Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 03.10.2019 08:34
Кількість переглядів: 849

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №122 (191)              03.10.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

 

  • 6 жовтня – День працівників освіти, або День учителя

Шановні працівники освіти Великобагачанської ОТГ!

   Щиро вітаємо Вас із професійним святом! Дякуємо за щоденну невтомну працю, світло мудрості і тепло сердець, за важливу роль, яку виконуєте у процесі виховання молодого покоління нашої громади. Саме ви відкриваєте шлях до знань, розвиваєте таланти, підтримуєте нові прогресивні ідеї та будуєте фундамент кращого майбутнього.

   Бажаємо, щоб ваша нелегка, але така потрібна праця була джерелом натхнення, а вдячність вихованців – винагородою за відданість і труд. Міцного здоров’я, оптимізму, щастя, добробуту, мудрості, терпіння та здійснення мрій!       

         Великобагачанський селищний голова                                                         Юрій Саковський

        Начальник відділу освіти, молоді та спорту                                                 Оксана Яценко

4 жовтня о 14.00 у глядацькій залі Великобагачанського РМЦНТ та КДР відбудуться святкові урочистості з нагоди Дня працівників освіти. Родзинкою стане концерт за участю працівників освіти Великобагачанської ОТГ. Запрошуємо всіх бажаючих!

 

  • Відбулось засідання виконавчого комітету 

   30 вересня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради. Перед початком засідання селищний голова Юрій Саковський представив присутнім т.в.о. начальника Великобагачанського відділення поліції - майора поліції Олександра Миколайовича Клеця. Члени виконкому висловили свої сподівання на тісну співпрацю.

   Головним питанням засідання було: «Про стан підготовки установ соціальної сфери та підготовки дорожнього господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років». Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко проінформував про роботу, проведену у ході підготовки до опалювального сезону. Зокрема, він повідомив про ремонт 2 теплотрас у селищі Велика Багачка, виконаний за сприяння селищної ради.

   На засідання запросили керівника Великобагачанської ДЕГС Глобинського УЕГС Євгенія Маковецького. Він зазначив, що газове господарство не має зауважень щодо початку опалювального сезону у закладах освіти нашої громади (не беручи до уваги Степанівський ЗЗСО, де зараз виконується ремонт котельні). Стосовно житлового сектору, то однією із проблем є недопуск споживачами працівників Великобагачанської ДЕГС до перевірки газових лічильників, що перешкоджає повноцінній роботі. Начальник відділу благоустрою Леонід Маслов доповів про готовність відділу до роботи в осінньо-зимовий період, механік відділу Валерій Коблик доповів про стан техніки, в тому числі шкільної. Також на засідання була запрошена заступник головного лікаря КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ірина Якименко, яка надала інформацію про стан готовності ФАПів, розміщених на території Великобагачанської ОТГ, до опалювального сезону. Начальник філії «Великобагачанський райавтодор» Олександр Черевко проінформував про стан готовності  дорожнього підприємства.

   Начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко доповіла членам виконкому про стан профілактичної роботи з питань дитячої бездоглядності. Разом із представниками служби у справах дітей Великобагачанської РДА та Великобагачанського відділення поліції постійно проводяться роз’яснювальні бесіди з сім’ями, що опинились у складних життєвих обставинах. Зараз у нашій громаді налічується 7 таких сімей.

   Члени виконавчого комітету затвердили розробку двох еко-туристичних маршрутів: «Культурні та історичні пам’ятки Великобагачанщини», «Мальовничі краєвиди Великої Багачки», про які проінформувала завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура. Директори Багачанського Першого СБК Валентина Вовк та Бутоводолинського СБК Тетяна Макаренко доповіли про спільну роботу сільських будинків культури та бібліотек-філій з надання культурно-освітніх послуг населенню.

    Було заслухано та затверджено Положення про конкурс на посаду керівників комунальних закладів освіти відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради, нову редакцію Інструкції з діловодства у Великобагачанській селищній раді та виконавчому комітеті, ряд протокольних рішень, надання дозволу на приватизацію квартири, на облаштування паркувальних місць біля магазину «МаркетОпт» в смт Велика Багачка, укладення договорів оренди та інші питання.

   26 вересня у місті Миргород відбулась нарада під головуванням Миргородського міського голови Сергія Соломахи за участю Великобагачанського селищного голови Юрія Саковського стосовно передачі КП ПОР «Полтававодоканал» на баланс ОКВПВКГ «Миргородводоканал». Були присутні: генеральний директор «Полтававодоканал» Василь Воротинцев, заступник директора Департаменту будівництва, містобудування та архітектури і житлово - комунального господарства Полтавської ОДА - начальник управління житлово-комунального господарства Едуард Рева.

    26 вересня у Великобагачанській селищній раді відбулась публічна консультація на тему: «Як підвищити інвестиційну привабливість Великобагачанської ОТГ?». Провела захід представник CENTREUA Альона Гончарова. Активну участь у публічній консультації взяли члени апарату виконавчого комітету селищної ради, члени виконкому та депутати селищної ради.

   1 жовтня у Великобагачанській РДА відбулась нарада за участю селищного голови Юрія Саковського стосовно перспективи існування дитячого відділення КНП «Великобагачанська центральна районна лікарня» та роботи лікарні взагалі. Фінансове питання щодо лікарні буде розглянуте на черговому засіданні бюджетної комісії виконавчого комітету селищної ради.

   2 жовтня відбулись VI звітно-виборчі збори Великобагачанської районної організації Товариства сприяння обороні України, на які був запрошений селищний голова Юрій Саковський. Він привітав присутніх, а також подякував голові осередку Анатолію Бандуру за співпрацю з громадою.

  2 жовтня у приміщенні центральної районної бібліотеки пройшло функціональне навчання з питань цивільного захисту, яке провели представники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області. Селищну раду представили начальник загального відділу Олег Онищенко та завідувач сектору містобудування та архітектури Олександр Микитенко.

 

НОВИНИ КУЛЬТУРИ

  26 вересня у Великій Багачці пролунав авторський вечір поета-пісняра, композитора Сергія Злобіна з нагоди 45-річного ювілею та 30-річної творчої діяльності. Участь у концертній програмі взяли: вокальний ансамбль «Калинонька» Якимівського СБК, вокальний ансамбль «Оксамит» ПП «Комунар», солісти Віктор Шарий, Василь Балюк, Ніна Олексієнко, Володимир Булат, Валентина Кущ. Привітала Сергія Злобіна та вручила йому Подяку виконавчого комітету селищної ради завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура.

  • 30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек 

   Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку — вічних пам’яток писемності, а її служителі — вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь. За сприяння селищної ради, напередодні свята бібліотекарі сільських бібліотек-філій Великобагачанської ОТГ на чолі із завідувачем сектору культури та туризму Наталією Проскурою побували в Національній бібліотеці України для дітей на семінарі: ''Сучасна бібліотека - платформа для культурного розвитку громади'', а також відвідали визначні місця столиці України.

   Дякуємо за допомогу в організації поїздки генеральному директору Національної бібліотеки для дітей Аллі Гордієнко, а генеральному директору ТОВ ''Білагро'' Юрію Кордубану - за наданий транспорт.

  • 1 жовтня – День людини похилого віку та День ветерана

   Напередодні свята, 27 вересня, у відділенні денного перебування соціально-побутової адаптації Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування відбувся концерт для людей поважного віку. Селищний голова Юрій Саковський привітав присутніх зі святом. Він наголосив на тому, що люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція є взірцем для підростаючого покоління. Юрій Саковський побажав ветеранам миру, добра і щастя, а також вручив цінний подарунок. Святковий настрій усім подарував вокальний ансамбль «Веселка» (художній керівник Василь Балюк). А подарунком для учасників ансамблю став наданий селищною радою та селищної ветеранською організацією транспорт для поїздки в м. Київ для участі у Всеукраїнському пісенному конкурсі. Провела захід Тетяна Ребрик. На святкуванні була присутня голова селищної ветеранської організації Надія Журавель.

 

   27 вересня привітав зі святом ветеранів Багачки Першої народний аматорський вокальний ансамбль «Любава» Багачанського Першого СБК (художній керівник Валентина Вовк). З вітаннями до присутніх звернулись в.о. старости Лідія Гордусенко та голова ветеранської організації Олександра Лисак.

 

   29 вересня пройшов святковий концерт у Балюках. Вітали жителів в.о. старости Олександр Лобур, завідувач сільським клубом Валентина Мякота, соціальний працівник Ніна Онупко. Концертну програму подарували танцювальні колективи та вокальний ансамбль «Хуторяночка» Балюківського СК (керівники Валентина Мякота, Маргарита Коритіна). У другій половині дня пройшов святковий концерт у Якимовому, де присутніх привітали селищний голова Юрій Саковський, заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, в.о. старости Олександр Лобур, голова ветеранської організації Лідія Бехтер. Подяками виконавчого комітету селищної ради та цінними подарунками від ветеранської організації нагородили 34 ветеранів села. З чудовими номерами виступили танцювальні колективи (керівник Ярослава Бехтер), а також вокальні ансамблі «Калинонька» (керівник Тамара Тронько), «Десяточка» (керівник Тетяна Кваша), «Настрій» (керівник Едуард Тронько) Якимівського СБК.

  1 жовтня селищний голова Юрій Саковський привітав з Міжнародним днем людей похилого віку та Днем ветерана учасників селищної ветеранської організації, які зібрались за святковим столом. Юрій Саковський висловив ветеранам щиру повагу та вдячність за високу громадянську свідомість та важливий внесок у розбудову нашої держави. Селищний голова побажав присутнім міцного здоров'я, довгих і щасливих років життя, а також вручив подарунок. До вітань долучилась голова селищної ветеранської організації Надія Журавель. Концертну програму подарували аматори Якимівського СБК (директор Тамара Тронько, художній керівник Сергій Злобін).

   В цей день у Києві пройшов Всеукраїнський пісенний конкурс «З любов’ю до життя» до Дня людей похилого віку. На сцені виступили представники багатьох областей України. Полтавську область представили 2 колективи, один з яких – вокальний ансамбль «Веселка» Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування (художній керівник Василь Балюк). У складі ансамблю виступила завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура.

  Також 1 жовтня пройшов святковий концерт у Степанівському СБК, проведений силами аматорів сільського будинку культури (директор Лариса Беркало, художні керівники Наталія Литвин, Володимир Булат, Юрій Михайлик) та закладу загальної середньої освіти (керівник танцювального колективу Тамара Пелешенко). Привітали ветеранів в.о. старости Ніна Большачкова, почесний сільський голова Андрій Калюжний.

*  *  *

  2 жовтня у Байраці був проведений оргкомітет з підготовки та проведення Дня села. Участь у роботі комітету взяли: селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, депутат селищної ради, директор ТОВ «Багачанське» Володимир Журавель, працівниця ТОВ «Багачанське» Ніна Товстошкур, завідувач сільським клубом Валентина Захарченко, директор ЗЗСО Володимир Чумак.

Шановні жителі громади!

   Запрошуємо Вас на святкування Дня села Байрак, яке відбудеться 5 жовтня о 13.00 у Байрацькому СК. У програмі свята: урочиста частина, розіграш лотереї, концертна програма за участю Заслуженого артиста України.

 

 

                                                                           НОВИНИ ОСВІТИ                                                                   

   27 вересня День вихователя і всіх дошкільних працівників. Селищний голова Юрій Саковський та начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко привітали всіх працівників дошкільної освіти нашої громади з професійним святом, а також вручили солодкі подарунки.

   30 вересня у Радивонівському ЗЗСО І – ІІІ ступенів до Всесвітнього дня бібліотек відбулися різноманітні заходи, організовані бібліотекарем Ткаченко Світланою Іванівною. Вона оформила книжкові виставки «Книга вчить, як на світі жить», «Казка у гості завітала». Молодші діти подорожували бібліотечними стежками, учні 5 – 8 класів виготовляли книжкові закладки, старшокласники ремонтували книги. Усім знайшлася цікава робота з книгою.

***

   Триває підготовка до початку опалювального сезону в закладах освіти. У Степанівському ЗЗСО І-ІІ ступенів облаштована будівля для встановлення котлів.

   У Степанівському ЗДО розпочалась робота з укладення бруківки.

   У ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» продовжується ремонт ганків.

   На вході до  Великобагачанського ЗДО «Дзвіночок» встановлено інформаційне табло – рухомий рядок. На подвірї закладу встановлено новий ігровий майданчик за кошти, залучені депутатом обласної ради Олегом Григоровичем Діденком.

   Відділ освіти, молоді та спорту отримав підручники для учнів 11 класів з історії України та Всесвітньої історії. Також відділ забезпечив друкованою продукцією заклади освіти.

   Вітаємо вчителя фізичної культури ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Віктора Андрійовича Скороденка, який посів ІІІ місце в ІІ (обласному) турі Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу»!

 

                                                                   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ                                                           

   1 жовтня для працівників відділу благоустрою був проведений черговий інструктаж з техніки безпеки заступником селищного голови Анатолієм Каленіченком. Також були присутні: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу Леонід Маслов, директор КП «Великобагачанський житлосервіс» Микола Холод.

   За спонсорські кошти проведена робота з укладання тротуарної плитки на вулиці Гагаріна (ділянка поблизу магазину "МаркетОпт").

   Працівники відділу благоустрою наводять лад у Байраці, де відбудеться День села.

   У приміщенні Степанівського старостату завершено ремонт.

   Проведено заходи з благоустрою на Радивонівському кладовищі.

   У Семенівці наведено лад біля каплички та памятника Голодомору.

   У Багачці Першій прибрано територію біля нежилого 2-х поверхового будинку.

   У Балюківському СК та Якимівському СБК проведена робота з очистки водостічних труб та благоустрою територій закладів культури.  У Якимовому виконується робота з викошування бурянів та обрізання порослі навколо автобусних зупинок на вулиці Миру.

  • 27 вересня за ініціативи депутата селищної ради Андрія Капінуса відбулось зібрання щодо звернення жителів вулиць Степова, Садова, Українська та Ювілейна стосовно дотримання санітарно-екологічних норм на свинотоварній фермі

   На зустрічі були присутні: селищний голова Юрій Саковський, заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, депутат селищної ради, голова земельної комісії Володимир Журавель,  приватний підприємець Михайло Ігнатенко, завідувач сектору містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури Великобагачанської РДА Юрій Кононенко, начальник Великобагачанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Анатолій Юрчук, помічник народного депутата України Сергій Братік, працівники свинотоварної ферми, кореспондент районної газети Сергій Майборода.

   Причина сходки – звернення жителів вулиць Степова, Садова, Українська та Ювілейна до місцевої влади щодо порушення санітарно-екологічних норм утримання тварин на свинотоварній фермі Н. І. та М. М. Ігнатенків. У письмовому зверненні до селищної ради люди скаржаться на нестерпний сморід від відходів життєдіяльності тварин, що розповсюджується в повітрі за рахунок недбалого поводження з відходами та зливання використаної води на прилеглі території, що негативно впливає на здоровя та самопочуття населення. Також люди стверджують, що не дотримані відстані санітарно-захисних норм, та і сама свинотоварна ферма розміщена незаконно.

   Звернення підписали 39 жителів, але жоден із них на зустріч не прийшов. У звязку з робочими питаннями не було і депутата даного округу Андрія Капінуса, який неодноразово звертався з цим питанням до сесії селищної ради, а також до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Полтавській області.

      29.07.2017 року було проведене комісійне обстеження прилеглої території комплексу, в результаті якого встановлено, що відстань до житлових будинків складає 712 м, що є у межах норми. У зверненні жителі стверджують, що відповідно з даними публічної кадастрової карти України відстань до найближчої садиби становить 393,486 м. Депутат селищної ради Володимир Журавель розповів, що на місці цієї свинотоварної ферми з 50-х років існував свинокомплекс радгоспу «Багачанський», де утримувалось 10-15 тисяч голів свиней, а колишнім директором радгоспу було прийнято рішення про надання згоди громадянам на будівництво житлових будинків на землях радгоспу, що і призвело зараз до конфліктної ситуації.

   Після бурхливого обговорення, Михайло Ігнатенко запросив комісію у складі Анатолія Каленіченка, Володимира Журавля, Юрія Кононенка, Анатолія Юрчука, Сергія Братіка, Сергія Майбороди відвідати свинотоварну ферму, щоб перевірити, що там відбувається. Михайло Михайлович розповів, що свиней вивезли ще у травні, а потім у приміщенні провели реконструкцію та ремонт. У будівлі чисто, стіни побілені, каналізація вичищена, вентиляція працює. Оглянувши приміщення, комісія дійшла висновку, що у зв’язку із відсутністю поголів’я свиней протягом тривалого часу колективне звернення жителів стосовно порушення санітарно-екологічних норм на свинотоварній фермі є необгрунтованим.

                                                                       СПОРТИВНІ НОВИНИ                                                              

  26 вересня відбувся черговий тур Чемпіонату області серед ДЮФЛ. Команда Великобагачанського ДЮСЗ (тренер Віктор Скороденко) виграла з рахунком 3:1 у команди Лубенського ДЮСШ, і таким чином утримує І місце в своїй групі.

  30 вересня у Великій Багачці пройшли районні змагання з футболу серед юнаків на приз «Шкіряний мяч». Команда ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» посіла І місце (учитель Віктор Скороденко), команда Радивонівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (учитель Василь Балюк) - ІІІ. Також пройшли районні змагання з міні-футболу серед дівчат, на яких команда дівчат нашого опорного закладу (учитель Володимир Мармальов) посіла ІІ місце.

  2 жовтня відбулись районні змагання з міні-футболу серед шкіл І-ІІ ступеня, на яких команди хлопців та дівчат Степанівського ЗЗСО посіли IV місце, команда хлопців Багачанського Першого ЗЗСО – V місце.

За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у вересні 2019 року у Великобагачаській ОТГ зареєстровано: 3 народження, 23 смерті, 6 укладень шлюбу, 1 розірвання шлюбу.

 

 

 

  5 жовтня у Степанівці відбудеться футбольний матч між ФК «Комунар» (Степанівка) та ФК «Колос» (Дмитрівка, Кременчуцький р-н) у рамках 1/8 обласного фіналу Кубка «Ліга Чемпіонів-2019». Початок о 14.00.

 

ПРЕССЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     faceboкok.com/velyka.bagachka.rada                                                     

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь