шевченка, Зарічна, Набережна, Європейська, сквер «Ювілейний»), а також у селах: Радивонівці, Семенівці, Багачці Першій, Степанівці, Стефанівщині, Довгалівці.

   Працівники відділу благоустрою під керівництвом заступника селищного голови Анатолія Каленіченка прибрали сміття на вулицях села Радивонівки, а також провели обпилювання аварійних гілок дерев та порослі на території амбулаторії.

  У Великій Багачці проведено ямковий ремонт на вулиці Молодіжній.

  У Якимовому проведено будівельні роботи на вході у приміщення старостату.

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. 10 жовтня у м. Гребінці відбувся черговий тур Чемпіонату області серед ДЮФЛ. Команда Великобагачанського ДЮСЗ (тренер Віктор Скороденко) виграла з рахунком 9:2 у команди Гребінківської ДЮСШ.

   12 жовтня у Великій Багачці був проведений черговий розіграш Кубка депутата обласної ради Олега Діденка з міні-футболу. Вкотре перемогу здобула збірна працівників освіти Великобагачанської ОТГ. На ІІ місці - команда Великобагачанської ДЕГС Глобинського УЕГС, на ІІІ - ветерани команди "Старт" та приватні підприємці, на IV - команда Великобагачанського відділення поліції, на V - команда ПП "Комбікормовий завод".

   15 жовтня у Великій Багачці відбулась першість району з футболу серед збірних команд загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів у залік районної спартакіади школярів. Команди нашої громади виявились кращими! І місце посіла збірна ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів", ІІ - збірна Радивонівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. На ІІІ місці - Красногорівська ЗОШ, на IV - Гоголівська ЗОШ.

 Продовжується розіграш Кубка Полтавської області з футболу «Ліга чемпіонів-2019». Результати за 12 жовтня: ФК «Комунар» (Степанівка) – ФК Олімпія (Вовчик, Лубенський район) - 8:1.

   Наступна гра відбудеться 19 жовтня у Великій Багачці, де зустрінуться ФК «Комунар» та ФК «Сенча» (Сенча, Лохвицький район). Початок о 14.00. Запрошуємо всіх любителів футболу!

   До уваги громадян! Відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради  впровадив надання послуг у сфері реєстрації бізнесу, а також вклеювання до паспорта громадянина України (зразка 1994 року) фотокартки при досягненні 25 і 45-річного віку. Мобільний номер телефону ЦНАПу: 095-694-59-98.

   Шановні жителі сіл Пушкареве та Семенівки! З 28 жовтня по 8 листопада мобільні бригади відділення денного перебування Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування будуть надавати соціальні послуги людям похилого віку та інвалідам, старше 18 років.

 

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                    Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     faceboкok.com/velyka.bagachka.rada         

Фото без опису                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь