A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 10.10.2019 08:36
Кількість переглядів: 950

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №123 (192)              10.10.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

 

   3 жовтня у Миргороді відбулась нарада щодо передачі ОКВПТГ «Миргородтеплоенерго» у власність Миргородської міської ради. Нараду провів перший заступник міського голови Сергій Швайка. Були запрошені представники ОКВПТГ «Миргородтеплоенерго», ПАТ «Полтаваобленерго», а також Великобагачанський селищний голова Юрій Саковський та завідувач сектору архітектури та містобудування виконавчого комітету селищної ради Олександр Микитенко, тому що котельні підприємства надають послуги з теплопостачання в м. Миргороді та в селищі міського типу Великій Багачці (2 котельні). Присутні обговорили усі важливі питання, що стосуються передачі підприємства. Сергій Швайка повідомив, що продовжується робота спеціальної комісії, проведено інвентаризацію та йде підготовка передавальних актів. Паралельно до сесії Миргородської міської ради готуються 2 рішення: «Про прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Миргорода цілісно-майнового комплексу та затвердження Статуту в новій редакції» та «Про затвердження акту приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади міста Миргорода цілісно-майнового комплексу ОКВПТГ «Миргородтеплоенерго». Після передачі підприємства відбудеться погодження договору про співпрацю з Великобагачанською ОТГ, який має затвердити сесія Великобагачанської селищної ради.
Під кінець наради Юрій Саковський порушив питання передачі 2 безхазяйних ділянок теплотрас, що знаходяться у селищі Великій Багачці (у районі лікарні та поблизу «Ощадбанку»), на баланс підприємства «Миргородтеплоенерго».

   7 жовтня в місті Хоролі відбулася робоча нарада за участі народної депутатки України Анастасії Ляшенко та представників органів місцевого самоврядування області. Мета зустрічі – почути пропозиції від представників громад стосовно створення в Полтавській області чотирьох районів замість 25. На нараді був присутній Великобагачанський селищний голова Юрій Саковський. Він вкотре підняв питання стосовно передачі філії «Великобагачанський райавтодор» у власність Великобагачанської ОТГ, попрохавши Анастасію Ляшенко посприяти у вирішенні питання.

   НОВИНИ ОСВІТИ. 4 жовтня відбулося свято, присвячене Дню працівників освіти. У глядацькій залі РМЦНТ та КДР зібрались працівники освіти всієї Великобагачанської ОТГ та ветерани освітянської ниви, депутати, члени виконавчого комітету селищної ради, жителі громади. В цей день звучали слова вдячності і найкращі побажання від голови Великобагачанської ОТГ Юрія Саковського, начальника відділу освіти, молоді та спорту Оксани Яценко, голови районної ради Григорія Полтавця, депутата обласної ради Олега Діденка. Знаком народної пошани – відзнакою «За відданість справі» нагородили Юрія Васильовича Осовського - учителя історії опорного закладу «Великобагачанський заклад загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів. Грамотами відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради нагородили ряд працівників освіти нашої ОТГ. Яскравим і незабутнім став концерт, проведений власними силами працівників освіти Великобагачанської громади, який ще раз довів, що наші освітяни - найкращі!

   8 жовтня у аеропорту «Полтава» відбувся Регіональний форум з безпеки дорожнього руху, під час якого провели нагородження переможців творчого конкурсу «Безпека дорожнього руху – це життя», проведеного Управлінням інфраструктури Полтавської ОДА. У I категорії (6-9 років) в номінації «Малюнок» перемогу здобула вихованка Великобагачанського БТДтЮ Марія Фелоненко (керівник гуртка Сергій Ярошенко). Для переможців були організовані цікаві екскурсії по аеропорту та по місту Полтаві.

  У громаді розпочався опалювальний сезон для закладів освіти.

  У Степанівському ЗДО розпочали роботу із заміни електропроводки. У ЗЗСО почали проводити устаткування каналізаційної системи і котельні. Дякуємо ПП «Комунар» (директор Олександр Васильович Джугань) за надану техніку для проведення робіт.

  Перші класи НУШ, у яких навчається більше 15 учнів (Радивонівський ЗЗСО та ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів»), безкоштовно отримали набори «LEGO Play Box» від компанії The LEGO Foundation.

 

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 3 жовтня у Великобагачанській дитячій музичній школі імені Ф.Д. Кушнерика відбувся святковий концерт "Юний музикант", на якому провели посвяту в першокласники. Цього року ряди школи збагатіли на 47 учнів. Кожному першокласнику був подарований значок із зображенням емблеми ДМШ та книга - музична грамота, але найцікавішим подарунком став концерт старших учнів закладу. З вітаннями до першокласників, батьків, викладачів та всіх присутніх звернулись селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, директор дитячої музичної школи Олена Романенко. Юрій Саковський зазначив, що одним із найбільших досягнень мистецького закладу в цьому році стало відкриття філії музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика у селі Радивонівка, де виявили бажання навчатись 20 дітей.

  4 жовтня у відділенні денного перебування соціально-побутової адаптації Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування відбулось відзначення вокального ансамблю "Веселка" з нагоди Дня людини поважного віку та Дня ветерана.  Юрій Саковський вручив Подяку виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради вокальному ансамблю «Веселка» за значний внесок у популяризацію, збереження та розвиток аматорського пісенного мистецтва, високу виконавську майстерність , активну творчу діяльність та з нагоди свята. Керівник територіального центру Микола Горбань відзначив учасників ансамблю та Наталію Проскуру Грамотами і подарунками.

   5 жовтня відсвяткували День села у Байраці. Гостей свята вітали Юрій Саковський та депутат селищної ради Володимир Журавель, на заході була присутня секретар ради та виконкому Людмила Срібна. Відбувся концерт, на якому виступив Заслужений артист України Михайло Грицкан. Ведучою свята була Наталія Проскура. У різних номінаціях жителям вручили подарунки від селищної ради та від ТОВ «Багачанське» (керівник Володимир Журавель), а ще провели розіграш лотереї. Дякуємо Володимиру Пилиповичу Журавлю за спонсорську допомогу та організацію свята! Того ж дня Юрій Саковський та Наталія Проскура привітали з одруженням працівника відділу благоустрою виконавчого комітету селищної ради Руслана Полякова і його дружину Людмилу та вручили їм подарунок.

   9 жовтня Юрій Саковський привітав з професійним святом працівників відділення поштового зв’язку Велика Багачка. Він вручив Подяки виконавчого комітету селищної ради операторці 1 класу Тетяні Григорівні Онупко та заступниці начальника ВПЗ Велика Багачка Надії Федорівні Лукаш. Також Юрій Саковський привітав ветеранів поштового зв'язку Великобагачанського району, які зібрались у Великій Багачці за святковим столом.

   Шановні жителі громади! 14 жовтня у Великій Багачці, на горі біля пам’ятного знаку на честь козаків Багачанської сотні, відбудуться святкові заходи з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та Дня захисника України. Початок о 13.00. Запрошуємо воїнів АТО, воїнів-інтернаціоналістів та всіх бажаючих! Традиційно відбудеться пригощання козацьким кулішем.

  

   НОВИНИ БЛАГОУТРОЮ. У Великій Багачці на вулиці Каштановій додатково укладено 60 метрів тротуару. Проведено підгортання сміттєзвалища бульдозером. На вулиці Гірській працівники відділу благоустрою засипали битими відходами з будівництва ями, що утворились внаслідок талих і дощових вод. Біля Козацького каменю та у сквері «Ювілейному» висадили квіти.

   У Балюках проводиться ремонт дамби громадського ставка під керівництвом заступника селищного голови Анатолія Каленіченка. Роботи виконувались за допомогою підйомного крану.

* * *

   7 жовтня на строкову військову службу до лав Збройних Сил України були направлені 8 юнаків з Великобагачанського району, двоє з них - жителі нашої громади: Віталій Довбуш (с. Радивонівка) та Владислав Порохін (с. Багачка Перша). Привітали призовників з важливою подією та вручили цінні подарунки працівник військового обліку виконавчого комітету селищної ради Любов Бієнко, в.о. старости Радивонівського старостинського округу Лідія Філіпенко, в.о. старости Багачанського Першого старостинського округу Лідія Гордусенко.

   За зверненням голови селищної ветеранської організації Надії Григорівни Журавель працівники Великобагачанського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області (начальник Сергій Гайворонський) ліквідували аварійну гілку дерева, що впала на дах житлового будинку літньої жінки, яка проживає на вулиці Черкаса у Великій Багачці. Дякуємо Сергію Васильовичу Гайворонському та особовому складу за швидке реагування та проведену роботу.

         Дякуємо члену виконкому Борису Олександровичу Хорольському за дискування зони відпочинку біля санаторію «Псьол» у Великій Багачці.

         Дякуємо директору ТОВ «Санаторій «Псьол» Юрію Миколайовичу Гребельнику за надані меблі для укомплектування закладів культури Великобагачанської ОТГ.

         Дякуємо депутатці селищної ради Антоніні Павлівні Живолуп та жительці смт Великої Багачки Галині Василівні  Варавській за надані саджанці квітів.

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. 3 жовтня відбувся черговий тур Чемпіонату області серед ДЮФЛ. Команда Великобагачанського ДЮСЗ (тренер Віктор Скороденко) виграла з рахунком 6:0 у команди Миргородської ДЮСШ.

   5 жовтня у Степанівці пройшов І матч Суперкубка району з футболу. ФК «Комунар» (Степанівка) здобула перемогу з рахунком 5:1 над ФК «Олімп» (Широка Долина).

   7 жовтня у Великій Багачці пройшли районні змагання з легкоатлетичного кросу на дистанції 1000 м. Участь взяли 4 ЗЗСО громади: ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», Радивонівський ЗЗСО І-ІІ ступенів, Степанівський ЗЗСО І-ІІ ступенів, Байрацький ЗЗСО І-ІІ ступенів (в особистому заліку). Серед закладів І-ІІІ ступенів команда Радивонівського ЗЗСО посіла ІІ місце, команда ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» - IV місце. Серед закладів І-ІІ ступенів команда Степанівського ЗЗСО посіла IV місце. В особистому заліку учень опорного закладу Дмитро Мимоход посів І місце, Максим Сергієць – ІІІ, учениця Радивонівського ЗЗСО Катерина Костенко – ІІ місце.

 

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                    Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     faceboкok.com/velyka.bagachka.rada                                      

Фото без опису               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь